Cum să alegi antifurt pentru bicicletă

Absolut toate lacătele pentru biciclete pot fi rupte, dar un antifurt puternic și instalarea competentă a acestuia poate reduce semnificativ riscul de furt al bicicletei. În acest articol vă vom ajuta să alegeți antifurtul potrivit și să descriem toate tipurile de bază.

Cum să ateșezi lăcata pentru bicicletă
Cum să atașezi lăcata pentru bicicletă

Lacătul sau antifurtul pentru bicicletă în formă de U

Lăcată pentru bicicletă în formă de U
Lacătul în formă de U

Sunt cele mai populare în piață și cele mai bune  pentru o bicicletă, datorită faptului că acestea oferă cea mai bună protecție împotriva furtului de biciclete. Mecanismul unui antifurt voluminos rezistă la ciocane, dălți și alte instrumente similare.

Datorită formei de potcoavă, acest lacăt nu este potrivit pentru toate bicicletele, de exemplu pentru cele de dimensiuni mari ar fi necesar de ales un lacăt cu lanț sau cel cu cablu. Avantajul principal al acestui tip de lacăt a bicicletei este că se limitează spațiul, în care un hoț ar putea insera o rangă sau pârghie de dimensiune suficientă pentru a acționa.

Antifurtul pentru bicicletă de forma de U  vine într-o varietate de dimensiuni. Modelele tipice formei U a lacătelor antifurt cuprind:

  1. Modelele mici și mijlocii de lacăte pentru biciclete se fixează pe roata din spate și pe baza fixată
  2. Modelele mari de lacăte pentru biciclete se fixează la ambele roți a bazei unui obiect fixat

Antifurtul pentru bicicleta cu un nivel ridicat de protecție oferit de producători  ar fi OnGuard. Însă pentru astfel de modele se oferă o garanție limitată. Pentru mai multe informații despre lacătul pentru biciclete în formă de U, citiți instrucțiunile pentru modelul ales a lacătului dat.

Pe afisport.ro gasiți cele mai bune antifurturi pentru bicicletă.

Antifurtul în formă de cablu

Lăcată cu cablu
Lacătul cu cablu pentru biciclete

Aceast lacăt este încuietor universal personalizat, dar cât de bine poate acestea să ofere același nivel de protecție împotriva hoților ca lacătele în formă de U? Pe măsura necesității, antifurturile de bicicletă demacest tip trebuiesc folosite numai în zonele cu un nivel redus de furt de biciclete.

În alte cazuri, acestea sunt utilizate în mod normal, în combinație cu antifurturi pentru biciclete în formă de U, pentru a fixa bicicleta cu ușurință de componentele detașabile, cum ar fi șaua.

Există multe antifurturi și încuietori individuale de dimensiuni diferite. O parte a lacătului trebuie sa aibă un capac blindat. Noile modele pot fi adesea găsite cu un design elegant și o gamă largă de culori!

Lacătul cu lanț pentru bicicletă

Lăcătă cu lanț
Lacătul cu lanț pentru biciclete

Suficient de puternice, acestea pot fi utilizate în zonele cu rate ridicate ale infracționalității. În aceste lacăte sunt folosite unități special concepute, care nu permit hoților să folosească ferăstrăul sau alte instrumente.

Vezi și  Cele mai bune mănuși de ciclism

Cumpărați doar antfurt durabil pentru biciclete – deoarece pe celelalte, hoții pot cu ușurință sparge sistemului de blocare, nu contează cât de puternic va fi lanțul. Care sunt dezavantajele lacătului cu lanț?

Astfel de antifurturi sunt grele și voluminoase, astfel încât acestea sunt mai potrivite pentru a fi utilizate ocazional.

Tije de fixare pentru roți

Tijă cu blocare pentru roata bicicletei
Tijă cu blocare pentru roată

Capacitatea de a elimina rapid roțile și șaua, din păcate, este foarte convenabilă, nu numai pentru proprietarul bicicletei, dar, de asemenea, pentru hoții de biciclete. Când vă deplasați prin oraș cu bicicleta, în zonele cu o rată ridicată a infracționalității, recomandăm utilizarea unei tije de blocare, ceea ce face imposibil îndepărtarea rapidă a scaunului (șaua) sau a roților.

Aceste tije sunt ușor de instalat, dar utilizarea lor necesită o cheie specială, care vine de regula în pachet.

Alte tipuri de antifurturi pentru biciclete

Aceste tipuri se folosesc mai rar.

Lacătele în formă de O

Construcția lor necesită o instalare permanentă pe biciclete. Astfel de lacăte sunt proiectate pe baza roții de “blocare”, care sunt deseori utilizate în parcare de lângă magazine sau alte locuri publice.

Antifurturile sub formă de O nu permit ca roata să se rotească. Ele sunt de obicei prea mici pentru a le atașa la obiecte fixe cum ar fi un stâlp. Acestea sunt mai puțin fiabile decât alte tipuri de încuietori pentru biciclete.

Antifurturile cătușe

După cum sugerează și denumirea, lacătul cătușă poate atașa bicicleta la un stâlp. Partea intermediară este foarte trainică, acesta poate rezista la sarcini foarte mari.

Cheile pentru antifurtul de bicicletă

La antifurturi pentru biciclete sunt folosite chei plate și cilindrice. Încuietorile vechi pentru biciclete cu chei cilindrice erau foarte nesigure, deoarece unele dintre ele puteau fi deschise chiar si cu un pix. La modelele noi, această problemă a fost eliminată, in prezent ambele tipuri de antifurturi sunt eficiente in utilizare.

Comentarii
Puteți folosi:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>