Cum să protejezi bicicleta de furt și de hoți

Câteva sfaturi utile care vă vor ajuta la protejarea bicicletei împotriva furtului, pentru a vă servi cu credință de mai mulți ani. Mai jos citiți cum să protejezi bicicleta de furt. Daca deja s-a furat bicicleta dumneavoastră, citiți aici.

Cum să protejezi bicicleta de furt
Câteva sfaturi utile care vă vor ajuta la protejarea bicicletei împotriva furtului
 1. Mereu încuiați bicicleta dumneavoastră cu lăcată specială de bara scărilor. Mai ales la intrare. Câînd vă ve-și îndepărta și nici nu vă ve-ți gîndi că bicicleta poate fi furata de aici, anume atunci bicicleta poate fi furtă de sub nas.
 2. Alegeți un loc bine luminat și aglomerat.
 3. Atunci când utilizați lăcata în formă de U stăruițivă, ca roțile și cadrul să fie poziționate în așa mod ca în interior la lăcată sa rămînă cât mai puțin spațiu și să fie cât mai greu de a putea fi utilizate instrumentele unui hoț de biciclete.
 4. Mereu încuiați accesoriile, și componentele pentru bicicletă cu lăcăți adăugătoare și cablu opțional. În primul rând, protejați cele mai scumpe detalii ca roțile și scaunul care cel mai ușor se scot.
 5. Nu fixați roata cu lacătul la cadrul bicicletei, deoarece în acest caz, hoților n-o să-le fie în greu pur și simplu să ia bicicleta în mîinele sale și să plece cu ea.
 6. Controlați mereu că într-adevăr lăcățile sunt închise, doar după asta puteți lăsa bicicleta la parcare. Din câte ați înțeles, pe lăcată nu ar trebui să economisiți.
 7. Încuiați bicicleta la un obiect bine fixat. Verificați atent, că să nu fixați bicicleta la un suport care ușor poate fi scos sau tăiat. Asigurați-vă că bicicleta nu poate fi ridicată și pur și simplu scoasă.
 8. Lasați bicicleta într-un loc unde sunt alte biciclete parcate. Este o mare probabilitate că nu bicicleta dumneavoastră va fi furată, dar o altă bicicletă cu o lăcată mai rea. Hoții de biciclete aleg mereu un mod mai ușor.
 9. Lăcăta în formă de U, lăsați-o cu formă de U în jos, dar nu și atinsă de pămînt. Lăcata de pe pămînt poate fi ușor de perturbată sau ruptă cu intrumentele hoțului de biciclete.
 10. Pentru a spori protecția, utilizați două încuietori: lăcata cablu și un sistem de lăcată în formă de U. Cu cât mai mult timp spărgători vor trebui să lucreze, cu atât mai puține șanse că bicicleta să fie furată.
 11. Nu parcați în același loc, mai ales dacă conduceți zi cu zi de la muncă sau la studii. Periodic schimbați locurile de parcare, aceasta deasemenea este un obstacol pentru hoți.
 12. Nu fixați bicicleta la ceva interzis.
Vezi și  Alegerea bicicletei potrivite - momente cheie

Chiar dacă bicicleta a fost furată, consultați acest articol pentru detalii.

Comentarii
Puteți folosi:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>