Instrumentele necesare pentru repararea unei biciclete

Puteți cumpăra orice instrumente pentru repararea bicicletei, pe care le considerați utile. Sau să cumpărați un set mare de instrumente, care va include toate instrumentele de care ați putea avea nevoie vreodată.

Instrumente pentru repararea bicicleteiDar, cea mai bună metodă este de a cumpăra instrumentul potrivit pentru lucrul cu bicicleta atunci când va fi nevoie. Astfel, cheltuielile vor fi distribuite în timp și nu va trebuie să cumpărați instrumentele pe care nu le veți  folosi.

Acest articol oferă îndrumări cu privire la ce  instrumente pentru biciclete trebuie de cumpărat.

Experiența reparării bicicletei

Având în vedere standardizarea atingerii industriei de biciclete, întreținerea regulată a bicicletei și tipurile de reparații de bază pentru biciclete pot fi efectuate folosind instrumente multifuncționale convenționale.

Abilitățile de menținere a unei  biciclete în stare funcțională și capacitatea de a efectua reparații competente pentru biciclete vine în mare măsură cu experiența. Majoritatea cicliștilor capătă experiență în repararea bicicletelor atunci când se confruntă cu o defectare pe drum în timpul plimbărilor.

Aceasta nu este cea mai dorit mod de a învăța cum să repari o bicicletă sau cum să reglezi frânele dar decât să stai pe cadrul bicicletei și să nu întreprinzi nimic mai bine trebuie să termini mai repede excursia sau să cauți un atelier de reparația bicicletelor prin apropiere.

Instrumente necesare pentru repararea bicicletei

Cheie pentru bicicletăAceastă listă – nu este o listă cu instrumentele de care aveți nevoie să le transportați cu voi, mai ales în cazul în care bicicleta este folosita pentru a vă plimba în jurul curții. Ci o descriere a arsenalului atelierului pentru reparații de biciclete.

Mai degrabă, este o listă cu ceea ce e de dorit de avut pentru efectuarea majoritatea reparațiilor și reglărilor la biciclete în condiții de câmp, acasă sau în garaj.

La cumpărarea instrumentelor atrageți o atenție deosebită la calitatea instrumentelor! Cu o șurubelniță ieftină și necalitativă e greu de a deșuruba un șurub încăpățânat, dar de a epava fanta este foarte ușor!

Mai bine plătiți mai mult pentru un set de instrumente și chei calitative decât pe urmă să extrageți cu burghiul șurubul rupt.

Șurubelnițe, cheie hexagonală

ȘurubelnițeÎntr-o bicicletă modernă se găsesc multe piulițe și șuruburi hexagonale, de aceea două șurubelnițe mici (plată și cruce) precum și un set de chei ar trebui mereu să le avem la îndemână.

Ele sunt vândute în magazinele de uz casnic precum și în magazinele de piese auto. Există seturi de chei speciale pentru bicicletă, sub forma unui cuțit stilou. Ele pot conține o varietate de instrumente utile, cum ar fi montura pentru anvelope.

Dacă vă cumpărați primă bicicletă, are sens să cumpărați imediat așa un set. Seturile de chei hexagonale pentru biciclete au, de obicei, cea mai mare dimensiune cheie 8, iar acest lucru este suficient pentru aproape toate ocaziile (cel puțin în condiții de câmp).

Vezi și  Frânele bicicletei

Dar la unele bicicletă ați putea avea nevoie de cheie hexagonală cu dimensiunea 10, de aceea un set de chei pentru automobil nu vă va fi de prisos acasă sau în garaj. Dar și să lucrezi în condiții staționare e mai comod anume cu cheile pentru automobil, deoarece acestea au un mâner mai lung.

Instrumente de montare (pentru anvelope)

Instrumente de montareÎn cazul în care puteți scoate anvelopa de pe jantă cu mâinile, atunci puteți face față și fără ele. Dar dacă totuși anvelopele sunt strânse, iar degetele nu se pun cu rezistența cleștilor de compresie, apoi o pereche de instrumente de montare trebuie să purtați întotdeauna cu voi – șurubelnițe nu sunt recomandate pentru anvelope. Setul auto de montare se potrivește prost pentru biciclete.

În setul de chei pentru biciclete deseori sunt incluse instrumente de montare din plastic, care sunt convenabile de transportat. Iar acasă puteți avea și astfel de instrumente de montare din metal –  mai bine trei bucăți, se recomandă.

Cheie pentru spițe

Cheie pentru spițeOpturile – cea mai frecventa boala a jantei. Chiar și cea mai bună jantă la plimbări foarte îngrijite, oricum, după ceva timp va avea opt.

În cazul în care nu este gravă, atunci puteți răbda, dar cu un opt mare (de exemplu, după o cădere) să vă plimbați nu întotdeauna se primește. Mai ales pe bicicleta cu frâne de tip V-Brake – acestea sunt foarte critice la opturi.

Deci, cheia pentru spițe la fel trebuie transportată cu voi. Cheia analogică pentru bicicletele vechi se potrivește rău – va afecta spițele.

Set pentru repararea camerelor

Set pentru repararea camerelorDacă nu știi cum se rezolvă o pană, vezi aici. În acest set intră plasture, clei și hârtie abrazivă. Se recomandă să purtați cu voi acest set.

Instrument pentru strângerea lanțului

La multe biciclete lanțul este format dintr-o singură bucată, așa dar pentru scoaterea / schimbarea lui trebuie un instrument special pentru repararea lanțului bicicletei. Acest instrument vă permite să deconectați și să conectați legăturile de lanț.

Dacă lanțul la bicicleta dumneavoastră este din mai multe bucăți atunci nu aveți nevoie de nici un instrument special.

Comentarii
Puteți folosi:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>