Bicicleta staţionară – cum să o alegi corect

În alegerea unei biciclete de exerciţii staţionară este necesar să ţineţi cont de parametrii de bază care afectează atât calitatea produsului cât şi  eficacitatea antrenamentelor. Există o serie de astfel de parametri.

Totul despre alegerea corectă a bicicletei de exerciţii staţionară
Cum să alegeți o bicicletă de exerciţii pentru uz casnic

Greutatea bicicletei de exerciţii staţionară

Unul dintre parametrii de bază este greutatea. Cu cât bicicleta de exerciţii este mai uşoară, cu atât este mai uşor să o mutaţi din loc, dar mai dificil să vă antrenaţi. O bicicletă de exerciţii masivă este mult mai stabilă, ceea ce înseamnă mai sigură.

De asemenea, o mare importanţă o deţine greutatea sportivului pentru care este proiectată bicicleta de exerciţii. Cu cât greutate este mai mare – cu atât mai sigur şi fiabil este designul, iar antrenamentul mai confortabil.

Programe

Bicicleta de exerciţii – un instrument foarte simplu şi compact care vă permite să eliminaţi în mod eficient excesul de grăsime şi să obţineţi un aspect sănătos. Datorită dispozitivului simplu, bicicleta de exerciţii  permite eliminarea barierei psihologice la persoanele care au frică să înceapă antrenamentul.

Bicicletele de exerciţii moderne sunt echipate cu un sistem de control cu diverse programe proiectate atât pentru începători, cât şi pentru sportivii experimentaţi. Suplimentar, bicicleta de exerciţii are programe proiectate pentru arderea intensivă a grăsimii corporale – asupra acestui fapt trebuie să acorde atenţie deosebită femeile.

Comfort

Poziţionare  confortabilă – o cerinţă indispensabilă pentru un antrenament eficient fără consecinţe negative asupra organismului. Este destul de clar că fiecare om are proporţii şi înălţime individuală. Prin urmare, se recomandă să acordaţi atenţie deosebită asupra setărilor personale ale bicicletei de exerciţii: reglare şa pe orizonal şi vertical, reglarea barei de susţinere.

Ce este mai bine, o bandă de alergat sau o bicicletă de exerciţii?

Ambele dispozitive sunt axate pe sporirea unei astfel de proprietăţi, cum ar fi rezistenţa omului, şi ambele fiind ciclice şi fiecare bicicletă de exerciţii oferă posibilitatea de a pierde rapid din greutate. Bicicleta staţionara de exerciţii nu are sarcini atât de grele, în afara de aceasta aceasta nu este capabilă să imite o călătorie reală spre deosebire de banda de alergat care practic reconstituie cu exactitate o alergare reală. Pe de altă parte, şansa de rănire la alergat este mult mai mare decât pe bicicletă.

Instrucţiune detaliată în alegerea unui biciclete de exerciţii staţionare

Pentru a alege corect o bicicletă de exerciţii, este necesară o instrucţiune detaliată, dar nu supraîncărcare cu detalii inutile. Noi am încercat să întocmim o astfel de instrucţiune.

În primul rând este necesar să stabiliţi: pentru ce anume cumpăraţi bicicleta de exerciţii, ce efect doreşte cumpărătorul să atingă cu ajutorul dispozitivului. Obiectivele pot fi variate: slăbire, menţinerea unei forme sportive, prevenirea bolilor de inimă şi altele. Desigur că bicicletele de exerciţii costisitoare vă permit să alegeţi orice programă pentru gustul personal şi capacitatea organismului.

Alegerea corectă a bicicletei de exerciţii staţionare
Special pentru amatorii de ciclism

Totuşi, obiectivul constă în faptul de a face economie. Iar pentru aceasta bicicleta de exerciţii nu ar trebui să deţină accesorii şi funcţii inutile. Dacă obiectivul constă în îmbunătăţirea sistemului cardiovascular, trebuie să atrageţi atenţie la model pentru prezenţa instrumentelor de măsurare ale pulsului, unui jurnal, sistemului de reglare a sarcinilor.

Dacă obiectivul constă în realizarea tonusului general al corpului, detensionarea după o zi grea de muncă şi descărcarea psihologică, trebuie să alegeţi o bicicletă de exerciţii cu o bună funcţionare (modele magnetice şi mecanice), precum şi funcţii suplimentare care fac procesul de antrenare mai interesant.

În cazul în care o persoană doreşte să slăbească, el trebuie să acorde atenţie la modele care rezistă la sarcini grele (cu o greutate mare a volantului). Pentru a pierde în greutate, aveţi nevoie de antrenamente de lungă durată.

Vezi și  Mersul pe bicicletă ca metodă de slăbit

Principalele caracteristice ale bicicletelor de exerciţii noi le-am descris mai sus, acestea dacă nu învăţate, atunci sunt  cunoscute suficient de bine.

După definirea obiectivelor, studiind caracteristicile, puteţi ajunge la concluzia că cea mai optimă bicicletă de exerciţii staţionară în versiunea sa universală deţine următorii parametri:

 • Bicicleta de exerciţii mecanică cu un consum economic de energie electrică.
 • Douăzeci de niveluri de sarcină.
 • Preţul – aproximativ 10 mii de ruble.
 • Senzor cardiac, suport pentru sticla de apă.

Înarmaţi cu prezenta listă, puteţi începe să căutaţi un model specific.

Când mergeţi la magazin, utilizaţi obligatoriu următoarele recomandări:

 • După posibilităţi, bicicleta de exerciţii trebuie testată în modul de lucru: vă urcaţi pe ea şi rotiţi pedalele timp de zece minute.

  Banda de alergat Sole TT8
  Cum să alegeţi o bandă de alergat staţionară?
 • Trebuie să acordaţi o atenţie deosebită la producător. Dacă aveţi posibilităţi financiare să cumpăraţi un aparat de la un producător cunoscut – nu merită să economisiţi.
 • După ce aţi evaluat siguranţa şi calitatea designului, trebuie să verificaţi dacă greutatea dumneavoastră corespunde cu greutatea maximă admisibilă pentru modelul indicat.
 • În compararea preţului şi funcţiilor modelului, trebuie să vă interesaţi la vânzător cu ce diferă bicicleta de exerciţii de altele, dacă preţul acesteia este mai mare.
 • Înainte să cumpăraţi bicicleta de exerciţii staţionară, este necesar să vă gândiţi bine ce accesorii veţi avea nevoie în timpul în procesului de antrenare. Uneori, pare un detaliu nesemnificativ, mărindu-se confortul de la utilizarea aparatului. Un moment important – fixatoarele pe pedalele bicicletei de exerciţii care trebuie să fixeze sigur picioarele şi să nu creeze frecarea pielii. Amintiţi-vă că fixatoarele necalitative for transforma antrenamentul într-o adevărată tortură.

Care bicicletă de exerciţii staţionară trebuie să alegeţi

Bicicleta staţionară de exerciţii se află întotdeauna la îndemână, de aceea cumpărarea acesteia nu este doar convenabilă, dar şi foarte profitabil. Omul nu trebuie să viziteze cluburile de fitness şi sălile de sport, lăsând bani acolo: toate antrenamentele le puteţi efectua la domiciliu.

Cea mai ieftină şi simplă opţiune – este bicicleta de exerciţii cu curea, care funcţionează exclusiv datorită forţei musculare a omului. Un astfel de aparat este echipat cu regulator de ghidon şi şa, precum şi cu un computer de bord care afişează distanţa parcursă, numărul de calorii consumate şi viteza medie  «de deplasare».

Alegerea unei biciclete de exerciţii staţionare sau electrice nu este o problemă în ziua de azi: există o mulţime de modele. Conform principiului de funcţionare, dispozitivele sunt divizate în cele cu curea, inerţiale şi magnetice.

Bicicletele de exerciţii magnetice sunt caracterizate printr-o funcţionare mai bună, iar pe cele inerţiale de obicei se instalează cel mai puternic computer de bord. Anume modelele inerţiale sunt considerate în prezent cele mai solicitate.

Persoanele cu boală varicoasă sau afecţiuni ale coloanei vertebrale pot folosi biciclete de exerciţii specială în poziţie orizontală. La astfel de modele, coloana vertebrală se sprijină pe spătar, iar pedalele sunt ridicate la nivelul abdomenului. Omul stă în poziţie pe spate şi roteşte cu picioarele direct în faţa sa.

Amatorilor de ciclism putem recomanda modelul  «Spin bike», care imită o bicicletă de şosea completă (spatele-orizontal, ghidonul este situat la nivelul şeii).

Spin bike
Spin bike

Un tip special de biciclete de exerciţii sunt considerate velogometrele, în cadrul cărora sarcinile sunt calculate în waţi. Principala diferenţă între aceste modele – posibilitatea de testare a pregătirii fizice. Acest aparat este deja la un nivel  «ştiinţific», şi fiecare decide pentru sine dacă merită de cumpărat un astfel de aparat puternic. Apropo, statisticile susţin că cu cât mai ieftin este bicicleta de exerciţii staţionară, cu atât omul mai puţin se antrenează. Antrenamentele pe modele ieftine sunt plictisitoare şi destul de incomode.

Greutatea maximă admisă pentru bicicletele de exerciţii cu curea de transmisie – până la 100 kilograme, acesta fiind cel mai compact şi deţinând caracteristici destul de bune de rezistenţă. Dacă alegeţi o astfel de bicicletă de exerciţii veţi putea foarte serios economisi.

În principiu, dacă greutatea unei persoane se află în limite normale, este posibil să alegeţi o bicicletă de exerciţii cu curea de transmisie. Astfel de modele nu creează mult zgomot şi pot fi utilizate fără restricţii.

Utilizarea bicicletei de exerciţii îmbunătăţeşte funcţionarea inimii, sporeşte rezistenţa generală a organismului, întăreşte muşchii. Sarcina este distribuită în general pe muşchii popliteu, muşchii gambelor, muşchii abdomenului şi coapselor, muşchii cvadriceps.

Avantajele şi dezavantajele bicicletei de exerciţii

Multe persoane îşi pun întrebarea: care este mai eficientă, banda de alergare sau bicicleta de exerciţii? Cu siguranţă, bicicleta de exerciţii afectează mult mai benefic organismul.

Avantajele bicicletei de exerciţii:

 • Dispozitiv sigur pentru utilizare în uz casnic care poate fi utilizat de persoanele cu afecţiuni ale genunchiului, exces în greutate, cu probleme ale coloanei vertebrale.
 • Compacitate: aparatul ocupă o suprafaţă nu mai mult de unul sau doi metri pătraţi.
 • Modificări deosebit de avansate, deţinând capacitatea de numărare a bătăilor inimii, viteza, timpul, multe programe de antrenament concepute pentru obiective absolut diferite: arderea grăsimilor, creşterea rezistenţei, încălzire.

Dezavantajele bicicletei de exerciţii:

 • Dispozitivul nu poate fi dezinstalat şi ascuns în dulap.
 • Regleta şi cureaua se uzează destul de repede, acestea fiind uneori schimbate.
 • La modele cu curea poate crăpa neaşteptat cureaua.
 • Bicicletele de exerciţii cu regletă şi curea nu se deosebesc printr-o bună funcţionare, de aceea mulţi le consideră ca fiind nesuficient de confortabile.

Preţul pentru bicicleta stationara

Cu siguranţă, se observă o diferenţă semnificativă între bicicletele de exerciţii de la diferiţi producători. Cele mai populare sunt considerate modelele de la Kondition, Kettler, Sporter, Body Sculpture şi altele câteva.

Brandul – este deja o anumită garanţie a calităţii. În plus, luând în considerare volumul de producţie, preţurile pentru bicicletele de exerciţii de brand sunt destul de acceptabile. Dacă achiziţionaţi un produs al unei firmei puţin cunoscute, trebuie să verificaţi daca există o garanţie (cel puţin pentru 1,5 ani).

Modelele bugetare din China se strică foarte repede şi nu au efectul dorit în timpul antrenamentelor, şi nu oferă sarcina propusă. Aceasta se datorează mesei reduse de rotaţie a volantului sau cu rotaţia slabă a sistemului.

Comentarii
Puteți folosi:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>