Frânele bicicletei

În articolul dat vom înțelege de ce frânele bicicletei scârțâie și ce trebuie sa faci pentru a rezolva o astfel de problemă.

Reguli pentru folosirea corectă a frânei

Bicicletele folosesc două frâne: din față și din spate care este cea mai principală. Mulți bicicliști folosesc frâna din spate, ceea ce înseamnă că este cea mai sigură. Este adevărat, dar numai atunci când conduci la viteze mici. Ciclistul cu experiență folosește frâna din față în majoritatea cazurilor. De ce face el asta?

Prin blocarea momentană a rotației roții din spate, centrul de greutate al ciclistului se deplasează înainte, reducând astfel sarcina pe roata din spate. Acesta din urmă începe să se desprindă de alunecare, de pe suprafața drumului.

Ca atare, frânarea poate să nu se desfășoare. Sau roata din spate „alunecă”, bicicleta devine incontrolabilă, iar biciclistul poate fi aruncat într-un șanț, sau pe banda de care se apropie.

Când frâna din față este acționată, masa ciclistului împinge roata din față, apăsând-o la sol și crescând forța de frecare cu șoseaua. De aceea se recomandă utilizarea frânării combinate.

Obișnuiește-te să frânezi cu toate instrumentele disponibile, combinându-le pe rând. Încearcă să te oprești folosind instrumentul de decelerarea din spate, apoi începe frânarea cu partea din față. Cu această metodă, alunecarea roților poate fi evitată.

Scârțâitul la frânare cu mecanismul de tip V-brake

De ce pot scârțâi frânele de jantă? Pentru a înțelege acest lucru, ar trebui să acordezi o atenție la următorii factori:

  • materialul din care sunt fabricate plăcuțele de frână;
  • starea jantei;
  • funcționarea mecanismului de alimentare a plăcuțelor.

Astăzi poți găsi diverse  plăcuțe pentru mecanismele de tip V-brake. În producția lor folosesc tot felul de cauciuc.

Știai: cu cât materialul plăcuțelor este mai moale, cu atât procesul de reducere a vitezei este mai silențios și mai lin. Dar acest tip de frână are un dezavantaj semnificativ- uzură rapidă.

De asemenea, examinează cu atenție starea jantei roții. Uzat și murdar, la frânare, el poate, de asemenea, să “facă sunete neplăcute”. Curățarea regulată și degresarea jantelor vor menține gradul de frânare la un nivel suficient. Pentru a face acest lucru, poți utiliza fluide improvizate, și anume:

  • detergenți;
  • benzină;

Toate cele de mai sus te vor ajuta la curățarea jantei de rezidurile de cauciuc care se rod  în metal atunci când elementele de frână intră în contact. Cu o poluare puternică, încercă să aplici un efect mecanic: curăță cu șmirghel cu granulație fină.

Important: monitorizează starea mecanismului de alimentare a plăcuțelor. Defect, nu numai că poate scârțâi, dar poate provoca și frânării spontane. Pentru o funcționare completă, regleaz-o și curăț-o de murdărie. Poți face acest lucru prin aplicarea metodei de mai sus.

Scârțâie frâna cu disc

De ce scârțâie frânele cu disc?  Pentru a afla motivul, trebuie să examinezi detaliat elementul de lucru și să știi din ce material sunt fabricate plăcuțele. Elemente de frână realizate din material inoxidabil durabil, scârțâie inerent atunci când lichidul este vărsat pe ele. Acest lucru se poate întâmpla în timp ce conduceți pe timp umed, prin bălți, rouă de dimineață etc.

Vezi și  Sistemul de frânare

Plăcuțele organice moi de frână își fac treaba perfect și în liniște. Cu toate acestea, au un dezavantaj semnificativ – supra încălzire și uzură rapidă. Uneori (și anume, cu frânare puternică și ascuțită), fumul poate ieși din procesul de frecare.

Principala recomandare atunci când apare un scârțâit este să curăți discul și plăcuțele de deșeuri și murdărie: folosind șmirghel și detergenți. De asemenea, nu permite uzura dură a plăcuțelor și efectuează înlocuirea lor regulată.

Frânele scârțâie. Prevenirea

După ce ai instalat frâne noi sau tocmai ai cumpărat o bicicletă de la un magazin, trebuie să ștergi bine toate elementele de frână. După aceea, trebuie : să accelerezi și să frânezi. Ca rezultat, lichidul, umezeala și alte particule vor fi distribuite uniform pe suprafața de lucru a discului sau a roții bicicletei și vor dispărea în timp.

Important: pentru a preveni uzura anvelopei bicicletei, această procedură trebuie efectuată pe suprafețe nepavate (pentru a nu roade cauciucul pe asfalt).

Acordează atenție tratamentului chimic al bicicletei. Se recomandă ungerea lanțului bicicletei cu ulei lichid, nu spray (acesta din urmă poate ajunge pe discul de frână din spate sau pe jantă). Când folosești lustruială, îndepărtează cu atenție rezidurile și surplusurile (cu o cârpă curată).

Curățarea jantei sau a discului de frână după fiecare plimbare va ajuta la îndepărtarea murdăriei și, astfel, a zgomotelor neplăcute atunci când decelerezi brusc.

Cum se curăță corect frânele cu disc

Pentru a curăța frânele cu disc, vei avea nevoie de șervețele tehnice speciale, mănuși de protecție din cauciuc, șmirghel cu granulație fină și un set de unelte.

Ia în considerare etapele de demontare și curățare a elementelor de frână.

Folosind o șurubelniță și un instrument auxiliar, scoate elementul de blocare și  plăcuțele de frână din corp.

Demontează roata și deșurubați discul de frână necesar. Șterge șuruburile cu o cârpă curată și pune-le într-un loc uscat.

Pune-ți mănuși de protecție și începe să speli rotorul cu un fluid special.

Șlefuiește bine discul de frână pentru a îndepărta orice material abraziv de pe suprafața sa.

Curăță suprafața cu o cârpă curată. Această procedură trebuie făcută cu atenție, deoarece marginile discului pot fi destul de ascuțite.

Tratează discul de frână cu lichid de curățare, apoi șterge întreaga suprafață cu un prosop tehnic.

Șlefuiește plăcuțele pentru a îndepărta complet orice material abraziv de pe suprafață. Acest proces trebuie efectuat cu atenție pentru a nu exagera și, în același timp, îndepărtează stratul suplimentar de pe elementul de frână.

  • Nu aplica plăcuțe de pulverizare a frânei.
  • Șterge totul bine.
  • Așează rotorul la loc.
  • Pune plăcuțele de frână în poziția inițială.
  • Verifică dacă toate componentele majore sunt instalate corect.
Vezi și  Instrucțiuni pentru schimbarea cauciucurilor

Începe să rotești plăcuțele, accelerează bicicleta la viteza maximă și frânează brusc. Repetă această procedură de mai multe ori.

Concluzie

Cunoscând și rezolvând cauzele scârțâiturilor în frâne, vei obține o plimbare mai confortabilă pe bicicleta preferată. În același timp, efectuează în mod regulat întreținerea: acest lucru poate elimina în mod fundamental toate sunetele neplăcute pe care le poate produce bicicleta.

Și dacă plăcuțele de frână și-au atins uzura maximă, acestea trebuie înlocuite imediat – pentru a preveni uzura discului de lucru.

Doar având grijă de curățenia și funcționalitatea sistemului de frânare, vei obține un control și o siguranță completă în timpul mersului cu bicicleta.

Comentarii
Puteți folosi:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>