Metode de transportare a copiilor pe bicicletă

Una dintre primele întrebări pe care și le pun bicicliștii cu copii mici – cum să insufli copilului dragostea pentru bicicletă și să efectuezi transportarea copiilor pe bicicletă?

Transportare a copiilor pe bicicletă
Transportare a copiilor pe bicicletă

Din fericire, copiilor le place foarte mult să se plimbe cu bicicleta. Ca urmare a recomandărilor din articol, veți putea insufla rapid copilului dragostea pentru ciclism pentru întreaga viață.

Etapele de obișnuire a copilului cu bicicleta

Obișnuiți-i pe copii cu bicicleta de la o vârstă fragedă. Nu trebuie să așteptați până când copilul va fi capabil să rotească pedalele. Pentru ca să puteți lua copilul cu dumneavoastră la o plimbare cu bicicleta, montați pe bicicletă un scaun pentru copil puneți în el copilul, dar în prealabil prindeți-l cu centura.

Prezentați cât mai multă inițiativă – pe propriul exemplu, arătați-i copilului că plimbarea pe bicicletă este super!

Pe măsură ce copii cresc, atunci când ei sunt capabili să facă față sarcinilor fizice și psihice, oferiți-i cât mai multă libertate. Un stimul bun pentru copil este posibilitatea de a conduce independent bicicleta.

Odată ce copilul a învățat cum să se deplaseze pe bicicletă împreună cu dumneavoastră, dezvoltați-i neapărat copilului obiceiul de a purta întotdeauna cască. Cel mai bine este de obișnuit copilul de la o vârstă fragedă să-și asume responsabilitatea pentru propria siguranță, decât să-l forțați să poarte cască.

Să luăm în considerare mai atent toate modurile de transportare a copiilor pe bicicletă.

Scaun pentru transportarea copiilor pe bicicletă

Scaun pentru transportarea copiilor pe bicicletă

În cazul în care copilul dumneavoastră poate sta așezat și își ține capul, atunci deja din acest moment el poate fi luat cu dumneavoastră la plimbări cu bicicleta. Desigur, acest lucru se aplică doar pentru copii mai mari de un an. Și nu este posibil de cumpărat o cască care ar fi potrivită până la vârsta de un an.

Majoritatea scaunelor de bicicletă pentru copii se instalează în partea din spate a bicicletei și sunt potrivite copiilor cu greutatea până la 18 kg. Copilul poate să se sprijine cu capul și umerii de peretele înalt al scaunului. Deși scaunul de bicicletă nu este prea greu, dar cu el o să vă fie mai dificil să manevrați. Și nu uitați faptul că în timpul căderii de pe bicicletă, împreună cu dumneavoastră cade și copilul.

Vezi și  Transportarea bicicletei în transportul public

De asemenea, țineți cont de faptul că odată ce scaunul pentru copil este montat chiar deasupra osiei din partea din spate a bicicletei, atunci copilul va simți loviturile mult mai puternic decât dumneavoastră.  În scopul sporirii gradului de amortizare, pompați anvelopele la o presiune puțin sub nivelul maxim.

Remorcă de bicicletă pentru transportarea copiilorRemorcă de bicicletă pentru transportarea copiilor

Aceasta reprezintă probabil cea mai populară modalitate de a transporta copii cu vârsta mai mică de 6 ani. Dumneavoastră mergeți pe bicicletă iar copii se află în siguranță în remorcă și se bucură de plimbare. Remorcile de bicicletă moderne sunt destul de stabile și pot fi ușor manevrate. Chiar dacă veți cădea de pe bicicletă, copilul dumneavoastră nu va avea de suferit.

Pentru a reduce cutremurările, puneți sub capul copilului o pernă.

Însă această metodă de transportare a copiilor are câteva dezavantaje. Din cauza faptului că remorca se află practic la nivelul solului, aceasta este foarte dificilă de obervat pentru alți participanți ai traficului. De asemenea, copii sunt mai mult expuși efectelor nocive ale gazelor de eșapament eliberate de mașini. În plus, trebuie să țineți cont de faptul  că copii mai mari se vor plictisi să stea pur și simplu în remorcă.

Bicicleta fără pedaleBicicleta fără pedale

Bicicleta fără pedale reprezintă o bicicletă fără pedale și fără lanț – doar roțile și cadrul. Frâne de asemenea nu sunt – în timpul deplasării cu bicicleta fără pedale, copilul trebuie să frâneze cu picioarele.

Bicicleta fără pedale ajută copii de la 2 până la 5 ani să învețe cum să manevreze bicicleta și să-și țină echilibrul. Cu cât mai rapid aceștia vor învăța, cu atât mai ușor îi va fi să treacă la o bicicletă obișnuită.

Bicicleta-remorcăBicicleta-remorcă

Bicicleta-remorcă (uneori numită și Trail-a-bike) permite copilului dumneavoastră să rotească pedalele și să fie într-o oarecare măsură independent de dumneavoastră, deși controlul și menținerea echilibrului depind totuși încă de dumneavoastră.

Bicicleta-remorcă reprezintă o bicicletă cu o singură roată care este atașată la tija șa din spate sau de portbagajul din spate a bicicletei dumneavoastră în așa mod, încât atunci când faceți virajuri să se poată roti în jurul punctului de montare.

Bicicletele-remorcă sunt de obicei cumpărate copiilor cu vârstele cuprinse între 4 și 7 ani. În plus, datorită acestei modalități de transportare, distanța maximă care poate fi trecută de copil nu depinde de rezistența acestuia.

Roțile laterale pentru bicicleta pentru copiiRoțile laterale pentru bicicleta pentru copii

Bicicletele pentru copii cu roți suplimentare îi oferă copilului sentimentul de încredere pentru ca în viitor ei să poată merge cu încredere deja fără aceste roți.

Vezi și  Cum să transporți și să fixezi bicicleta pe mașină pentru călătorii?

De obicei, acestea sunt biciclete cu o singură viteză, cu frână de picior, deși la unele modele se montează și frâna din spate, care este pus în acțiune datorită manetei cu cablu de blocare, care permite ca copilul să învețe cum să utilizeze frânele de mână.

Bicicleta pentru copii

Bicicletă pentru copii cu roți ajutătoare
Bicicletă pentru copii cu roți ajutătoare

Atunci când copilul este pregătit să treacă deja la o bicicletă pentru copii proprie cu două roți, nu vă grăbiți să faceți o greșeală prevalentă  – nu cumpărați copilului bicicletă ,,pentru creștere’’.  Bicicleta de dimensiune mai mare decât este necesar pentru copil, poate fi incomodă și el câțiva ani nu o va folosi.

Dimensiunea bicicletei pentru copii depinde de mărimea roților, și nu în funcție de dimensiunea cadrului.  Cele mai răspândite sunt biciclete pentru copii cu roțile de 16, 20 și 24 inch. Bicicleta este potrivită copilului dumneavoastră atunci când el poate să se așeze pe ea cu ușurință și să stea cu picioarele pe pământ.

Varianta alternativă – bicicleta tandem

Bicicleta tandem este proiectată pentru 2 bicicliști, aceasta fiind încă o modalitate excelentă de a învăța copilul să meargă pe bicicletă. Cu ajutorul unui set special pentru reajustări, ticicleta tandem matură poate fi ușor adaptată pentru copil, astfel încât el să poată roti pedalele împreună cu dumneavoastră.

Unii producători produc deja ticiclete tandem complete, proiectate pentru matur și copil, și care vă permit doar dumneavoastră să manevrați bicicleta, să frânați și să schimbați vitezele, și atunci copilul poate doar să rotească pedalele.

 

Comentarii
Puteți folosi:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>