Distanțe lungi pe bicicletă: beneficii și pregătire

În ultimii ani, ciclismul sau motociclismul au câștigat popularitate. Există multe motive pentru a merge într-o călătorie lungă cu un prieten cu două roți. Pentru unii, aceasta este o modalitate de a-și testa rezistența, pentru alții – de a explora mai bine terenul, iar unii doresc doar să diversifice excursiile de drumeții deja familiare și să mărească raza și viteza de mișcare.


Principala frumusețe a ciclismului este libertatea de alegere. Puteți regla traseul în deplasare, puteți schimba locul și ora planificate pentru parcare sau chiar vă puteți opri lângă oraș și vă puteți odihni o zi sau două la hotel, ceea ce este deosebit de important în caz de vreme nefavorabilă sau probleme tehnice. În caz de urgență, puteți trece la transportul în comun prin împachetarea bicicletei în portbagajul autobuzului sau luând-o cu dvs. în tren, tren sau chiar într-un avion.

Ideea de a merge cu bicicleta undeva departe

Ai venit vreodată cu ideea de a te urca pe bicicletă și de a merge undeva departe? Nu este vorba despre câteva zeci de kilometri. La urma urmei, 30, 50 sau 100 km par a fi o distanță lungă doar pentru cei care nu au mers niciodată cu bicicleta mai departe decât un magazin. Cu toate acestea, o mulțime de astfel de antrenamente sunt suficiente ca distanțele să pară destul de mici de fiecare dată.

În acest articol vei afla despre beneficiile și pregătirea călătoriilor lungi cu bicicletă.

A merge cu bicicleta pe distanțe lungi este un vis complet fezabil, trebuie doar să elaborezi un traseu, să ai echipament, precum și să te pregătești pentru o călătorie lungă și să îți îmbunătățești bicicleta.

Nu de mult timp a fost o veste că bicicleta este unul dintre cele mai convenabile și utile mijloace de mișcare. În timpul călătoriei, mușchii extremităților inferioare sunt implicați activ și, ca urmare, picioarele devin mai ușoare și mai rezistente.

Avantajele călătoriei cu bicicleta

 • Sănătate îmbunătățită. Obținerea unei doze de aer proaspăt, mai ales dimineața, are un efect benefic asupra corpului uman. În acest sens, cel mai bine este să începi călătoriile de la 5 la 6 dimineața. În această perioadă timpurie, aerul este cel mai proaspăt.
 • Adormire ușoară și rapidă. Pentru a dormi bine, este indicat să nu uiți de ciclismul obișnuit de seară. De exemplu, câteva cartiere din jurul stadionului sau din jurul casei te vor ajuta să scăpi de negativul acumulat pentru întreaga zi.
 • Corp subțire.Mersul regulat pe un vehicul cu două roți ajută la arderea caloriilor în organism. Întrucât la o persoană, în procesul de exercițiu, toate grupurile de mușchi ai extremităților inferioare funcționează și, ca urmare, deversarea excesului de greutate, rezistență și ușurare.
 • Consolidarea proceselor metabolice din organism. După exercițiile zilnice, există o creștere a poftei de mâncare și acesta este primul semn al unei digestii îmbunătățite.
 • Îmbunătățirea performanței sistemelor și organelor umane.În timpul mișcării, are loc o muncă imensă a diferitelor procese (elasticitate crescută a mușchilor, flux crescut de oxigen și sânge, eliberare de hormoni – adrenalină, serotonină), care afectează în mod favorabil corpul uman în ansamblu.
 • O comunicare cu oameni noi. Să știi că interesele comune se unesc între ele. Turismul este un bun exemplu în acest sens!
 • Economisirea combustibilului. Pentru transporturi precum bicicleta, nu trebuie să cheltui fonduri suplimentare pe benzină și gaz, spre deosebire de mașini. O bicicletă se mișcă datorită forței tale fizice (a unei persoane).
 • Dezvoltarea timpurie a copiilor. Un copil mic care a mers cu bicicleta de la o vârstă fragedă are aceleași beneficii ca și adulții.
 • Parcare convenabilă. Bicicleta este mică și compactă, ceea ce îți permite să mergi în locuri în care mașina nu poate.
 • Îmbunătățirea activității sistemelor corpului. Cum ar fi: respirator, imun, nervos. Și, de asemenea, antrenament pentru organele viziunii, astfel încât, în timpul călătoriei, privirea se concentrează constant și trece de la obiect la obiect. Un astfel de antrenament al mușchilor oculari reduce riscul de miopie și accentuează vederea.
Vezi și  Tipuri de frâne pentru biciclete

Imunitatea umană devine mai puternică numai după ciclism regulat. Creierul primește în mod constant o porție de aer proaspăt și se bazează, de asemenea, pe stres în timpul zilei. Munca musculară intensă – face membrele inferioare mai puternice și mai rezistente.

Un astfel de vehicul cu două roți, precum o bicicletă, este un mijloc de transport ideal, atât pe distanțe scurte, cât și pe distanțe lungi

Unde poți merge cu bicicleta?

Există un număr mare de locații uimitoare pentru a călători.

De exemplu:

 • Munții. Cel mai pur aer curat și peisaje extraordinare.
 • Canioane, nisipuri. Pentru iubitorii de extreme.
 • Zona mlăștinoasă. Nu este cel mai plăcut loc, mai degrabă potrivit pentru cei care caută o altă doză de adrenalină și nu se tem să se regăsească în noroi.
 • Parcuri, stadioane. Locuri calme și adesea aglomerate. Potrivit pentru categoria persoanelor care doresc să slăbească.
 • Terasament. Nu numai peisaje frumoase, ci și aerul plăcut al mării. Într-un astfel de loc este locul obișnuit.

Este important să știi că este necesară o anumită bicicletă pentru fiecare locație! Dacă nu ai o bicicletă pentru o astfel de călătorie extremă, poți închiria oricând.

Desigur, călătoria mai aproape de natură, în aer curat, nu este doar plăcută, ci și benefică pentru sănătate.

Distanțe maxime

Bicicletele pot parcurge atât distanțe mici, cât și mari, totul în funcție de pregătirea ta fizică (a ciclistului). De obicei, încep cu o distanță minimă de până la 1 km și cresc treptat la 20-30 km.

Pregătirea fizică a ta ( a ciclistului)

Este împărțit în mai multe tipuri:

 • General;
 • Suplimentar;
 • Special.

Pentru a evita respirația acută, tusea și alte probleme de sănătate în timpul călătoriei, tu ar trebui să investești într-un stil de viață sănătos și să elimini obiceiurile dăunătoare.

Antrenamente pentru alte plimbări cu bicicleta

Orice plimbare începe încet, ridicând treptat ritmul și alternând mișcările lente cu cele rapide:

 1. De regulă, începi cu distanțe mici de până la 30 km, cu neobișnuință este greu, dar apoi mușchii picioarelor se obișnuiesc și devine mai ușor.
 2. Distanța crește cu până la 50 km – până la capăt, există o dependență treptată.
 3. Apoi aproximativ 100 km în fiecare săptămână.

Deci, după câteva etape, pe parcursul unei luni, rezultatul nu te va face să aștepți mult timp. După un  antrenament regulat, distanța va fi din ce în ce mai ușor de depășit, principalul lucru nu este să exagerezi.

Rezistență

Datorită calității precum rezistența, sistemele corpului uman sunt mult mai ușor de îndeplinit funcțiile lor.

Există mai multe tipuri de antrenamente pentru întărirea acestuia:

Antrenamente lungi, calme și antrenamente cu ritm rapid. În timpul căruia frecvența pulsului este de 60-80% din maximă.

Durata cursurilor de la 75 la 150% din durata curselor.

De exemplu, dacă cursa durează 1:30, antrenamentul ar trebui să fie de o durată 2:30 ore cel puțin o dată pe săptămână.

Antrenamentele cu ritm rapid sunt efectuate la un nivel inferior vitezei. În timpul căruia pulsul atinge 70-80% din maxim și durează cel puțin 30 de minute. În acest antrenament, poți face fără un monitor de ritm cardiac, măsurând pur și simplu ritmul cardiac timp de 10 secunde după ce te antrenezi.

De obicei antrenamentele de anduranță se fac de 3-4 ori pe săptămână.

Nutriție

Ori de câte ori faci mișcare, dieta ta trebuie să fie corectă și echilibrată.

Este recomandat să consumi mai mulți carbohidrați, deoarece oferă mai multă putere (energie suplimentară) în timpul unei călătorii lungi.

Program aproximativ de formare

Activitatea include perioade de muncă și recuperare. După ce corpul a fost expus la stres, corpul se recuperează treptat și se pregătește pentru o muncă mai intensă.

Dacă intervalele dintre încărcare și recuperare sunt alese corect, vei observa o îmbunătățire continuă (creștere) a rezultatelor.

O persoană, în medie, are nevoie de 2 antrenamente intensive pe săptămână pentru a menține nivelul de pregătire, iar pentru o creștere sunt necesare 3 sau mai multe antrenamente. Cu toate acestea, recuperarea va dura de la 24 la 48 de ore.

Sfaturi de planificare a călătoriilor

Ar trebui să începi să planifici fiecare călătorie pe săptămâni sau zile.

Vezi și  Tehnica de pedalare corectă pentru bicicliști

Trebuie să alegi:

 • Direcția traseului (alegerea locației);
 • Condițiile meteo în ziua plecării;
 • Durata călătoriei.
 • După aceea, pregătește echipamentul de călătorie necesar.

Traseu

Traseul ar trebui să fie stabilit ținând seama de distribuția optimă a distanței dorite de a o parcurge pe zi și de disponibilitatea locurilor pentru noapte. Totul depinde de ceea ce vrei din călătorie. La urma urmei, puteți să vă deplasați încet, depășind o sută de kilometri pe zi, și să vă dedicați timpul rămas pentru odihnă și cunoaștere a obiectivelor turistice locale, sau puteți merge pur și simplu de dragul de a conduce, când principalul lucru este să depășești mai mult și să petreci noaptea pe câmp.

În primul caz, totul este simplu: planificați un traseu, astfel încât să puteți trece de la un loc interesantă la altul în fiecare zi, economisind energie și odihnindu-vă mult. În același timp, este suficient doar să verificați în avans locurile disponibile de cazare (hoteluri, pensiuni etc.), astfel încât călătoria să se desfășoare fără surprize.

Dacă doriți să parcurgeți 200-300 km pe zi, doar periodic să faceți o „zi liberă” pentru a cunoaște orașe individuale, iar petrecerea nopții într-un câmp deschis este inclusă în planurile dvs. – atunci nu puteți fi prea concentrați pentru a stabili calea optimă. Principalul lucru este că drumurile sunt normale, vremea permite, iar încărcătura nu este foarte incomodă. Într-adevăr, în acest caz, va trebui să luați cu voi și un cort, alte accesorii de camping și să completați periodic consumabilele.

Fiecare călător își alege singur unde și cu cine să călătorească. De obicei, o hartă, busolă și navigator te va ajuta să găsești traseul corect. Consultați bicicliști cu experiență pentru sfaturi. Unii turiști fără experiență sunt conștienți cu ceea ce se poate  întâmpla pe drum.

Nu cu mult timp în urmă, o hartă a traseului Google Maps a fost dezvoltată special pentru pasionații de ciclism, unde sunt indicate toate pistele de biciclete, străzile, benzile – tot ceea ce ar putea fi necesar pentru bicicliști.

Echipament

Adesea în călătoriile pe șosea, există un fel de accidente (o roată defectată, un lanț cade sau altceva), astfel încât bicicliștii ar trebui să fie întotdeauna în deplină pregătire.

În timpul călătoriilor pe distanțe mari, pe drum, luați următoarele echipamente:

Pentru biciclete:

 • Pompă de bicicletă;
 • Lopeți de montare din plastic pentru roți;
 • Set de unelte (hexagonale, blocare lanț);
 • Geantă de mână convenabilă pentru orice, plus o geantă separată.

Pentru tine:

 • Trusă de prim ajutor;
 • Sticlă cu apă;
 • Telefon mobil, busolă;
 • Șervețele umede și uscate;
 • Haine schimbabile (vara – ochelari de soare, bonete);
 • Pelerina de ploaie;
 • Alimente cu carbohidrați (fursecuri, fructe, bare).

Ciclismul este o distracție minunată și este un mijloc eficient de stres, anxietate, greutate suplimentară și multe altele.

Sper că bicicleta va deveni, dacă nu deja, un mod de transport util pentru dumneavoastră.

Acestea sunt doar îndrumări de bază pentru cei care vor să meargă într-o călătorie foarte lungă cu bicicleta, dar nu știu de unde să înceapă. Pentru începători, care nu au călătorit nici măcar câteva zeci de kilometri, merită mai întâi o lună sau două să parcurgeți 30-50 km zilnic sau în fiecare zi, pentru a vă forma și a studia bicicleta, pentru a identifica toate avantajele și dezavantajele acesteia și abia apoi planificați o plimbare lungă.

Vă doresc tuturor o călătorie plăcută, un drum plin de surprize, locuri pitorești și multe emoții pozitive.

Comentarii
Puteți folosi:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>