Cum să alegeţi o bandă de alergat staţionară? Care firmă este mai bună, recenzii, preţuri

Banda de alergare – este un aparat cu ajutorul căruia puteţi face foarte multe lucruri utile. Folosind corect banda de alergat, vă puteţi creşte rezistenţa întregului organism şi să vă întăriţi sistemul cardiovascular.

De asemenea, utilizarea acestui aparat cardio afectează pozitiv starea sistemului nervos central. Drept consecinţă a acestui «antrenament pasiv al psihicului» – tolerabilitatea bună a unei funcţionări mintale grele şi menţinerea (sau corectarea) formei fizice.

Alergatul sau banda de alergat. Ce este mai bine?

Banda de alergare deţine mai multe avantaje faţă de o simplă alergare.

Banda de alergat Sole TT8
Banda de alergat Sole TT8
 1. Puteţi să vă antrenaţi în orice condiţii meteorologice fără să ieşiţi din casă. Pentru persoanele cărora le place pur şi simplu să alerge în natură, acest lucru nu este necesar. Dar pentru cei care nu doresc să atragă atenţia cuiva şi să se trezească pentru alergat cu o oră mai devreme, banda staţionară este pur şi simplu necesară.
 2. Puteţi regula vitezele. Pentru persoanele care au nevoie să piardă greutatea în exces şi să-şi întărească organismul, este necesar să alerge pe distanţe lungi. Aceste obiective pot fi realizate şi fără banda staţionară. Dar iată pentru cei care doresc să-şi corecteze forma picioarelor sau feselor, banda de alergat va fi exact ceea ce trebuie. Să rotiţi maneta de reglare a intensităţii pe bandă – este mult mai simplu decît să îmbrăcaţi pe picioare materiale de îngreunare.
 3. Pentru persoanele care sunt obişnuite prin intermediul alergării să-şi recupereze starea morală, alergatul acasă va fi şi mai plăcut. Dar din păcate, pe lîngă aerul curat, oraşul este înzestrat cu fenomene neplăcute. Brusc începe ploaia despre care nu s-a anunţat nimic la radio. Ciudăţenii la care puteţi fi martor întîmplător. Şi multe alte fenomene nedorite care nu doar că vor împiedica odihna activă, dar şi mai mult va obosi psihicul dumneavoastră.

Preţurile medii ale benzilor de alergat

Împreună cu avantajele înainte de alergatul pe stradă, banda deţine şi cîteva nuanţe. Prima nuanţă – este preţul acesteia. Cea mai ieftină bandă de alergat costă circa 115 dolari. Cea mai scumpă – peste 10 mii dolari.

Cea mai ieftină – banda de alergat mecanică, pliabilă, cu afişaj cu cristale lichide care fixează indicatorii de viteză, timpul de alergare, distanţa, pulsul şi numărul de calorii consumate pe parcursul antrenamentului.

Cea mai scumpă bandă de alergat – banda electrică. Pe lîngă computer şi materialul calitativ, acest aparat fitness deţine avantaje tehnice în faţa confratelui său mai ieftin. Capacitatea motorului – 5 cai putere şi greutatea maximă a omului care are dreptul să alerge pe ea fără teamă – 182 kg.

Cea mai bună bandă de alergare staţionară

Banda de alergat Fittronic DK-07
Banda de alergat Fittronic DK-07

Este foarte dificil şi incorect să distingeţi o singură unică bandă. Dacă aveţi mare nevoie de o recomandare, atunci consultaţi acest rating top al benzilor de alergat unde sunt prezentate cele mai bune benzi de alergat, de mai jos (nu sunt incluse aparatele de tip bicicleta eliptica sau stepper).

A doua nuanţă a aparatului de alergat – sunt dimensiunile acestuia. Lungimea medie a benzilor de alergat – 1.5-2 m, iar lăţimea – 0.5 m. Aparatul ocupă o suprafaţă destul de mare şi nu este potrivit pentru apartamentele de mici dimensiuni. Pentru persoanele care nu are probleme cu locuinţa, trebuie să aleagă corect banda de alergat – luînd în considerare dimensiunile şi necesităţile acesteia. Nu este simplu să alegeţi un anumit aparat de alergat între cele mai ieftine.

Cea mai bună bandă de alergat staţionară (care se aseamănă cu o bicicleta medicinala) este cea care nu doar că se potriveşte în interiorul locuinţei dumneavoastră şi are un design frumos, dar şi corespunde obiectivelor dumneavoastră tehnice.

Cele mai bune benzi de alergat (top firme)

Topul benzilor este realizat în baza politicii de preţ, caracteristicilor modelelor de benzi de alergat, recenziilor utilizatorilor. Deci, cei mai buni producători de benzi de alergat sunt:

 • Carbon. Un brand german popular care este proiectat pentru cerere în masă datorită stabilirii unor preţuri scăzute pentru echipament. Avantajele sunt soluţiile înalt tehnologice, preţul accesibil, dar cu toate acestea lasă mult de dorit calitatea plasticului. Preţurile pentru benzi încep de la 200 de dolari;
 • Kettler. (în germană Heinz Kettler GmbH & Co. KG) este o companie germană cu sediul în Ense-Parsit, cu unități deschise în întreaga lume. Kettler produce o linie extinsă de echipament fitness, variind de la biciclete de exerciții sau biciclete eliptice la benzi de alergare și aparate pentru vaslit.

  Banda de alergat KETTLER Track_3
  Banda de alergat KETTLER Track 3
 • ClearFit. Companie franceză care se deosebeşte prin prezenţa motoarelor puternice, bandă largă şi confortabilă, piese de înaltă calitate şi asamblare sigură. Desigur că preţul corespunde modelului şi este de minim 600 de dolari;
 • Kondition. Benzile de alergat engleze caracterizate printr-o gamă largă de modele, design atractiv, piese şi asamblare de înaltă calitate. Avantajele dispozitivelor constă în motoarele cu zgomot redus şi disponibilitatea diverselor programe pentru antrenamente. Practic toate benzile sunt pliabile, ceea ce este în special mai important pentru persoanele care nu deţin mult spaţiu liber. Apropo, perioada de garanţie a cadrului este de 3 ani, a motorului – 2 ani. Preţul minim – 550 de dolari;
 • Horizon. Companie americană producătoare de aparate de antrenat caracterizate prin putere, funcţionalitate, stabilitate. Multe modele sunt pliabile, ceea ce vă permite să nu vă faceţi griji în privinţa spaţiului liber în casă. Cadrul deţine o garanţie de 3 ani, motorul – 2 ani. Pentru o astfel de bandă al acestei companii vă cere cel puţin 600 de dolari;
 • EnergyFit. Companie americană ale cărei benzi de alergat deţin indicatorii medii pentru calitate, asamblare, marja de siguranţă. Este potrivit pentru persoanele care doresc să economisească la cumpărarea unui aparat de antrenament, în special având în vedere preţul redus, care începe de la 300 de dolari;
 • Torneo. Brand italian, caracterizată prin producerea atât de modele scumpe, cât şi bugetare. De regulă, benzile de alergat sunt echipate cu un motor nu prea puternic şi au o marjă mică de siguranţă. În rest, producţia companiei este destul de populară, cunoscută şi disponibilă. Gama largă permite chiar şi celui mai pretenţios client să-şi găsească dispozitivul potrivit, iar preţurile rezonabile nu vor afecta puternic portofelul dumneavoastră. Preţul aparatului de antrenament este de minim 250 de dolari;
 • FitTronic. Companie din Taiwan care produce benzi de alergat din categoria de preţ mediu şi superior. Designul diferitelor modele diferă foarte mult unul de altul, ceea permite să alegeţi o bandă de alergat pentru o anumită persoană. De asemenea, în sortiment sunt componente de înaltă calitate, asamblare sigură şi garanţia pentru produs de până la 5 ani, ceea ce permite aparatelor de antrenament ale producătorului să fie clasificate în ratingul celor mai bune benzi de alergat. Preţul minim – 600 de dolari.

Brandul Kettler oferă pentru produsele acestuia cea mai mică garanţie de 1 an, iar FitTronic, EnergyFit, Kondition – 2 ani.

Fiecare producător de aparate de antrenament cardio încearcă în mod constant să extindă capabilităţile producţiei sale, să o completeze cu careva tehnologii şi funcţii noi, astfel încît în anul 2018 topul benzilor de alergat staţionare diferă semnificativ faţă de anii precedenţi.

Aspectul aparatului de antrenament

Aspectul benzii de alergat
Aspectul benzii de alergat

Un pas important în alegerea benzii de alergat este determinarea aspectului acesteia, care sunt trei – mecanice, electrice, magnetice.

 • Mecanice cele mai ieftine. Acest lucru se datorează faptului că banda de alergat întinsă pe rulouri este pusă în mişcare prin forţa picioarelor şi se mişcă atîta timp cit persoana se antrenează. Din aceasta rezultă faptul că sarcinile sunt mari şi aceste benzi nu sunt potrivite pentru persoanele care au probleme de sănătate.
 • Benzile electrice sunt puse în mişcare de motoarele care funcţionează de la reţea, ceea ce implică iniţial prezenţa unei prize în apropiere. Acestea aproape nu fac zgomot, mişcarea fiind plană şi netedă, şi vă permite să vă antrenaţi pe diverse programe. În determinarea cele mai bune benzi de alergat, recenziile cumpărătorilor indică modelul electric.
 • Benzile magnetice au o mişcare plană şi plăcută datorită faptului că magnetul primeşte sarcina în timpul mersului şi frînării. Antrenamentele pe astfel de o banda de alergat magnetica pot fi mult mai dificile decît pe dispozitivele mecanice, dar acestea neavînd diferenţe speciale.

Pînza (banda) de alergat trebuie să fie formată din două straturi. Banda cu un singur strat – este de calitate inferioară; aceasta va servi extrem de puţin în prezenţa antrenamentelor regulate şi de lungă durată.

De asemenea este necesar să cunoaşteţi gradul de  amortizare a benzii de alergat. Aparatele de antrenament cu un grad înalt de amortizare sunt potrivite pentru persoanele care îşi restabilesc picioarele după traumă. Pentru persoanele cu picioare sănătoase, acest «confort» nu este necesar. Amortizarea excesivă nu oferă suficientă sarcină asupra articulaţiilor şi muşchilor, ceea ce doar împiedică asupra realizării unor obiective serioase.

Antrenament pentru modelarea corpului

Persoanele interesate în modelarea corpului nu trebuie să ia medicamente speciale şi să utilizeze creme şi unguente anticelulitice. Este destul doar să se antreneze pe banda de alergat puţin mai greu. Însă nu trebuie de procedat imediat la antrenamente obositoare.

Prima săptămînă – «introductivă»; persoana se antrenează 6 zile la rînd; fiecare antrenament – pînă la o oboseală uşoară. După care – o zi de odihnă.

A doua săptămînă – «aproape grea». În această săptămînă trebuie să vă antrenaţi 5 zile la rînd, stăruindu-vă în fiecare zi să alergaţi mai mult.

După aceste două săptămîni – două zile de odihnă. Apoi – alergare o dată în zi, trei zile în săptămînă. De fiecare dată persoana care se antrenează aleargă de două ori distanţa pe care a parcurs-o în ultima zi a celei de-a doua săptămînă, iar a treia oară – el aleargă pînă la epuizarea completă. Odihna între seturi – 3.5-5 minute.

Nu trebuie să vă epuizaţi cu alergări de mai multe ori în zi. O astfel de metodă, dacă chiar şi ajută la eliminarea kilogramelor în plus, atunci nu doar că va dispărea grăsimea, dar şi ţesutul muscular. Pierderea ţesutului muscular este însoţită de creşterea bruscă a metabolismului şi afectează negativ asupra organismului.

Somn înbunătățit datorită ciclismului
25 motive să te urci pe bicicletă (să faci ciclism)

Femeile care au nevoie de modelarea părţii inferioare a corpului, de asemenea pot să aplice metoda indicată mai sus. Puteţi neglija intensitatea şi volumul antrenamentelor pe banda de alergat în cazul în care combinaţi alergatul cu exerciţiile de forţă. În acelaşi timp, complexul de «forţă»  trebuie să fie efectuat cu patru ore înainte şi după alergare.

Disponibilitatea unei benzi de alergat – este posibil cea mai bună şi cea mai comodă metodă de a vă menţine într-o formă sportivă bună, deoarece nu este necesar să pierdeţi timpul pe drumul către sala de sport. Antrenamentele regulate vă asigură rezultate pozitive în cel mai scurt timp posibil, iar organismul îşi va exprima recunoştinţa sub forma unei atitudini bune şi pozitive pe parcursul întregii zile.

Cum să alegeţi și folosiți corect aparatul de antrenament – video

Videoclipul prezentat mai jos vă va ajuta să aflaţi cum să alegeţi corect banda de alergat pentru casa dumneavoastră. În video se descrie în detalii fiecare criteriu de selecţie a benzii de alergat: cum trebuie să fie banda de alergat, puterea motorului electric, greutatea maximă posibilă a alergătorului, parametrii de suprafaţă, amortizarea benzii. De asemenea, în video se prezintă clar cum şi unde să reglaţi banda de alergat.

Se pune în valoare proiectarea aparatului de antrenament, diferenţa pistelor pentru utilizarea staţionară şi profesională. În mod special, merită remarcată relatarea despre plierea benzii de alergat pentru instalarea în locuinţă şi analiza panoului electronic al aparatului de antrenament.

Comentarii
Puteți folosi:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>