Husă pentru bicicletă fără de a scoate roțile

Husa pentru bicicletă-accesoriu de neînlocuit pentru cei care călătoresc și se ocupă profesional cu acest sport, așa cum transportarea bicicletei necesită de a fi cu husă.

Husa pentru biciclete din interior
Husa pentru biciclete din interior

De asemenea, ea poate fi folosită pentru păstrarea bicicletei pe timp de iarnă, pentru comoditatea transportării în automobil și transportarea bicicletei în transportul public, încât bicicleta va ocupa mai puțin spațiu.

Husa posedă câteva caracteristici: impermeabilitate, nu permite pătrunderea razelor solare, apără de la unele lovituri. În afară de asta, husa poate fi folosită la picnic în calitate de covoraș, cort turistic, ușor se strânge, este simplă în utilizare și este fabricată din materie practică, are masa până la 1 kg.

Să analizăm cum ea este structurată. De obicei, husa are doua mânere ce conferă comoditate în transportarea manuală. În partea interioară se află o secțiune pentru roata din față și se închide destul de ușor datorită fermoarului.

Cum corect să alegi o husă pentru bicicletă?

Husele pentru biciclete sunt diferite. Ele depind de unii factori-cheie, în deosebi de înălțimea și lungimea bicicletei, de asemenea de diametrul roților. Pentru ca să nu dați greș la mărimea husei, trebuie să întreprindeți următorii pași:

 1. Să măsurați înălțimea ei fără roata din față-A (de la punctul de jos al roții din spate și până la scaun) și lungimea ei – B (de la volan până la finele roții din spate).
 2. Din rezultatele obținute să procurați o husă, dar mereu trebuie să știți că husa pentru bicicletă se cumpără cu rezervă de mărime.
Cum corect să potrivești mărimea la o husă pentru bicicletă
Cum corect să potrivești mărimea la o husă pentru bicicletă

Cum să alegi o husă pentru roți ?

Dacă doriți să luați cu voi două roți de rezervă, de asemenea ați putea procura aparte huse pentru roți.

Husă pentru roți de la bicicletă
Husă pentru roți de la bicicletă

Ca să nu apară întrebări, aveți tabelul cu ajutorul căruia ați alege cu ușurință husă pentru bicicletă în dependență de diametrul roților.

Mărimea roților Diametrul Tipul bicicletei
20 50,8 BMX, pentru copii și pliere
24 60,96 Pliere și pentru adolescenți
27,28 71,12 Pentru autostrăzi și soșea
29 73,66 Hibride

Cum să strîngi o bicicletă în husă?

Înainte de a împacheta bicicleta în husă, aveți grijă ca ea să fie curată pentru a nu murdări husa din interior, după care urmați pașii propuși:

 1. Pentru început, răsturnați bicicleta;
 2. Numaidecît trebuie scoasă roata din față, sa dați jos bolțul de sub scaun, să scoateți coarnele și să întoarceți volanul la 90 grade.
 3. Începeți să îmbrăcați husa pe roate din spate și trăgeți-o pe toată lungimea bicicletei;
 4. Întindeți husa la maxim și răsturnați bicicleta în poziția inițială;
 5. Puneți roata din față într-o secțiune specială (dacă este), ea poate fi atît în interios, cît și exterior.
Vezi și  Cum acționează ciclismul asupra formei corpului nostru

De ce se scoate roata din față și nu cea din urmă? economia de timp! Dacă să scoți roata din urmă, atunci în timpul transportării ați putea deteriora comutatorul din urmă (schimbătorul de pinioane).

De aceea se scoate doar roata din față care nu va aduce probleme nedorite.

Tipuri de huse pentru biciclete

Husele tari pentru biciclete
Husele tari pentru biciclete

Ele sunt de două tipuri:

 • Moi-elaborate din materie practică;
 • Tari-se fac din materie tare sau plastic, materia ar putea fi comparată cu husa pentru ochelari.

Ele sunt scumpe însă merită să le procurați, dacă bicicleta are un preț mare. Prețul unei huse pentru bicicletă constă 20-25$.

Pe lîngă simple, sunt și biciclete pliabile ușoare, care de asemenea sunt transportate în huse speciale. Ele însă arată puțin altfel, sunt mult mai mici, dar mai late și ocupă mai puțin spațiu.

Huse pentru biciclete pliabile (husă moale și tare)
Huse pentru biciclete pliabile (husă moale și tare)

Cum să faci o husă pentru bicicletă?

Husă pentru biciclete pliabile
Husă pentru biciclete pliabile

Pe lîngă faptul ca aveți posibilitatea să cumpărați o husă pentru bicicletă, ați putea să o faceți manual, însă pentru asta veți avea nevoie de timp. Pentru început trebuie să determinați mărimea bicicletei. După care să alegeți materia potrivită. Pentru a coase o husă veți avea nevoie de:

 1. Aproximativ 4 m de materie;
 2. Fermoar aproximativ 3 m sau clame (40-50);
 3. Doi alergători pentru fermoar;
 4. Curele pentru mînere- maxim 6 m.

Să coși o husă pentru bicicletă nu este atît de greu, dar asta e doar la prima vedere, aici este foarte importantă precizia măsurărilor și răbdarea. Pentru început trebuie să alegeți materia, aici nu ar trebui să economisiți, trebuie să una de calitate înaltă.

După ce ați ales materia, decupați un dreptunghi după parametrii bicicletei, dar cu o mică rezervă pentru a putea îndoia capetele și să coaseți pentru siguranță. După asta coasem mînerele după  înălțimea comodă vouă, dar cel mai bine ar fi să coaseți mînerele în lungimea husei.

Fiți prudenți cînd este vorba de fermoar, aici trebuie maxima atenție.  În loc de fermoar ați putea pune clame, însă veți avea nevoie de un instrument special. Pentru ca husa dvs să prindă viață, puteți pune niște abțibilduri pe tematici diverse.

Dacă nu aveți timp să o coaseți singuri, vă puteți adresa la o croitorie, unde o va face pe orice gust și la o calitate înaltă.

În concluzie aș putea spune că husa pentru bicicletă este un lucru practic și util.

Comentarii
Puteți folosi:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>