Trusa medicală pentru bicicletă

Bicicliștii au lucruri care pot completa o trusă de prim ajutor. Așa deci, puteţi înlocui banda de cauciuc cu un expandor elastic sau chiar puteţi folosi camera bicicletei.

Apa, care este aproape întotdeauna prezentă în balonul atașat la rama bicicletei, permite prepararea de peroxid de hidrogen chiar înainte de utilizare prin dizolvarea pastilelor de gidroperit (Hydroperitum) în apă.

Trusa medicală pentru bicicletă amplasată sub șa
Trusă de prim ajutor pentru bicicletă

Există două posibile truse medicale de prim-ajutor: de grup și redus (sau individuale). Prima se presupune de a fi utilizată în călătorii simple.

A doua este axată pe călătorii și situații mai dificile, atunci când vă aflaţi o perioadă mai lungă de timp departe de localităţi sau aşezări (culoarea galbenă va ajuta la marcarea locului, pentru semnalizarea de necesitatea unui grup de medici).

Mergând într-o excursie, puteți utiliza un set standard de trusă medicală (trusă de prin ajutor) pentru automobilişti pe care o puteți cumpăra din orice farmacie. Cu toate acestea, trebuie să ţineţi cont de unele caracteristici.

Caracteristici de care să țineți cont

 1. Este necesar să alegeţi astfel de medicamente, astfel încât acestea în timpul deplasării să nu se împrăştie sau să se strice. Astfel, de exemplu, vărsarea “verdelui de briliant” (soluție alcoolică 1% din verde strălucitor), nu doar că ar putea deteriora lucrurile necesare, dar, de asemenea, ar putea strica starea de spirit pentru o perioadă lungă de timp.
 2. Trusa medicală trebuie să fie sigilată ermetic, iar medicamentele în ea ar trebui să fie suficient de bine ambalate. Trusă de prim ajutor într-un pachet de metal, atașat la portbagaj seamănă mai mult cu o “zuruitoare”.
 3. Ar trebui să luaţi doar acele medicamente pe care le cunoașteți și ştiţi cum să se aplicaţi.
 4. Să nu încercați să introduceți ilegal peste frontieră medicamente puternice care nu sunt autorizate pentru transport. Excursia se poate termina trist direct la frontieră.

Trusa medicală poate fi variată, în funcție de caracteristicile individuale ale individului şi a stării de sănătate, dar setul de bază, de obicei, rămâne neschimbat. Vă voi da o listă de componentele trusei de prim ajutor pentru biciclete pe care ar fi bine să o transportați, indiferent de distanţă şi durata călătoriei.

Conţinutul trusei medicale pentru bicicletă

Medicamente de urgenţă în caz de contuzii, abraziuni sau tăieturi

Trusa medicală pentru bicicletă - componentele ei
Pastile din trusa medicală pentru bicicletă
 1. bandaj steril lăţime medie
 2. vată
 3. iod
 4. peroxid de hidrogen
 5. plasture lăţime medie
 6. plasture antibacterian, 5 bucăţi
 7. şerveţele umede antibacteriene
 8. unguent de vindecarea rănilor vulnuzan sau altele
 9. bandaj elastic
Vezi și  Downhill - coborâre extremă cu bicicleta

Medicamente în caz de tulburări gastro-intestinale

 • cărbune activat (un blister, 10 pastile)
 • cloramfenicol (agent antibacterian)
 • loperamida (antidiareice)
 • drotaverina (spasme ale organelor interne)
 • mangan (cristale)

Medicamente pentru inimă şi a vaselor sanguine

 • nitroglicerină (agent cardiatic)
 • amoniac într-o fiolă

Preparate analgezice

 • ketanov

Preparate de răceală

 • aminoz (antivirale)
 • fluconazol (antivirale, de răceală)
 • vitamina C

Medicamente împotriva reacţiilor alergice

 • citrine (antihistamic)

Medicamente la abraziune şi iritarea pielii

 • pudră pentru copii sau amidon

Medicamente împotriva muşcăturilor de insecte

 • balsam “Golden Star” sau balsam universal “Salvator”

Instrumente

 • foarfece mici
 • kusalka poloneză

Și nu uitați: conținutul trusei medicale pentru biciclete ar putea fi util nu numai pentru voi, ci şi în ajutor unei alte persoane aflate în dificultate sau unui biciclist neglijent care ignoră lucrurile de bază.

Trusa medicală pentru bicicletă este un echipament necesar și obligatoriu al biciclistului în orice distanţă a călătoriei sale. Fiind la momentul potrivit la îndemâna, vă va menține sănătoși pe bicicletă și vă va ajuta la evitarea momentelor neplăcute din drum.

Comentarii (1)
Comentarii
Puteți folosi:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>