Cum să alegi o lăcată pentru bicicletă

Absolut toate lăcățile pentru biciclete pot fi rupte, dar lăcata puternică și instalarea ei este competentă, poate reduce semnificativ riscul de furt a bicicletei. În acest articol vă vom ajuta să alegeți lăcata pentru antifurt și să descriem toate tipurile ei de bază.

Cum să ateșezi lăcata pentru bicicletă
Cum să atașezi lăcata pentru bicicletă

Lăcata pentru bicicletă în formă de U

Lăcată pentru bicicletă în formă de U
Lăcată în formă de U

Sunt cele mai populare în piață și cele mai bune lăcăți pentru o bicicletă, că acestea oferă cea mai bună protecție împotriva furtului de biciclete. Mecanismul lăcății voluminoase rezistă la ciocane, dălți și alte instrumente similare.

Datorită formei de potcoavă nu este potrivită pentru toate bicicletele, de exemplu cele de dimensiuni mari. Avantajul principal al acestui tip de lăcată a bicicletei este că ea limitează spațiul, în care un hoț ar putea insera o rangă sau pârghie de dimensiune suficientă pentru a o perturba.

Lăcățile pentru bicicletă de forma-U  vin într-o varietate de dimensiuni. Aplicațiile tipice formei U a lăcăților antifurt pentru care cuprind:

  1. Modelele mici și mijlocii de lăcăți pentru biciclete se fixează pe roata din spate și pe baza fixată
  2. Modelele mari de lăcată pentru biciclete se fixează la ambele roți a bazei unui obiect fixat

Lăcățile pentru biciclete cu un nivel ridicat de protecție oferit către producători, cum ar fi OnGuard. La ele chiar se dă o garanție limitată. Pentru mai multe informații despre lăcățile pentru biciclete în formă de U, citiți instrucțiunile pentru modelul ales a lăcății date.

Lăcată în formă de cablu

Lăcată cu cablu
Lăcată cu cablu pentru biciclete

Această lăcată este încuietor universal personalizat, dar cât de bine acestea sunt în măsură să ofere același nivel de protecție împotriva hoților ca lăcățele în formă de U? Pe măsură  necesității lăcățile de bicicletă trebuie folosite, numai în zonele cu un nivel redus de furt de biciclete.

În alte cazuri, acestea sunt utilizate în mod normal, în combinație cu lăcățile pentru biciclete în formă de U, pentru a fixa bicicleta cu ușurință componentele detașabile, cum ar fi șaua (scaunul).

Există atâtea lăcăți construite și încuietori individuale, lăcățile de dimensiuni diferite. O parte a lăcății are un capac blindat. Noile modele pot fi adesea găsite cu un design elegant și o gamă largă de culori!

Lăcată cu lanț pentru bicicletă

Lăcătă cu lanț
Lăcătă cu lanț pentru biciclete

Suficient de puternice acestea pot fi utilizate în zonele cu rate ridicate ale infracționalității. În aceste lăcăți sunt folosite unități special concepute, care nu permit hoților să folosească fierăstrăul sau alte instrumente.

Vezi și  Mini-biciclete pliabile pentru bărbaţi şi femei

Cumpărați doar lăcata durabilă pentru biciclete – deoarece pe celelalte hoții pot face față cu ușurință sistemului de deblocare, nu contează cât de puternic va fi lanțul. Care sunt dezavantajele lacătului cu lanț?

Astfel de lăcate sunt grele și voluminoase, astfel încât acestea sunt mai potrivite pentru a fi utilizate ocazional.

Tije de fixare pentru roți

Tijă cu blocare pentru roata bicicletei
Tijă cu blocare pentru roată

Capacitatea de a elimina rapid roțile și șei, din păcate, este foarte convenabilă, nu numai pentru proprietarul bicicletei, dar, de asemenea, pentru hoții de biciclete. Când vă deplasați prin oraș cu bicicleta în zonele cu o rată ridicată a criminalității, recomandăm utilizarea unui știft de blocare, ceea ce face imposibil îndepărtarea rapidă a scaunului (șaua) sau a roților.

Acum ca să poată fura acestea două componente cele mai scumpe va fi mult mai dificil pentru un hoț. Aceste tije sunt ușor de instalat, dar utilizarea lor necesită o cheie specială care vine în pachet.

Alte tipuri de lăcăți pentru biciclete

Aceste tipuri de lăcate bicicliștii le folosesc mai rar.

Lăcățile în formă de O

Construcția lor necesită o instalare permanentă pe biciclete. Astfel de lăcăți sunt proiectate pe baza roții de „blocare”, care sunt deseori utilizate în parcare de lîngă magazine sau alte locuri publice.

Lăcățile sub formă de O nu permite ca roata să se rotească. Ele sunt de obicei prea mici pentru a le atașa la obiecte fixe cum ar fi un stâlp. Acestea sunt mai puțin fiabile decât alte tipuri de încuetori pentru biciclete.

Lăcățile cătușe

După cum sugerează și denumirea, lăcata în cătușe poate fi atașată bicicleta la un stîlp. Partea intermediară este foarte trainică, acesta poate rezista la sarcini foarte mari.

Cheile pentru lăcăți de biciclete

În lăcățile pentru biciclete sunt folosite chei plate și cilindrice. Încuietorile vechi pentru biciclete cu chei cilindrice erau foarte nesigure, deoarece unele dintre ele ar putea chiar fi deschise cu un pix. În modelele noi această problemă a fost depășită, și la momentul dat ambele tipuri de lăcăți sunt eficiente.

Comentarii
Puteți folosi:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>