Mentenanța bicicletei – Cum să întreții bicicleta?

Instrucțiunile de întreținere a bicicletei sunt destul de simple

Repararea bicicletei pe stand
Întreținerea și mentenanța bicicletei

Instrucțiuni pentru întreținerea bicicletei

  • Cum spălăm o bicicletă?

După o plimbare cu bicicleta, ea trebuie ștearsă cu o cârpă, trebuie îndepărtată cu grijă orice murdărie. Puteți să utilizați o cârpă umedă. Dar să stropiți bicicleta cu un furtun, ca în caz de incendiu nu ar trebui.

Cu alte cuvinte, în timpul spălării bicicletei trebuie să vă asigurați că apa nu pătrunde în componentele bicicletei. Apoi bicicleta trebuie lubrifiată, asa ca ea să stea până la următoarea plimbare curată.

  • Este posibil să te plimbi cu bicicleta prin apă?

Nici pe un model de bicicletă nu poți să te plimbi prin ape adânci. Părțile rotative sunt puternic afectate din această cauză.

Dacă observați că în fața dumneavoastră este o băltoacă adâncă (mai adânca decât nivelul pedalelor), cel mai bine este să treceți cu bicicleta peste băltoacă în brațe. În caz contrar, să fiți pregătit pentru reparații.

  • Unde păstrăm bicicleta?

Cel mai bine e să păstrăm bicicleta într-o încăpere uscată, atârnând-o de cadru. În principiu, este potrivit și un  garaj, dar climatul nostru s-a înrăutățit în ultimii ani – ploaia în Ianuarie nu este o raritate. Umiditate dar și ciclul de “hidratare – îngheț – dezgheț” este foarte dăunătoare pentru biciclete.

  • Cum să păstrăm bicicleta iarna?
Bicicleta în timpul virajelor
Călătoriile cu bicicleta iarna

În cazul în care bicicleta trebuie să fie depozitată pe termen lung (de exemplu, în timpul iernii), este bine nu numai să lubrifiem bicicleta, dar, de asemenea, să înfășurăm cu o cârpă îmbibată în ulei, componentele individuale.

Este mai rău să ungeți componentele cu un lubrifiat conservat întrucât este mult mai dificil dea îl îndepărta mai târziu. Dar să o lăsăm nelubrificată este imposibil – se lipește de murdăria de ea.

Există o idee banală: “Tot ceea ce se face, se face spre bine.”  La bicicletă însă această frază nu are legătură – dacă în bicicletă “sa schimbat ceva” de la sine, asta duce doar la mai rău.

Sfaturi utile pentru mententanță

  • Nu continuați să mergeți pe bicicleta defectă. În cazul în care în clichet, în manșon sau în frâne ceva scârțâie, este necesar să se facă reparația.
  • Nu circulați pe roți deformate, chiar și în formă de un minim “opt”. De-a lungul timpului, “optul” va deveni tot mai mare și mai mare.
  • Înainte de călătorii lungi și după o perioadă lungă de depozitare este necesară inspectarea și repararea bicicleta. Dacă nu sunteți  încrezuți în abilitățile proprii, mergeți la un atelier.
Comentarii
Puteți folosi:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>