Ghidul cumpărătorului – cum să alegi iluminarea pentru bicicletă

Iluminarea bicicletei

In prezent, puteți găsi în vânzare un sortiment foarte mare de faruri pentru iluminarea „calului de fier”. Amatorii de ciclism nu gândesc prea mult ce fel de lumină își aleg pentru bicicletă. Cel mai frecvent, ei cumpără ce-i mai ieftin sau care-i mai frumos, iar apoi suferă în timpul nopții din cauza faptului că farurile nu corespund necesităților lor. Majoritatea nu doreste să studieze informațiile care sunt necesare pentru achiziționarea unor faruri de calitate pentru bicicletă, dar chiar și cunoașterea aspectelor de bază vă pot permite să evitați achiziționarea unor modele de proastă calitate.Lumina pe bicicleta

Exploatarea farurilor

 1. Oricare iluminare pentru bicicletă poate fi divizată în două tipuri: – La primul tip se atribuie farul frontal. Acesta este proiectat pentru iluminarea drumului sau a oricărei alte zone din fața amatorilor de ciclism. – La cel de-al doilea tip poate fi atribuit farul de semnalizare și benzile de lumină pe bicicletă, aici fiind atribuite și farurile pentru roți. Acest lucru se realizează în scopul evidențierii ciclistului în timpul nopții. Astfel, se asigură și siguranța amatorului de ciclism.

Practic, oricare iluminare pentru bicicletă se instalează cu caracter temporar  Acest lucru se explică prin faptul că, în prezent, ciclismul pe timp de noapte nu este foarte des întâlnit. Cu toate acestea, unele dintre modele de faruri pentru iluminarea bicicletei au un montaj destul de complicat, mai ales dacă folosesc iluminarea bicicletei cu sursa de alimentare.

Indicatorii de lumină

Posibil ca aceștia să reprezinte cea mai importantă caracteristică pentru farurile de pe bicicletă. În timpul alegerii iluminării pentru „calul dvs. de fier” ar trebui să acordați atenție la tipul de alimentare. Practic, peste tot alegerea este limitată doar de diode.  În continuare vom identifica în ce constă avantajul acestora.

 1. Prețul redus.
 2. În cazul unui impact mecanic, nu există nici un risc pentru sănătate.
 3. Nivel ridicat de eficiență.
 4. Fiabilitate.

La ce fel de parametri ar trebui de acordat atenție în alegerea farurilor pentru bicicletă?

Fluxul de lumină reprezintă caracteristica de bază. Acesta este măsurat în lumeni. Se desemnează indicatorul ca si cantitate de lumină dezvoltat de far, fără a lua în considerare un factor cum ar fi dispersarea. Acesta este modul in care este posibilă determinarea capacității de iluminare pentru bicicletă.

Vezi și  Frânele bicicletei

Este necesar să nu uitați de o astfel de caracteristică cum ar fi dispersarea. Un astfel de indicator este precizat de unghiul sub care lumina va porni de la far. În determinarea acestor parametri, este necesar  să stabiliți unghiul de dispersare cel mai convenabil pentru voi. Pentru zone deschise, sunt ideale unghiurile de 120 de grade și mai mult. În cazul în care aveți nevoie să iluminați elementele la distanță, atunci cel mai recomandabil este să utilizați sursele de lumină cu unghiurile de 20-30 grade.

O altă caracteristică a farurilor – gradul de iluminare, care deține propria sa unitate de măsură – lux. Acest indicator indică cit de bine este iluminat un punct separat. Acest indicator poate fi determinat chiar și cu ajutorul smartphonului.lumina-pe-casca

Practic, fiecare far de iluminare pentru bicicletă deține 3 zone de iluminare.

 1. O zonă foarte bine iluminată.
 2. Zona de tranziție cu iluminare parțială.
 3. Zona de dispersare. Aceasta presupune o porțiune pe care cade lumina de la far, deși în această zonă practic nu este lumină.

Datorită acestui indicator, ar trebui să vă alegeți farul pentru bicicletă și lumini, o alegere vastă o puteți găsi aici. Unii amatori de ciclism necesită o arie mare de acoperire, în unele cazuri este mai bine să fie o zonă mică de acoperire, dar la o distanță mare de bicicleta voastră.

Care sunt suporții pentru faruri?

În funcție de destinația iluminării pentru bicicletă, este necesar să fixați în mod diferit sursa de iluminare.

În anumite situații, este necesară fixarea rigidă a sursei. Acest lucru se explică prin necesitatea unei iluminări stabile. Alte modele de surse de iluminare pentru bicicletă pot fi ușor de fixat și de îndepărtat, realizând astfel un anumit compromis  între obiectivele de bază.

O popularitate mare o deține sistemul de fixare cu caracter elastic. Acesta se manifestă sub forma unei barete din cauciuc sau silicon. Este ușor de fixat și demontat pe bicicletă. La unele modele și carcasa a farului, este confecționată din silicon. Totuși, un astfel de produs deține și anumite dezavantaje:

 1. Fixare slabă.
 2. În cazul temperaturilor scăzute, farul cu un astfel de sistem de fixare nu va funcționa.
 3. Termenul de funcționare a unui astfel de far va fi destul de scurt.

Există și suportul de fixare. În acest caz, fixarea sursei de lumină va fi absolută. O astfel de fixare este potrivită doar unui singur model, adică reprezintă un far în întregime. Cu toate acestea, și aici există anumite dezavantaje:

 1. În cazul unei daune mecanice apar dificultăți cu înlocuirea suportului de fixare.
 2. Montarea suportului de fixare necesită o cantitate semnificativă de timp.
 3. Un astfel de sistem de iluminare va atrage întotdeauna hoții.
Vezi și  Cum rezolvi pana la bicicletă?

lumina-pe-volanExistă un oarecare compromis între suportul de fixare și sistemul de fixare cu caracter elastic. Acestea sunt cele mai populare printre toate celelalte tipuri de sisteme de fixare. Suportul de fixare se montează doar o singură dată, dar demontarea farului este în sine destul de ușoară. Majoritatea amatorilor de ciclism utilizează această sursă de iluminare.

În concluzie

În alegerea sursei de lumină pentru bicicleta dumneavoastră (sau alegerea unui far pentru iluminare spate) este necesar să înțelegeți de care parametrii ai farului și suportului de fixare aveți nevoie. Este necesar să luați în considerare toți trei parametrii: capacitatea, unghiul de dispersare și zonele de iluminare. În caz contrar, riscați să cumpărați o sursă de lumină care va fi practic inutilă pentru dumneavoastră.

Comentarii
Puteți folosi:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>