Review al anvelopelor Schwalbe Durano Plus

Prezentarea generală a anvelopelor Schwalbe Durano Plus de către ciclistul pe distanţă mare Rob Makkaloch. Citiţi de asemenea recenzia sa referitor la prezentarea generală a pneurilor Schwalbe Marathon Plus.

Schwalbe Durano Plus 25mm
Schwalbe Durano Plus 25mm

Anvelopele Schwalbe Durano Plus se numeau anterior Schwalbe Stelvio Plus. Iubesc enorm de mult aceste anvelope Schwalbe Marathon Plus, care se potrivesc atât la bicicleta de oraş cât şi la cea de antrenamente, dar uneori îmi doresc viteză, îndeosebi vara. Aceasta nu este uşor de realizat cu anvelopele Marathon Plus, îndeosebi dacă ai picioarele asemănătoare cu ale renumitului ciclist Miguel Indurain.

În timpul verii, pietrele nu dispar nicăieri în mod miraculos, astfel încât, chiar dacă pierdeţi din limita de viteză totuşi veţi avea nevoie de anvelope cu anti-străpungere.

Schwalbe Durano Plus 25 mm sunt anvelopele mele preferate şi 90% din timpul meu călătoresc pe le. De la ele precum ca şi de la Schwalbe Marathon Plus nu merită de aşteptat rezultate în exces.

Durano Plus – este o versiune mai uşoară de anvelope de “curse” a Schwalbe Marathon Plus. În ea între banda de rulare și cadrul interior se află același strat rezistent la străpungere din spumă de cauciuc dur albastru, iar singura diferență fiind că acest strat al benzii de rulare și pereții laterali sunt mult mai subțiri și mai uşori.

Protecția împotriva penelor Schwalbe Durano Plus
Protecția împotriva penelor

Greutate anvelopelor de 25mm este de numai 380 grame – astfel încât acestea nu pot fi numite anvelope de “curse”, dar după greutate acestea sunt potrivite pentru călătorii pe tot parcursul anului precum şi pentru bicicletele de antrenamente. Pneurile Durano sunt ușor diferiţi față de suprafața de rulare Stelvio, dar designul și greutatea la fel (cu excepția cazului modificat al modelului pneului).

Pneul are un model ondulat, proiectat pentru vreme umedă, dar nu ajută prea mult. În rest anvelopa arată și se comportă ca un pneu de autostradă “normal” de 25 de milimetri – lipsesc benzile reflectorizante, stratul armat al dinamurilor de sticla, cum ar fi Marathon Plus.

La fel ca şi Marathon Plus, Durano Plus este foarte rezistent la străpungere şi mai moale la gropi (datorită stratului de cauciuc poros). Peste 10.000 de kilometri pe diverse drumuri am avut doar o puncție (vezi cum să te protejezi împotriva penelor). Acest lucru a fost cauzat de un impact cu nişte pietre mici de pe jantă.

Vezi și  Prima bicicletă cu cadrul din lemn

Alte anvelope sunt puțin probabil să fi fost în stare să evite o astfel de puncție. În vara anului 2008, cu aceste anvelope, am călătorit în Franța, am întâlnit drumuri stâncoase, o dată accidental chiar am trecut peste cioburi dintr-o sticlă într-un tunel întunecat.

Pneul Schwalbe Stelvio Plus după câțiva mii de kilometri parcurşi
Pneul Schwalbe Stelvio Plus după câțiva mii de kilometri parcurşi

Am condus 2584 km în unsprezece zile și nu am primit nici măcar o singură puncție. A existat o singură tăietură mică a benzii de rulare, probabil din cauza sticlei sparte. Eu încă mai folosesc aceleaşi anvelope, deoarece acestea sunt aproape noi. Acestea au o protecţie excelentă la străpungere.

Durano/Stelvio Plus nu sunt la fel de rapide ca şi cele de curse, dar, pentru antrenamente pe drumuri accidentate sunt destul de rapide și confortabile (datorită cadrului mai mic decât cel de la Marathon Plus). La fel ca şi concurentul său durabil Schwalbe Marathon Plus sunt mai costisitoare.

Fiecare anvelopă Schwalbe Durano Plus costă în jur de 35 de lire sterline, dar aceste anvelope îşi merită aceşti bani. Ele sunt eterne, ele sunt practic impenetrabile, nu au frică la gropi.

Schwalbe Marathon Plus şi Durano Plus — combinaţia perfectă de iarnă vară a cauciucului de antrenamente, este triumful tehnologiilor moderne.

Comentarii
Puteți folosi:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>