Ochelari de ciclism: care sunt și pe care să îi alegi pentru un începător

Călătoria cu bicicleta este un favorit sport al multor tipuri de oameni, precum și un mod practic și economic de a vă deplasa. Conducerea sportivă necesită atenție și vizibilitate bună, astfel încât biciclistul  ar trebui să ia în considerare cumpărarea ochelarilor de protecție. Modelele de ochelari de protecție protejează ochii de razele UV, care sunt deosebit de periculoase vara. De asemenea, ochelarii pentru ciclism îți protejează ochii de praf, murdărie, insecte și îmbunătățește vederea în vânt puternic și umiditate.

Cum să alegi ochelarii de soare pentru un biciclist la ce modele să fii atent? Citește în articolul nostru.

Atunci când călătorești pur și simplu și te atașezi mai mult în ciclism, nu trebuie să uiți că condițiile din timpul călătoriei sunt diferite de cele ale activităților din sala de sport. Este foarte important să vă protejați ochii cu ajutorul ochelarilor pentru bicicletă.

De ce vă protejează ochelarii pentru ciclism?

Ochelarii nu sunt doar cool și elegante. În timpul călătoriei, pot fi întâmpinate următoarele pericole:

1. Radiații ultraviolete de la soare. Odată cu apariția luminilor de la mașină, este foarte ușor să te orbească (pe tine, biciclistul).

2. Vânt puternic care suflă praful și nisipul în ochi. Chiar și atunci când ajungi într-o cameră închisă, pe o pistă de ciclism cu viteză mare, corneea este expusă unui curent de aer opus și începe să se usuce. Trebuie să clipești, există o senzație în ochi, care se poate dezvolta conjunctivită.

3. Ajungând de-a lungul cărărilor forestiere, poți obține o ramură joasă pe față, care poate duce la răniri foarte grave. Chiar și într-o călătorie calmă pe câmp, dacă o insectă cade în ochi, călătoria se poate termina prost. Toate aceste probleme te fac (pe tine, biciclistul) începător să revii mai devreme sau mai târziu pentru a achiziționa micii ochelari.

Ochelarii speciali împotriva celor obișnuiți

Poți lua ochelari de soare obișnuiți? NU!

Se dovedesc a fi cu lentile de sticlă. Acest lucru este interzis în timpul ciclismului. În cazul în care o ramură bate pe față, fragmentele pot deteriora ochiul atât de mult încât poate fi necesară o intervenție chirurgicală;

Ochelarii obișnuiți sunt prea slabi atașați de urechi și de nas. Dacă în astfel de ochelari se află bine pe plajă, atunci în timpul călătoriei pot fi pur și simplu pierdute.

Ochelarii speciali pentru tine au următoarele proprietăți. Ochelarii pentru tine (biciclist) sunt pregătiți complet din materiale plastice, lentilele nu fac excepție;

Formatul este conceput pentru a-ți proteja efectiv ochii de vânt, de ramurile, de insectele, de radiațiile ultraviolete, care, reflectându-se de la diferite obiecte de-a lungul unei traiectorii ciudate, pot pătrunde în continuu în ochiul tău, dacă nu sunt prevenite;

Vezi și  Cum să acționezi când bicicleta derapează?

Ochelarii sunt fixați în siguranță pe cap cu ajutorul elementelor cauciucate, dacă acesta este un produs final;

Lentilele pentru ochelari de ciclism nu trebuie să transpire în vreme rece și umedă.

Destul de convingător? Bine, să mergem mai departe.

S-ar putea să observați că ochelarii de ciclism sunt echipați cu lentile întunecate, galbene/portocalii și transparente. Ochelari cu lentile interschimbabile. Nici o problemă cu alegerea unui punct. Rămâne de înțeles doar de ce aveți nevoie de lentile de diferite culori.

Ochelarii de ciclism

Ochelari cu lentile diferite

Lentile întunecate se folosesc și sunt avantajoase în zilele însorite. Apropo, pentru biciclete, lentilele sunt întunecate ajută la depășirea și observarea obstacolului mai ușor.

Galben / portocaliu – tăiați o parte a culorii albastre, rezultând un contrast mai bun, o mai bună ușurare. Foarte eficient pe vreme înnorată și ploioasă. Protecție solară, deși mai slabă decât complet întunecată. Fac imaginea saturată, suculentă, luminoasă. Mai mult sau mai puțin potrivit pentru a conduce pe întuneric.

Transparent – pune-le dacă nu dorești să schimbi culorile lumii înconjurătoare. Mulți recomandă această noapte.

Lentilele nu sunt interschimbabile. Poate că cele galbene sunt cele mai eficiente. În multe cazuri, cele întunecate devin inutilizabile, iar cele transparente nu sunt eficiente pe vreme foarte însorită.

Sfaturi pentru alegerea ochelarilor

Există o mulțime de modele de ochelari pentru bicicletă, există chiar și propriile tendințe și direcții, aproape totul se poate schimba: material, formă, culoare – dar și ochelarii de bicicletă buni trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

  1. Lentilele de pe ochelari trebuie să fie „din plastic” din policarbonat, care trebuie să fie flexibile, ușoare, durabile, optic omogene.
  2. Grosimea obiectivului nu trebuie să fie prea mică, deoarece bicicleta poate cădea și apoi obiectivul se va sparge.
  3. Ochelarii de protecție pentru bicicliști ar trebui să fie mari, astfel încât suprafața de protecție să fie cât mai mare posibil și să se obțină cea mai bună vizibilitate.
  4. Ochelarii de sport buni se potrivesc suficient de bine cu marginile inferioare și laterale ale feței tale, altfel nu te va proteja într-un mediu prăfuit.
  5. O caracteristică foarte importantă a ochelarilor pentru ciclism este disponibilitatea protecției UV – lentilele trebuie să aibă un filtru de protecție UV 400.
  6. Forma poate fi diferită, dar ochelarii sport trebuie să fixeze sigur ochelarii pe cap și trebuie să aibă un sistem „antiderapant”. De regulă, acestea sunt inserții din silicon.
  7. Ochelarii buni vin întotdeauna cu lentile înlocuibile.
  8. Acordați atenție dreptății. Ochelarii de ciclism buni au un cadru robust în partea de sus și elastic moale în partea de jos. Uneori, în partea dreaptă jos nu este deloc.

Și câteva informații suplimentare:

În acest caz, dacă ai o viziune slabă, atunci, de regulă, poți pune lentile de contact sub ochelarii de bicicletă.

Vezi și  Cum să vă mențineți echilibrul pe bicicletă

Dar există o altă modalitate: există ochelari speciali cu dioptrii: în cadrul acestor ochelari este prevăzut un design special sub formă de cadru pentru a introduce lentile corective.

În plus, există lentile fotocromice speciale. O astfel de lentilă, ca un cameleon, este capabilă, în funcție de cantitatea de lumină incidentă, să-și schimbe culoarea: în lumina puternică a soarelui se întunecă, iar pe vreme înnorată devin transparente. Procesul de schimbare a culorii depinde de cantitatea de raze ultraviolete care se află în lumina soarelui și nu există nori puternici.

Criterii de selecție ochelarilor

Gradul filtrelor de protecție solară trebuie să fie de cel puțin UV 400. În caz contrar, ochii pot fi afectați de razele UV..

Ochelarii de protecție trebuie să fie aproape de față, să nu cadă în timpul conducerii și să nu cauzeze disconfort. Unele modele sunt echipate special cu mânere din cauciuc sau balamale acoperite cu cauciuc pentru a preveni alunecarea.

Lentilele de ochelari ar trebui să fie întunecate în dependență de timp și parte a zilei. Este dificil să vedeți ceva în lentilele întunecate în timp ce călătoriți seara. O opțiune convenabilă sunt ochelarii cu lentile interschimbabile: întunecat – pentru soare strălucitor, galben sau portocaliu pentru vreme tulbure și transparent – pentru seară.

Cadrul nu trebuie să micșoreze marginea drumului, acesta îți poate împiedica să vezi un vehicul care se apropie. Prin urmare, alege un model cu cadru semi-jantă.

Se recomandă ochelarii cu rezină din cauciuc sau silicon. Cadrele trebuie să fie realizate din materiale rezistente și ușoare, iar lentilele trebuie să fie din policarbonat, deoarece modelele din sticlă pot rupe și răni ochii.

Dacă ai o vedere slabă, vei putea face o treabă bună cu ochelarii cu dioptrii. Prin comandarea lentilelor în funcție de rețeta ta personală, poți merge confortabil cu bicicleta.

Alegeți cele mai bune modele de ochelari de ciclism ce vă protejează ochii împotriva radiațiilor dăunătoare și a pietrelor ridicate de roata din față. Trebuie să se potrivească confortabil, să prindă atunci când transpirația începe să curgă și să răspundă la condițiile de afară, indiferent dacă călătoriți prin regiuni împădurite sau vă plimbați pe drum deschis și drept.

Comentarii
Puteți folosi:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>