Mini-biciclete pliabile pentru bărbaţi şi femei

Odată cu încălzirea timpului pe străzile oraşului întâlniți o mulţime de oameni care călătoresc cu bicicleta. Puteţi vedea o mulţime de modele: biciclete masive de munte, native cum ar fi Stork şi Kama, chiar puteţi întâlni şi mini-biciclete pliabile care abia intră în modă.

Cu cât mai mare este oraşul, cu atât mai mulți oameni preferă versiunile compacte.

Bicicleta electrică pliantă VeloMini
Bicicleta electrică pliantă VeloMini

Nu este nimic ciudat, pentru că problema orașelor mari – blocajele de trafic și lipsa constantă de locuri de parcare gratuite, îi face pe oamenii deștepți să caute alte alternative.

În astfel de circumstanțe, mini-bicicleta pliabilă va fi un avantaj real pentru cei cărora le place să se deplaseze rapid prin oraș. De ce anume ele câștigă popularitatea?

  • Abilitatea de a merge cu ușurință la metrou sau în transportul comun, nu îi deranjează pe ceilalți pasageri, și nu supra-plătiți pentru bagaje.
  • Nu peste tot sunt parcări pentru biciclete, iar o mini-bicicletă este ușor de a o parca fie în curte, sau fie chiar pe antreul biroului.
  • Bicicletele normale sunt destul de dificil de a le ridica la etajele superioare ale clădirilor înalte, iar ascensorul nu are întotdeauna dimensiuni suficiente.
  • Păstrarea și mentenanța bicicletei în apartament — pur și simplu o strângeți şi o puteţi păstra în cutia de transport, sau multe dintre modelele de mini biciclete sunt ușor de montat în colțul unui hol sau după dulap.

Mini-bicicleta pliabilă — cum este ea?

Pentru a distinge o astfel de bicicletă este foarte uşor. Mini-bicicleta — sunt modelele pliante cu roţi de până la 18 inch.

Cadrul ei semnificativ diferită în design faţă de modelele cunoscute, şi ele deseori mai mult seamănă cu un scuter hibrid sau o trotinetă hibridă, sau cu o maşină din cărţile cu scene de ficţiune.

Compactitatea este realizată nu prin cadru de pliere în jumătate, cum sunt modelele de munte, dar din cauza roților mici şi lipsei echipamentului suplimentar. La ele contribuie mecanismul de asamblare, un pic similar cu cel folosit într-un cărucior pentru copii.

Ca rezultat, multe dintre modele cântăresc mai puțin de 10 kg, şi din această cauză acestea pot fi rulate ca pe o geantă de mână sau chiar pot fi puse într-un rucsac mare de spate.

La ce vă puteţi aştepta de la o mini-bicicletă pliabilă pentru oraş?

Afirmăm deodată că mini-bicicletele nu sunt potrivite pentru toată lumea și nu ar trebui să vă așteptați de la ele la construcții deosebite sau putere, dar este o taxă rezonabilă pentru compactitate și lejeritate.

  • Sunt potrivite pentru persoanele cu o greutate de până la 85-90 kg, şi cu o înălţime medie. În cazul în care sunteți de o construcţie corporală mai mare, ar fi mai bine să căutaţi alte opțiuni, astfel încât vă veţi simţi mult mai confortabil și mai sigur, ca de exemplu o bicicletă pentru adulți.
  • Mini-bicicletele urbane asigură o viteză bună și manevrabilitate bună pe asfalt, dar la gropi sau drumuri cu pietriș sunt prost adaptate.
  • Mecanismul nu este conceput pentru pedalări agresive, nu vă sfătuim să mergeţi peste borduri în timpul plimbării cu bicicleta prin oraș sau peste alte suprafeţe cu diferențe ascuțite de înălțime.
Vezi și  Top-ul celor mai bune biciclete hibride
Bicicleta cu o singură roată de la Ben Wilson
Cele mai neobișnuite biciclete

În schimb, mini-bicicletele pliabile sunt perfecte pentru persoanele care doresc un ritm liniștit de pedalare, fără să transpire să ajungă liniştiţi la serviciu. Sunt recomandate de asemenea amatorilor de plimbări cu bicicleta până la magazin, sau pentru a petrece o oră sau două într-un parc sau în afara lui.

Este perfectă pentru cei care sunt dispuși să traverseze jumătate a orașului cu metroul, și apoi să o scoată din husa pentru biciclete şi să-şi continue plimbarea până la locul de muncă.

Bicicletele pliabile cu motor

În Europa, tot mai des puteţi întâlni opțiuni chiar mai avansate de bicicletele pliabile cum ar fi – bicicletele electrice. Bicicleta este plasată într-o husă specială, care se poate pune cu ușurință pe umăr, pentru a fi transportată până la stația dorită din metrou, iar mai departe de a parcurge traficul dorit fără blocaje şi cu uşurinţă.

După ce ajungeţi la locul cu destinație o puteţi strânge cu uşurinţă şi o conectaţi la rețeaua de încărcare. Rapid, economic și distractiv. Este un adevărat eco-transport.

Shrinker-2010O asemenea bicicletă cu motor Shrinker ne este recomandată pe piaţă de către producătorii americani şi de cei chinezi. Modelul american VeloMini poate parcurge până la 16 km cu viteză maximă de până la 19 km/h, iar pentru încărcarea la maxim a bateriei va fi nevoie doar de 3 ore.

Bicicleta chineză Shrinker-2010 se prezintă ca un adevărat hibrid: o puteţi pedala desinestătător sau o puteţi conduce pe motor. Poate atinge viteza de 25 km/h, bateria ajungând de asemenea până la 25km.

Greutatea bicicletei fiind de doar 17kg. În formă împăturită bicicleta nu depăşeşte în dimensiuni un cărucior pentru copii, ceea ce îi permite o transportare a ei cu uşurinţă chiar şi printr-un trafic aglomerat.

Bicicletele pliabile 12-14 inch

Mobiky Genius
Mobiky Genius

Asemenea mărime a roţilor, mai întâi de toate s-ar potrivi de minune unui copil sau adolescent. Deoarece pentru ei va fi mai greu să le transporte sau să le ridice în clădire, iar ascensoare nu sunt în majoritatea caselor sau ar putea să nu funcţioneze.

Pentru copii aţi putea găsi o mulţime de modele de biciclete cu roţi ajutătoare pentru copii, în schimb pentru bărbaţi de a găsi o mini-bicicletă cu asemenea dimensiuni va fi cu mult mai complicat.

Poate că cea mai optimală variantă să fie modelul francez Mobiky Genius. Pentru asamblarea bicicletei veţi avea nevoie doar de 3-4 secunde, datorită ramei din aluminiu care se aseamănă cu nişte foarfece. Mobiky cântărește doar 13 kg, preţul în Europa este de – 700$.

Cele mai populare mini-biciclete pentru bărbaţi

Dahon Jifo
Dahon Jifo

Pe lângă sus menţionatele Mobiky Genius, printre bărbaţi sunt preferate bicicletele pliabile cu roţile de 16 inch. Liderul industriei mini-bicicletelor – este compania Dahon.

Modelele pe care le produce timp de 30 de ani sunt renumite în lume prin calitatea superioară, prin mecanismele simple de dezasamblare – asamblare şi preţurile mici. Cel mai popular fiind acum Dahon Jifo care costă doar 500€ şi cântărește doar 9,4 kg.

Vezi și  Cum să alegi antifurt pentru bicicletă
Brompton SL2
Brompton SL2

Un alt jucător veteran este «Brompton». Trucul acestei companii – este posibilitatea de a realiza o adevărată bicicletă-constructor, prin selectarea din listă doar a celor componente pe care le doriţi.

Doar că această plăcere nu este din una ieftină, Brompton SL2 vă v-a costa începând de la 900€. Cu toate că cântărește doar 11 kg, SL2 ţine bine încărcătura şi este foarte compactă în formă pliată.

O opțiune perfectă de buget poate fi  — С7 de la TernLink, o companie tânăra pe piaţă, care îşi propune să cucerească segmentul de biciclete pliabile la preţuri reduse. Timpul de deschidere a unei asemeni biciclete este doar de 15 secunde şi cântărește 12,5 kg.

Strida LT 2012
Strida LT 2012

În cele din urmă un alt brand iconic este – mini-bicicleta Strida, uşor de recunoscut după rama triunghiulară. Compania prezintă în mod regulat modele de biciclete cu roţi de 16-18 inch, cu caracteristici excelente de mare viteză. În complect cu ea intră o husă elegantă pentru transportarea şi depozitarea ei.

Bicicletele Strida încurajează în mod regulat şi constant diverse inovaţii, de exemplu, în modelul LT 2012 lanțul este înlocuit cu o curea specială. Ea nu pătează hainele şi nu necesită lubrifiere, fiind proiectată pentru 60 de mii de km. Când este pliată aceasta poate fi rulată ca o geantă de mână.

Mini-bicicleta A bike – miniaturizare în toată splendoarea sa

Bicicleta A-bike
Bicicleta A-bike

Punctul culminant al bicicletelor pliante, este probabil  A-bike de la Clive Sinclair  – inovatorul  ZX Spectrum PC. În formă depliată aceasta cu adevărat se aseamănă mult cu litera A.

A-bike este echipată cu nişte roţi foarte mici doar de 6 inch şi cântărește doar 5,5 kg. Pe cît e de mică ea poate ridica până la 24 km/h pe o suprafaţă dreaptă.

Inspirat de succes Clive Sinclair a decis să colecteze bani pe Kickstarter, și sa angajat în dezvoltarea electrobicicletei A-bike Electro. Prețul noului A-bike va fi de 1.000 $.

Mini-bicicleta: moft de modă sau o nouă tendinţă?

Vor reuşi în cele din urmă mini-bicicletele să crească într-un fenomen cu adevărat în masă, este greu de spus.

Dar, conștiința societății faţă de mediu este tot mai mare, precum și apariția primelor electrobiciclete dau speranța că bicicletele pliabile vor ocupa cu fermitate un rol în societate. Creșterea în continuare a orașelor mari ar trebui să accelereze acest proces.

Video. Eleganta mini-bicicletă pliabilă Strida

Comentarii (1)
  1. […] şi bicicletele electrice, bicicletele pliabile cunosc o ascensiune remarcabilă, comoditatea şi preţul lor rezonabil sunt argumente atractive […]

Comentarii
Puteți folosi:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>