Cum să mergi corect cu bicicleta pe nisip

În timpul mersului cu bicicleta pe nisip cel mai important este să evitați cufundarea roților bicicletei în nisip, în special a roții frontale.

Ciclism prin nisip
Cu bicicleta prin nisip

Recomandări privind conducerea corectă pe nisip:

  • Încercați să transferați toată greutatea de pe roata frontală pe roata din spate;
  • Pedalați ușor la o viteză redusă;
  • Nu vă ridicați de pe șa;
  • Dacă este posibil nu vă opriți; pe nisip este dificil să mențineți o anumită viteză, dar și mai dificil este să vă mișcați din loc;
  • Străduiți-vă să conduceți bicicleta cu trunchiul, reducând astfel presiunea asupra ghidonului și evitând virajele bruște ale ghidonului. Nu uitați: virajele bruște ale ghidonului pe nisip duce la cufundarea rapidă a roții frontale în nisip, stoparea bicicletei și, de foarte multe ori, defectarea roții;
  • Străduiți-vă să mergeți repede. Să alegeți anvelope care sunt proiectate pentru deplasarea prin noroi și nisip, de altfel pe nisip trebuie să vă deplasați cu roțile puțin dezumflate, iar pe noroi – cu roțile bine umflate.

În timpul deplasării pe nisip, bicicleta se uzează repede. Este destul de clar: nisipul intrând în lanț și în butuc, acesta din urmă începe să lucreze ca o răzuitoare, șlefuind tot ce-i cade în cale.

În timpul deplasării pe nisip este important să descoperiți starea nisipului după culoarea sa. Nisipul umed (de obicei, este mai întunecat) și este mai dens, deci el menține mai bine bicicleta.

Dacă vă aflați în deșert – încercați să vă treziți înainte de zori și să vă plimbați de dimineața. Nisipul rece menține mai bine bicicleta decât nisipul cald.

Comentarii
Puteți folosi:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>