Cum să protejezi bicicleta de furt și de hoți

Câteva sfaturi utile care vă vor ajuta la protejarea bicicletei împotriva furtului. Mai jos citiți cum să iți protejezi bicicleta de furt. Dacă deja ți s-a furat bicicleta, citește aici.

Cum să protejezi bicicleta de furt
Câteva sfaturi utile care vă vor ajuta la protejarea bicicletei împotriva furtului
 1. Mereu încuiați bicicleta dumneavoastră cu lacăt special de bara scărilor. Mai ales la intrare. Când vă veți îndepărta și nici nu vă veți gândi că bicicleta poate fi furată de aici, chiar atunci bicicleta poate fi furată de sub nasul tău. Diverse modele de astfel de antifurturi le găsiți pe afisport.ro.
 2. Alegeți un loc bine luminat și aglomerat.
 3. Atunci când utilizați lacătul/antifurtul în formă de U asigurați-vă că roțile și cadrul să fie poziționate în așa mod, ca în interior lacătului să rămână cât mai puțin spațiu și să fie cât mai greu de inserat instrumentele hoțulu de biciclete.
 4. Mereu încuiați accesoriile și componentele pentru bicicletă cu antifurt suplimentar și cablu opțional. În primul rând, protejați cele mai scumpe elemente precum roțile și șaua, care sunt cel mai ușor se scos.
 5. Nu fixați roata cu antifurtul de cadrul bicicletei, deoarece în acest caz, hoților n-o să le fie în greu să ia bicicleta și să plece cu ea.
 6. Controlați mereu că într-adevăr antifurtul sa fie bine închis, doar după asta puteți lăsa bicicleta in parcare. Este important să nu vă propuneți  să reduceți bugetul atunci când achiziționați antfurtul.
 7. Încuiați bicicleta de un obiect bine fixat. Verificați atent să nu fixați bicicleta de un suport care ușor poate fi scos sau tăiat. Asigurați-vă că bicicleta nu poate fi ridicată sau pur și simplu scoasă.
 8. Lăsați bicicleta într-un loc unde sunt si alte biciclete parcate. Este o mare probabilitate ca bicicleta sa nu fie furată. Hoții de biciclete aleg mereu bicicleta cu un antifurt mai ușor de spart.
 9. Antifurtul în formă de U, pozitionati-l cu formă de U în jos, dar fără să atingă pământul. Antifurtul ce atinge pământul poate fi ușor de spart sau rupt cu sculele hoțului.
 10. Pentru a spori protecția, utilizați două protectii antifurt: cablu și un sistem de antifurt în formă de U. Cu cât mai mult timp spărgători vor trebui să lucreze, cu atât mai puține șanse că bicicleta să fie furată.
 11. Nu parcați în același loc, mai ales dacă pedalați zi cu zi de la muncă sau la scoală. Periodic, schimbați locurile de parcare al bicicletei.
 12. Nu fixați bicicleta de obiecte ne permise (stalpi cu semne de circulatie sau semafor etc).
Vezi și  Ce este necesar să faci în cazul furtului bicicletei?

Chiar dacă bicicleta a fost furată, consultați acest articol pentru detalii.

Comentarii
Puteți folosi:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>