Cum să faci propria bicicletă stationară pentru antrenament

Sportul face parte din viața noastră, însă acesta nu înseamnă mereu sală antrenarea in locuri publice. Există o idee buna de începe să faci exercitii în confortul propriei locuințe. Astfel nu mai pierzi timp facand drumul până la sala și nici nu riști să fii incomodat de eventuale schimbări de vreme sau de aglomerația din parcuri, care îți pot strica activitatea sportivă în aer liber.

Cum să îți faci o bicicletă de exerciții la domiciliu

Creați o sarcină

Pentru a face o bicicleta de exerciții nu numai plăcută, ci și benefică, trebuie să creezi o anumită sarcină în timpul utilizării acesteia. Există mai multe opțiuni despre cum poți face acest lucru.

Ponderarea roții din spate. Spițele trebuie să susțină o mulțime de greutăți diferite pentru a face mai dificilă funcționarea mașinii și pentru a o face mai eficientă energetic.

Este important să amplasați încărcăturile în mod egal pe întreaga suprafață a roții din spate, după cum este necesar pentru a crește greutatea sarcinilor.

Instalarea rolelor de prindere este un echipament pe care îl puteți face singur sau cumpăra de la un magazin și apoi îl puteți atașa la baza roții din spate. În timp ce roata se mișcă, aceasta va fi în contact cu rola pentru a se asigura că se aplică sarcina corectă.

Dacă nu poți face oricare dintre opțiunile de mai sus, puteți folosi frânele pe care le are auto-bicicleta. Țineți manetele de frână într-o anumită poziție.

Crearea unei biciclete de exerciții nu este o alternativă proastă la un echipament sportiv real, dar pentru o muncă eficientă prin angajarea și obținerea unor rezultate, trebuie să petreci puțin timp și efort pentru a obține un rezultat decent. Structura de sprijin nu este foarte dificilă, dar obținerea încărcării corecte poate cauza probleme.

O figură subțire și potrivită este scopul și visele multor oameni. Indiferent de momentul procesului, mulți au același gând: „Slăbește!” Motive pentru aceasta: Anul Nou, ziua de naștere, vacanța, 8 martie, o excursie la mare sau o rochie uimitoare, care este în mod clar depășită. În mod regulat în luna dinaintea fiecăruia dintre aceste evenimente, ne confruntăm cu scopul de a pierde în greutate, dar în condițiile de angajare constantă, acest lucru nu este prea mult.

Se știe că mersul cu bicicleta este o modalitate eficientă și rapidă de a-ți face silueta potrivită și subțire. Ciclismul este bun pe timp cald, dar ce să faci iarna sau toamna ploioasă? Puteți obține o bicicletă de exercițiu de la un magazin specializat de sport sau puteți face o bicicletă de exerciții cu mâinile. Acest lucru îți va permite să joci sport în timpul liber în apartament, pe balcon, în fața televizorului și nu veți observa cum slăbiți.

Sarcini pe roată

O volantă grea în locul unei roți de bicicletă este metoda principală de încărcare în multe modele de biciclete de magazin, chiar și în design-urile moderne. Modelul din fabrică este livrat standard cu un volant cu greutatea de 8 kg sau mai mult.

Dacă încarci singur roțile cu greutăți cu eliberare rapidă, va fi foarte dificil să echilibrezi greutatea într-un cerc cu o precizie de până la 1 g. În caz contrar, greutățile neechilibrate pe o roată cu rotire rapidă pot sparge spițele, pot lovi frânele, cadrele sau lanțurile.

Roată cu vâsle

Sarcina de aer de pe lamele deschise de pe roata motrice este imperceptibilă și, de asemenea, nu poate fi modificată. Cu excepția cazului în care poți asambla de pe o bicicletă veche un design destul de complex și intensiv în materie de materiale, cu lamele închise într-un tambur mare.

Magneți permanenți

Eficacitatea atașării magneților puternici la roată și cadru al unei biciclete este la fel de mică din povară ca instalarea lamelor pe o roată. Prima problemă va fi atunci când vei atașa șaibele magnetice la spiță. Nu este dificil să fixezi partea opusă a magnetului din ansamblu pe placa metalică.

Un alt punct: cei mai puternici magneți permanenți sunt neodimul, astfel de magneți sunt scumpi și va trebui să cumpărați cel puțin 20 de bucăți.

Role de presiune

Două role sunt instalate în partea de jos a roții, unul este atașat la pârghia de pe roata superioară. O manetă de umăr se atașează de tija scaunului bicicletei, în timp ce cealaltă umăr atârnă marfă. Suspensia de la sarcinile suspendate sau forța de compresie a arcului reține rolele roții. O anvelopă slab umflată este zdrobită atunci când rulează pe rolele sub presiune, absorbind astfel semnificativ energia cinetică și transformându-l în căldură.

Poți schimba sarcina utilizând pârghiile cu role superioare sau modificând presiunea camerei roții. Arcurile de compresie din mecanismul de încărcare al unei biciclete de exerciții auto-fabricate sunt rareori utilizate, deoarece nu permit reglarea forței de frânare în limite largi.

Conectarea generatorului

Apropo, această metodă, în care se efectuează frânarea electromagnetică, este destul de eficientă și avansată. Există o bicicletă modernă de exercițiu industrială în care această metodă de încărcare este implementată inteligent.

Fiecare persoană cu cunoștințe tehnice poate să rupă ideea implementării unui suport patentat pentru biciclete cu un generator electric și să își construiască propriul aparat de exerciții similar.

Și nu este nevoie să asamblezi o bicicletă de antrenament cu curea, așa cum este de obicei cazul majorității modelelor de bricolaj EMC. Transmisia prin curea face zgomot în timp ce lucrezi, astfel încât va interfera cu ascultarea de muzică sau vizionarea videoclipurilor de pe tabletă, laptop sau monitorul computerului.

O bicicletă de exercițiu realizată cu propriile mâini poate fi îmbunătățită și ajustată pentru confortul dumneavoastră. Nu este dificil să faci o mașină cu înfășurare automată atât de utilă pentru sănătate, cu atât mai mulți oameni au făcut-o cu succes și, arătându-și, își împărtășesc experiența.

Cum să faci o stație de biciclete acasă

Există mult mai multe opțiuni pentru construirea unei biciclete de exerciții dintr-o bicicletă veche pe care le-am luat în considerare, dar sunt fie dificil de realizat, fie prea specifice sau chiar ineficiente. Prin urmare, să ne oprim asupra celor mai aplicabile circuite.

Pe un stand.O opțiune elementară care nu necesită costuri financiare și de timp semnificative. Pentru a face acest lucru, va trebui să faci un stand din lemn, dar dacă faceți sudură și lăcătușerie, poți face un design identic din metal.

Fundație. Luați plăci groase (de cel puțin 2,5 centimetri grosime) și creează ceva care arată ca un dreptunghi și un pătrat, care se află pe partea celor mai subțiri margini. În general, va trebui să faceți o bază puțin mai mare decât roata din spate a bicicletei. Ca rezultat, veți obține o bază destul de scăzută – un pătrat stabil.

Părți laterale. Acum trebuie să ia-i două scânduri, care vor fi fixate pe cele două părți laterale ale bazei una față de cealaltă. Trebuie să obții rafturile laterale. Mai mult, în partea superioară a acestor stive trebuie să faci o canelură, care îți va permite să instalezi știfturile.

Vezi și  Husă pentru bicicletă fără de a scoate roțile

Cârlige. Acest termen se referă la tuburile de oțel care sunt utilizate pe bicicletele BMX. Poți obține aceste etichete dintr-un magazin de biciclete la un cost relativ scăzut. Cârligul va trebui instalat pe spatele roții din spate a bicicletei. Apoi, poți pune roata în canaluri și va fi suspendată.

Simulatorul este de fapt gata – trebuie doar să fixezi structura astfel încât să nu formeze pante (deși o bicicletă într-o astfel de structură poate sta la nivel doar cu suportul de pe roata din față). Pentru dezavantaje, ar trebui să reții necesitatea de a crea o încărcare. Din merite – ușurința de a crea un astfel de design (chiar și pentru persoanele fără niciun fel de experiență solară).

Rezultatul final

Exemplu de un alt tip de stand: Calea narolică

Această opțiune se numește stoc de biciclete și este mai dificil de realizat: va dura mai mult timp și materiale. În special, în avans, trebuie să cumpări:

 1. placa pentru bază;
 2. șuruburi autofiletante pentru elemente de fixare, rulmenți, știfturi și alte elemente pentru bucșe;
 3. țevi groase din PVC pentru role sau alte materiale adecvate;

Mai mult, procesul poate fi variat, deci vom indica doar punctele principale ale fiecărei etape:

bază – fă un cadru dreptunghiular puțin mai mic decât lungimea bicicletei, folosește scânduri groase de cel mult 10 centimetri înălțime;

role – confecționează materiale terolice care vor avea mâneci laterale; utilizează, de exemplu, știfturi care pot fi instalate în sloturile ridicate pe părțile laterale ale cadrului;

instalarea rolelor – setează rolele din spate astfel încât distanța dintre ele să asigure rotația normală și stabilitatea roții din spate; rola din față este amplasată aproape chiar la marginea din față a cadrului (pentru a susține roata din față).

Calea narolică

Avantajul acestui exercițiu constă doar în capacitatea de a stabili imediat un mecanism de reglare a sarcinii, dar în caz contrar, nu este atât de evident.

În plus, este necesar să reglezi cumva stabilitatea, deoarece inițial această platformă trebuie să prindă echilibrul care trebuie reglat și de volan. Cât de greu de înțeles – cu o rotație intensă, stabilitatea poate scădea și, în general, nu este potrivită pentru mulți studenți. Prin urmare, cel mai bine este să utilizați suporturi suplimentare. De exemplu, faceți o axă a unei platforme la un cadru de bicicletă.

Pentru a obține rezultate mai bune, trebuie să ți se amintească de alimentația corectă în timpul antrenamentului.

Atenţie! Când creezi dragostea pentru un aparat de exerciții de casă, gândește-te întotdeauna la fiabilitate și siguranță și îmbunătățiți aceste caracteristici. De asemenea, nu uita – beneficiile și prejudiciile ocupației sunt foarte individuale.

Ce este acest simulator și cum funcționează?

O bicicletă de exerciții verticală profesională este o structură în care sunt așezate pedalele și picioarele verticale față de suprafață. De fapt, partea din față a frontului este o imitație simplă și cea mai precisă a unei biciclete. Doar volanul, de regulă, este o pereche de mânere ergonomice care îți permite să  te ții în moduri diferite.

Designul de bază este conectarea pedalelor și a volantului. Volanta determină la rândul ei sarcina și poate face dificilă sau mai ușoară răsucirea pedalelor. Ia în considerare pe scurt principalele diferențe în manipularea sarcinii pe volant.

Bicicleta verticală folosește, de asemenea, un computer de bord și monitoare de ritm cardiac. Aceste dispozitive îți permite să finalizezi planurile sistematice de antrenament, care se vor îmbunătăți și mai mult pe măsură ce vă familiarizați cu programele de antrenament. În plus, pot fi utilizate și alte dispozitive și opțiuni suplimentare.

Eficiență pentru pierderea în greutate

Cât de utilă este bicicleta de antrenament pentru persoanele care visează să slăbească? Capabil să strângi mușchii presei și să scoți burta? Pentru a obține răspunsuri la aceste întrebări, ar trebui să citești următoarele puncte importante.

Dacă aparatul de exerciții este echipat cu un program de calculator conceput pentru pierderea în greutate, acesta va ajuta la atingerea rapidă a obiectivelor stabilite. Programul „pierderea în greutate” solicită în mod intenționat și eficient soluționarea problemelor asociate cu organizarea unui regim optim de antrenament. Încărcăturile ajută la gestionarea eficientă a excesului de greutate, dar, în același timp, trebuie să te exercitezi nu mai mult de cinci ori pe săptămână.

Corpul ar trebui să fie capabil să respire și să se recupereze: o rutină aproximativă de antrenament pentru pierderea în greutate ar trebui să fie de patru ori pe săptămână timp de treizeci până la patruzeci de minute, iar ritmul cardiac ar trebui să fie de aproximativ șaizeci la sută din ritmul cardiac maxim pentru vârsta ta. Treptat, antrenament după antrenament, ar trebui să crești rezistența pedalelor, dar trebuie să o faci fără probleme, concentrându-te asupra bunăstării tale.

Arderea activă a caloriilor are loc numai în condițiile unui consum suficient de apă și al unei nutriții raționale;

Este necesar să urmărești principiul unei diete echilibrate. Meniul ar trebui să includă produse proteice, legume, ierburi, cereale

Este important să renunți la alimentele bogate în calorii;

Dacă consumul de calorii în timpul antrenamentelor este mai mic decât consumul lor cu alimente, nu vei putea pierde greutate în exces;

Modelele de biciclete de exerciții verticale sunt excelente pentru pierderea în greutate, deoarece pot oferi cel mai optim antrenament pentru arderea grăsimilor;

Tipul de bicicletă de exerciții poate fi oricare – mecanic, magnetic, electromagnetic. Alegerea poate fi făcută de tine, concentrându-te pe comoditate, disponibilitatea funcțiilor necesare, preț și alte caracteristici

Este bine dacă are un contor de calorii, reglarea vitezei și, de asemenea, citește distanța parcursă.

Volumul burticii va scădea, iar depozitele de grăsime din zona abdominală vor dispărea prin adăugarea a două componente – antrenamente regulate și refuzul alimentelor bogate în calorii.

Cum se face o mașină de exerciții?

Pentru a face o bicicletă de exerciții acasă, poți încerca una dintre opțiunile care sunt cele mai populare astăzi. În funcție de capacitățile și experiența în astfel de cazuri, este necesar să te uiți la desenele tuturor simulatoarelor de acasă realizate cu propriile mâini și să o alegi pe cea care se află exact în puterea ta. Deoarece vei folosi o bicicletă obișnuită pentru lucru, aceasta va fi așezată pe podea, ceea ce înseamnă că aparatul de exerciții în sine trebuie să fie în picioare.

Pentru a construi cea mai simplă bicicletă, trebuie să creezi o bază pe care să stai la volan. Este necesar să obții o lățime de 2-3 cm și să le dobori împreună pentru a obține o bază în formă de U.

În mijlocul fiecărui picior, trebuie să faci un semicerc unde să așezi cuiele, care vor ține întreaga structură. Pegaminele sunt baloane de oțel pe care le poți vedea pe bicicletele BMX și le poți obține la orice magazin.

Suportul gata pregătit vă poate ține bicicleta, astfel încât să poți începe antrenamentul.

Dacă nu dorești să creezi un suport din lemn, îl poți face din tije metalice care să susțină greutatea sportivului și a bicicletei în sine. Un astfel de dispozitiv trebuie să fie, de asemenea, stabil și robust.

În cazul în care baza de pe roata din spate nu satisface solicitările tale, poți crea o pistă cu rotile pe care se va potrivi bicicleta. Pentru a face acest lucru, trebuie să ai următoarele materiale și instrumente:

 • scânduri din care va fi realizată baza;
 • șuruburi autofiletante pentru fixarea pieselor;
 • rulmenți, știfturi și așa mai departe;
 • un tub gros care va acționa ca role.
Vezi și  Cum să eviți 6 senzații dureroase după mersul pe bicicletă?

Crearea unei astfel de fundații va arăta astfel:

crearea unui cadru dreptunghiular din lemn, a cărui lungime va fi puțin mai mică decât transportul în sine, care va fi instalat pe acesta; este important să alegi plăci groase pentru lucru, dar nu prea ridicate, nivelul de la podea de 10 cm este optim;

Producția de role – acestea trebuie să aibă mâneci laterale, unde se va introduce un știft metalic, care este fixat în găurile bazei; pot fi găuri, situate în partea superioară a cadrului sau suprafață, care se adâncesc în bază;

Procesul de instalare a rolelor gata preparate – din spate este necesar să pui o roată care să asigure funcționarea roții din spate, în față va exista o singură rolă, în care roata din față nu va sta; Distanța dintre rolele din spate va depinde de diametrul roții, dacă bicicleta este pentru copii, roțile ar trebui să fie așezate mai aproape, dacă adultul – este mai departe, sarcina principală în acest caz este de a asigura o poziție stabilă a vehiculului care îți va permite să rotiți roata confortabil și fără obstacole.

În plus față de construirea unui suport pentru biciclete, trebuie să întrebi despre sarcină, care va fi minimă dacă nu se face nimic altceva. Chiar și conducerea pe stradă devine o sarcină dificilă, având în vedere denivelările drumului, coborârile și ascensiunile, care nu sunt disponibile în condițiile apartamentului. Pentru a rezolva această problemă, trebuie să determini cum să creezi o încărcare artificială.

Pro și contra de a face cu propriile mâini un simulator

Plusurile de a face o bicicletă de antrenament cu mâinile, fără îndoială, includ:

Preț – chiar și cea mai complicată construcție a unei „piste de ciclism” cu mai multe role, cadru de fier și „Velcro” din cauciuc pentru a ține sistemul va costa 1-2 mii, ceea ce este de aproape 10 ori mai mic decât cea mai simplă bicicletă de exerciții.

Comoditate –  folosești bicicleta în loc să cumpărați un alt dispozitiv.

Ușurință în utilizare. Pentru a determina acest indicator, trebuie să te antrenezi folosind diferite funcții pe care acesta le poate oferi.

Fascinația de a face – puteți atrage copii sau prieteni să lucreze pentru a utiliza designul interesant în viitor.

În același timp, poate exista o anumită scăpare. Fiabilitatea designului va fi mică. Sub o sarcină gravă, cadrul se poate prăbuși, suportul simulatorului se poate târî pe podea, iar antrenorul de bancă poate să nu mai funcționeze deloc. De asemenea, dezavantajele pot fi atribuite lipsei unei ajustări distincte pentru sarcină, ceea ce este foarte convenabil pentru aceste biciclete de exerciții.

Cum se alege un apart pentru exerciții orizontal?

Nu cumpăra în grabă. Consultă consultantul pentru specificații de pachet și alte întrebări importante. Consultă tipurile de biciclete de exerciții și specificațiile tehnici ale modelului care vă interesează.

Alegeți o mașină de exerciții, stabiliți singuri scopul acestei achiziții: dezvoltarea articulațiilor, antrenarea mușchilor corpului inferior și a picioarelor, menținerea formei fizice, pierderea în greutate, reabilitarea.

Toate aceste obiective pot fi puse în aplicare prin alegerea modelului corect;

Acordă atenție greutății maxime pentru utilizator. La utilizarea acestui tip de echipament, arcul maxim nu trebuie depășit, astfel încât să poată fi dezafectat rapid;

Disponibilitatea programelor de calculator. Mulți instructori sunt echipați cu programe de antrenament gata făcute. Acest lucru este important pentru a oferi un antrenament de calitate, orientat. Aceste simulatoare îți permite să monitorizați și să reglați sarcina, de exemplu ajustarea ritmului cardiac recomandat.

Testează simulatorul, încearcă-l, pentru cât de confortabil este să te exercitezi. Acest lucru îți va ajuta să determini numele potrivit pentru cel nou. Acest lucru se poate face la magazinul cu amănunt.

Atenţie! Când testezi acest tip de echipament sportiv, asigură-te că te încălzești înainte de antrenament. Acest lucru va încălzi mușchii, va dezvolta articulațiile și va ajuta la evaluarea corectă a capacităților simulatorului

Suport pentru biciclete

O astfel de bicicletă de exercițiu de casă va necesita costuri suplimentare dacă nu dorești să folosești ca suport un scaun vechi și o țeavă de fier săpată în coșul de gunoi. Cu toate acestea, pentru condițiile de casă, aceasta este o soluție mai bună, deoarece seamănă cu designul bicicletelor de exercițiu clasice pe cât posibil și este destul de compactă. De fapt, dimensiunile designului final sunt practic aceleași ca și bicicleta originală, așa că rețineți acest lucru. De asemenea, achiziționați toate materialele necesare.

Luați în considerare un suport simplu de placaj care necesită:

 1. Foaie de placaj.
 2. Colțuri.
 3. Șuruburi autofiletante.
 4. Pararollere sau o bandă puternică, care are cleme cu mecanism de strângere.
 5. Picioare (țevi mici atașate la axul roții; utilizate în principal de trucuri).
 6. Ferăstrău electric.
 7. Șurubelniță.

Asamblarea arată astfel:

 1. Pregătește-ți bicicleta. Schimbați cauciucul în anvelope simple, fără protecție. O astfel de soluție va reduce frecarea și va crește eficiența structurii.
 2. În funcție din ceea ce dorești să faci suportul frontal, poți scoate o roată. Dar aceasta nu este o nevoie urgentă, deoarece designul obișnuit al bicicletei nu se va schimba, este mai clar fixat.
 3. Așează punțile de direcție în roata din spate și fixează-le cu atenție. Vor fi cele mai ieftine pe care le puteți găsi, deoarece vor trebui înlocuite de mai multe ori din cauza deteriorării mecanice frecvente.
 4. Pregătește un desen general și selectează o locație de asamblare unde poți lucra confortabil.
 5. Decupează placajul pe părțile marcate ale suportului.
 6. Verifică dacă piesele sunt corecte pentru roată și știfturi înainte de asamblarea structurii finale.
 7. Așează bicicleta pe un suport cu cuiele în locurile pregătite. Pentru un sistem bloc, trebuie să fixezi suplimentar roata din spate cu curele. Acest lucru trebuie făcut chiar și după plasarea bicicletei pe suport, pentru a evita goluri mari și „reacții adverse” ale structurii.
 8. Verifică dacă este instalat în siguranță așezându-te pe bicicletă și rotind pedalele. Dacă simți o clătinare în spate, răsucește-l strâns și testează din nou.

O astfel de bicicletă de exerciții îți poate servi mai mult de un an cu înlocuirea la timp a anvelopelor și servicii de calitate. Spre deosebire de prima opțiune, nu dezasambla complet bicicleta și poate fi necesar să o reasamblezi. Dar atunci când pregătești schimbarea de piese, nu uita să respecți regulile de bază de siguranță pentru a evita rănirea.

Comentarii
Puteți folosi:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>