Ce este necesar să faci în cazul furtului bicicletei?

Spre deosebire de mașină, în calitate de transport, bicicleta practic nu este protejată de furturi. Indiferent de perfecționările constante – lacăte puternice anti-furt, alarme și chiar senzori GPS – problema cu privire la furtul bicicletei rămâne nerezolvată. De asemenea avem un articol dacă doriți știți cum să protejați bicicleta de furt.

A fost furată bicicleta, ce-i de făcut. Colectare de probe reale de furt și metode de auto-căutare individuală sunt principalele obiective. Perfectarea declarației la poliție cu privire la dispariția (furtul) bicicletei. Ce să faci dacă ți s-a furat bicicleta? Vezi în acest articol.

Cum să recuperezi bicicleta înapoi de la hoți?
Cum să recuperezi bicicleta înapoi de la hoți?

Este populară ideea că sunt furate doar modelele scumpe, ce nu este corect. Hoții – sunt persoane imprevizibile care pot să fure chiar și cel mai vechi model pentru vânzare, la fier vechi sau o parte din ei pentru “performanță profesională”. Astfel încât victima unui furt poate fi proprietarul absolut oricărui model de bicicletă.

Să clarificăm faptul ce este necesar să faceți în cazul în care a fost furată bicicleta dumneavoastră. Ce fel de măsuri sunt necesare de adoptat imediat, cum să aplicați o declarație la poliție și cum să difuzați informațiile cu privire la furt pe rețelele de internet.

Cum să colectezi probe reale cu privire la furtul bicicletei?

Deci, un peisaj urban: trotuarul este cu pietoni, în jur o mulțime de mașini, strada trăiește viața de zi cu zi… Iar bicicleta a dispărut. Putea să o fure oricine, și 99% probabilitate că hoțul deja s-a ascuns.

Sincer vorbind, să găsești o bicicletă furată nu este o sarcină prea ușoară, și este necesar de ocupat cu căutările imediat la fața locului. Iată câteva metode care vă prezintă cum trebuie să acționați în cazul în care a fost furată bicicleta dumneavoastră:

 • Să întrebați pietonii, vânzătorii din magazinele din apropiere;
 • Să cercetați mașinile parcate în apropiere, probabil acestea să dispună de videocasetofon digital;
 • Să explorați împrejurimile pentru prezența camerelor video;
 • Să apelați poliția.

Prima metodă este puțin probabil să vă ajute la determinarea tipului și semne deosebite ale hoțului. Hoții sunt capabili nu doar să se ascundă cu haine de culoare închisă, dar în general, să fie invizibili.

Este mai bine să întrebați ce fel de model de bicicletă și în ce direcție s-au îndreptata pe ea. Este necesar să fiți gata pentru faptul că martori vor fi puțini, și acest lucru este aplicat de obicei atât pentru străzile aglomerate puternic, cât și pentru străzile pe jumătate pustii.

Este mai sigur să parcați bicicleta sub camerele de filmat
Este mai sigur să parcați bicicleta sub camerele de filmat

Atunci când toți eventualii martori sunt intervievați, treceți la dispozitivele de înregistrare. În principiu, înregistrarea digitală – este o dovadă sigură de furt și o modalitate foarte bună de a defini aspectul fizic al hoțului, și de asemenea, în ce direcție el s-a îndreptat.

Dar aici deja sunt necesare mai multă tenacitate. Greutățile de bază care pot să apară la accesul înregistrărilor videocasetofoanelor digitale sunt:

 • Înregistrarea nu are loc în parcare;
 • Șoferul refuză să vă ajute
 • Proprietarul este absent pentru o lungă perioadă de timp.

Cu două opțiuni nu veți putea face nimic, vă rămâne speranța că oamenii vor fi mai receptivi. Dacă proprietarul mașinii este absent pe o lungă perioadă de timp, dar nu aveți timp să așteptați, și înregistrarea se efectuează în salonul mașinii, puteți să lăsați o foiță pe parbriz cu motivul adresării și lăsați datele dumneavoastră de contact.

Vezi și  Cum să protejezi bicicleta de furt și de hoți

Dacă este posibil, este necesar să colectați câte mai multe date de pe videocasetofoanele digitale ale mașinilor.

Să mergem mai departe la următoarea metodă – căutarea înregistrărilor de supraveghere exterioare. Magazinele, băncile, birourile etc. dispun de camere de filmat. Sarcina dumneavoastră – să aveți acces la acestea.

În primul rând este necesar să găsiți proprietarul instituției care deține camera de înregistrări. Este de dorit să vă adresați împreună cu martorii, așa este mult mai probabil că veți primi acces la înregistrări.

Dacă în timpul vizualizării s-a dovedit direcția plecării hoțului puteți trece la camere de filmat în partea de stradă necesară. Cu cât mai multe dovezi se vor aduna cu privire la deplasarea hoțului, cu atât mai multe șanse vor fi că veți găsi bicicleta.

Furtul bicicletei din scara blocului

Furtul unei biciclete poate avea loc nu doar în stradă, dar și în scara propriului bloc. Principiul de căutare a probelor este același: interogatoriul pietonilor prin curte și a vecinilor de la etajele inferioare, căutarea înregistrărilor video de la videocasetofoanele digitale și camerele de supraveghere.

Adevărul este ca să găsiți bicicleta furată din scara blocului va fi mai greu, deoarece curțile blocurilor de obicei sunt liniștite și pustii.

Avertisment: activismul în interogatoriul martorilor și colectarea dovezilor este obligatoriu, dar nu este necesar să vorbiți prea multe, să reîntrebați de 100 de ori și să insistați să vă prezinte înregistrările video.

Cei din jur pot să suspecteze altceva, și să vă lege vina cuiva. În cele din urmă, mai este o altă metodă – să aplicați o declarație la poliție.

Aplicați declarație la organele de poliție

Adresarea la poliție – este o procedură obligatorie în căutarea bicicletei dispărute. Desigur că nu ar trebui să sperați la acțiuni operaționale. Și atunci ce este de făcut?

Principala sarcină – să formalizați documentar furtul. Acest lucru este necesar pentru întoarcerea bicicletei, în cazul în care hoțul hotărăște să o vândă unui alt biciclist. În acest caz, în timpul aplicării derogării în instanță, declarația trebuie să fie obligatorie.

Vă puteți adresa la orice secție de poliție, dar este de dorit mai aproape de locul incidentului. Pentru a scrie mai corect declarația, este necesar:

 • să aveți un exemplu care ar trebui să vă fie oferit în secția de poliție;
 • să cunoașteți adresa exactă unde a fost furată bicicleta;
 • să enumerați toate caracteristicile exterioare ale bicicletei ;
 • să dispuneți de documente asupra bicicletei.

Iată încă un motiv pentru care nu trebuie să aruncați pașaportul tehnic, bonul de plată și cardul de garanție, chiar și după finisarea datei de expirare. Aceste dovezi reale vă pot ajuta să depuneți în mod corect o plângere și să stimuleze ofițerii de poliție pentru efectuarea lucrărilor de căutare. În mod special, în pașaportul biciclistului se află numărul unic al cadrului bicicletei.

Numărul cadrului de bicicletă emise de către fabrica producătoare
Numărul cadrului de bicicletă emise de către fabrica producătoare

Principalul obstacol care poate să apară în timpul depunerii declarației – este refuzul de a fi acceptată. Deși în secția de poliție ar trebui în mod obligatoriu să se facă acest lucru, în orice caz nu întotdeauna colaboratorii de poliție respectă legea.

Vezi și  Alergare sau ciclism: ce este mai bine?

Deseori acest lucru se trece cu vederea datorită numărului mare de alte infracțiuni, volumul mare de lucru, lipsa de gravitate a cazului. Într-adevăr, în 90% dintre cazuri bicicletele dispărute nu sunt căutate, cu toate acestea ei sunt obligați să accepte declarația. Acest lucru trebuie amintit mereu și nu trebuie să vă fie frică să fiți mai convingători!

Cum să difuzați informații cu privire la furtul bicicletei

Un asistent bun în căutarea bicicletei furate este internetul. De la proprietar este necesară informația adunată cu toate puterile cu privire la furtul bicicletei și să fie răspândite pe un număr mare de resurse. Printre acestea se numără:

 • siteurile de informații cu privire la furturi de bicicletă;
 • rețelele de socializare;
 • site-uri de ciclism;
 • locuri tematice speciale în oraș: forumuri, anunțuri, chaturi etc.

Informații pentru plasarea anunțului: fotografiile bicicletei, înregistrările videocasetofoanelor digitale și/sau camerelor de supraveghere. Cel mai bine este să nu încărcați video în sine, dar cele mai importante fotografii din acesta, acolo unde se vede hoțul.

Este necesar să descrieți situația cât mai detaliat posibil, dar nu prea îndelungat, în caz contrar alți utilizatori nu vor citi până la sfârșit. Pentru comunicare puteți lăsa contactele dumneavoastră, sau un link la pagina dumneavoastră din rețeaua socială.

Șanse uriașe de a obține un răspuns este la primele două tipuri de resurse. La punctele de informații cu privire la furtul de biciclete se ocupă în mod special cu căutarea rezolvării acestor probleme, în rețelele de socializare sunt foarte multe persoane care includ informația dată pe paginile lor și în diferite grupe.

În ceea ce privește site-urile tematice și locurile speciale de discuție, atunci acestea ar trebuie să fie bine vizitate și să fie legate de o anumită localitate. În caz contrar, anunțul că bicicleta dumneavoastră a fost furată nu va fi de nimeni observat, sau va fi văzut de cine nu trebuie să  vadă.

Toate aceste acțiuni descrise împreună vor crește șansele că bicicleta furată să fie găsită. Cel puțin este mai bine decât să nu faci nimic. Iar pentru o bicicletă scumpă merită să vă luptați până la sfârșit.

Desigur, o modalitate sigură de a nu rămâne fără bicicletă – să nu o lăsați în locurile aglomerate, să nu lăsați bicicleta pentru mult timp în parcare și să evitați locurile suspecte. Fie ca calea dumneavoastră să fie întotdeauna prosperă, iar bicicleta să rămână fidelă stăpânului său.

Video – Cum se fură bicicleta din scara blocului

Comentarii
Puteți folosi:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>