Cum să sari și să mergi pe roata din spate a bicicletei

Cum să mergeți pe roata din spate a bicicletei. Tehnici de bază de deplasare (wheelies, surfing) Alegerea locului pentru antrenamente, greșelile celor care se antrenează, metode de reținere a echilibrului.

Cum sa te ridici pe roata din spate
Pas cu pas – Cum sa te ridici pe roata din spate pe bicicletă

Mai devreme sau mai târziu la fiecare amator de ciclism apare ideea că ar fi bine să învețe să execute careva trucuri pe bicicletă. Începătorul începe cu încredere să execute sarcina propusă, dar după fiecare cădere dureroasă ardoarea sa se stinge foarte rapid.

Biciclistul face bunny hop pe bicicletă
Bunny hop pe bicicletă

În cele din urmă, el ajunge la concluzia că trucurile pe bicicletă nu sunt potrivite pentru el și trece la altceva. Cu toate acestea, învățarea multor tehnici de bază a deplasării pe bicicletă în condiții extreme de conducere nu necesită careva abilități supranaturale.

La baza acestora sunt cele mai simple principii, cunoscute fiecărui curs de fizică din școală, și odată cu abordarea corectă a conducerii acestea nu vor crea mari dificultăți.

Tehnici de deplasare pe roata din spate

Pentru început este necesar să învățați să vă deplasați pe roata din spate. După ce v-ați acomodat cu această poziție puteți să vă puneți întrebarea cum să ridicați roata din spate a bicicletei pentru a face trucul bunny hop.

Există două opțiuni de bază de deplasare «pe două picioare»:

  • Wheelies (din limba engleză «wheelie»), în cadrul căruia deplasarea pe o roată se realizează prin rotirea pedalelor.
  • Surfing. În acest caz este necesar să vă deplasați fără participarea pedalelor, și doar datorită unei viteze setate anterior.

Alegerea locului pentru antrenare

Pentru antrenare este necesar să alegeți un spațiu potrivit, de altfel pentru fiecare tehnică sunt necesare condiții diametral opuse. Tehnica Wheelies este mult mai ușor să fie efectuată pe colină, iar pentru tehnica surfing va fi potrivită o suprafață de teren cu o mică pantă.

Cum sa te ridici pe roata din spate
Biciclist ridicat pe roata din spate

În ambele cazuri, drumul pe care trebuie să vă deplasați este necesar să fie drept, lung și neted. Înainte de antrenament este necesar să aveți grijă de protecție, deoarece căderea la etape inițiale este inevitabilă.

Șaua trebuie coborâtă, în caz contrar este dificil să vă mențineți echilibrul. Este necesar să alegeți o înălțime care în momentul când tijele de conectare se află în paralel cu suprafața drumului, genunchii dumneavoastră să fie îndoiți la un unghi de 90°. Nu trebuie să curbați mâinile, trebuie să le mențineți în poziție dreaptă

Vezi și  Cum să acționezi când bicicleta derapează?

Cele mai frecvente greșeli

Ne ridicăm pe roata din spate. Este dificil să determinați viteza optimă pentru care este necesar să învățați să vă deplasați pe roata din spate a bicicletei, dar nici nu este atât de importantă. Cu cât mai repede, cu atât mai ușor vă mențineți echilibrul. De obicei se selectează pinionul mediu la ambele roți.

Dacă accelerați până la 12-15 km/oră puteți începe să trageți mâinile în sus și să ridicați roata frontală, în prealabil mutându-vă greutatea corpului în spate. Aici și apare principala diferență dintre tehnica Wheelies și tehnica Serfing. În timpul efectuării tehnicii Wheelies, ciclistul rămâne așezat pe șa, rotind brusc pedalele în timpul mișcării bruște. Pentru tehnica surfing este necesar să vă ridicați pe pedale.

Somn înbunătățit datorită ciclismului
Somnul dumneavoastră va fi mai sănătos

Toate celelalte momente sunt asemănătoare în ambele cazuri. Mâinile trebuie să fie mereu în poziție dreaptă. Încercarea de a trage la sine roata frontală cu mâinile curbate – este una dintre cele mai mari greșeli ale începătorilor. Probabil va fi posibil să parcurgeți doar câțiva metri în plus, dar va fi imposibil să controlați bicicleta.

O altă greșeală comună care este comisă de către începători în încercarea de a se ridica pe o singură roată este forța excesivă sau insuficientă, care se efectuează față de ghidon în timpul când trageți de el.

În primul caz, bicicleta începe să cadă în spate, și sunteți nevoiți să puneți frâna. În al doilea rând – el nu reușește să ajungă la punctul de echilibru și cade în jos. Este necesar să găsiți ceva la mijloc, și atunci ridicarea pe roata din spate nu va crea nici o problemă.

Cum să mențineți echilibrul

După ce bicicleta s-a ridicat pe o singură roată, și ați adoptat echilibrul necesar, cel mai important este să vă învățați să mențineți echilibrul. În timpul executării tehnicii Wheelies, controlul asupra bicicletei se datorează deplasării centrului de greutate și schimbării vitezei sale. Dacă acesta cade înainte, atunci este necesar să rotiți mai rapid pedalele, iar trunchiul se lasă în spate.

Dacă acesta cade în spate – frânați ușor și lent, deplasându-vă în același timp mai departe. În timpul înclinări spre partea dreaptă, genunchiul stâng îl expuneți într-o parte, iar genunchiul drept îl presați de cadru. Dacă se înclină în partea stângă – faceți totul exact invers. Conducerea bicicletei în timpul executării tehnicii surfing necesită aceleași acțiuni, dar fără să rotiți pedalele.

Vezi și  Ce bicicletă să alegi copilului

Cu ajutorul unei abordări corecte, dezvoltarea conducerii bicicletei pe o singură roată va fi mai simplă și mai rapidă, și veți putea trece la studierea unor tehnici mult mai complexe. Este necesar doar să practicați mai des tehnicile și să evitați greșelile, și mai devreme sau mai târziu, eforturile dumneavoastră vor aduce rezultatul dorit.

Amintiți-vă că toți cicliștii profesioniști au trecut printre eșecuri, și cel mai important lucru prin care vă distingeți de ei – este experiența acumulată în urma orelor lungi de antrenamente istovitoare.

Video – Cum să te ridici pe roata din spate

Comentarii
Puteți folosi:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>