Pentru ce trebuie bicicleta cu o singură roată (monociclu)?

Ce este un monociclu? – bicicleta cu o singură roată, cum să înveți să mergi pe un monociclu și dacă merită să cumperi o astfel de bicicletă.

Bicicleta unicycle (uniciclu), sau cum mai este numit uneori, monociclul – este bicicleta cu o singură roată. În general, bicicleta cu o singură roată poate arăta destul de diferit, dar totuși atunci când vine vorba despre monociclu, în cele mai frecvente cazuri se referă la bicicleta pe care stai vertical deasupra roții.

Cum să mergi pe monociclu
Cum să mergi pe monociclu

Cât de popular este monocilcu?

De curând, un astfel tip de bicicletă putea fi văzută doar pe arena circului. Iar acum, să posezi un monociclu și să fii capabil de a merge pe el a devenit la modă și este destul de normal să întâlnești pe stradă un biciclist pe acest mijloc de transport.

Totuși, nu ar trebui să sperați că după achiziționarea monociclului veți putea merge excelent pe acesta. Acest lucru nu este chiar așa. Anume din acest motiv destul de frecvent puteți găsi anunțuri despre vânzarea unei astfel de biciclete practic imediat după cumpărarea acesteia – multe persoane pur și simplu se dezamăgesc de noua achiziție și nu doresc să piardă timpul pentru o perioadă îndelungată de instruire.

Cum să înveți să mergi pe monociclu?

Pentru a putea merge cu încredere pe monociclu, un biciclist începător ar trebui să efectueze în mod regulat un exercițiu destul de simplu. Mai întâi, este mai bine de antrenat ținându-te de un perete sau de un alt obiect imobil, iar mai târziu deja fără sprijin suplimentar.

O persoană pe monociclu
O persoană pe monociclu

Rețineți faptul că în timpul antrenamentelor este recomandat să utilizați o muniție de protecție: genunchiere, cotiere și cască, deoarece în timpul antrenării este sporit riscul să cădeți și să vă răniți.

Să porți o cască este practic o condiție necesară – se întâmplă destul de frecvent că biciclistul cade în spate și nu poate pune la timp mâinile, ceea ce duce la leziuni cerebrale grave. Deci, de la tehnicile de siguranță trecem direct la exerciții:

Stai pe monociclu și încearcă să rămâi pe loc

Nu lăsa ca bicicleta să se miște înainte și înapoi. Pentru începători este recomandat să se țină de un perete sau de orice obiect de sprijin.

Vezi și  Tipuri de biciclete - ce fel de biciclete există

Fără îndeplinirea acestui exercițiu de bază, antrenamentele următoare vor fi ineficiente. La început poate părea dificil sau pur și simplu imposibil, dar pe parcursul timpului o să înveți să controlezi excelent monociclul dumneavoastră.

Următorul exercițiu – mișcările înainte

Pentru acest lucru este necesar ușor să te apleci înainte și să începi să pedalezi. În același timp piciorul care se află înainte – permite rotirea pedalelor, iar piciorul rămas controlează viteza de rotație, pentru ca bicicleta să nu sară de sub biciclist.

Cu cât este mai mare poziția de înclinare a corpului dumneavoastră înainte, cu atât este mai mare viteza necesară pentru menținerea echilibrului. Pentru a opri, este necesar să înclini trunchiul în spate.

Mișcarea în spate

Dacă ați învățat cum să mergeți pe monociclu înainte, atunci circulația în spate este puțin probabil să devină o problemă serioasă sau să creeze alte semne de întrebare pentru dumneavoastră.

Iată probabil exercițiile de bază, fără executarea regulată ale cărora este imposibil să înveți să mergi pe monociclu. Odată cu perfectarea abilităților dumneavoastră, treptat complicați-le și adăugați altele noi: cotituri sau salturi.

Video – Cum să mergi pe monociclu

https://www.youtube.com/watch?v=Ajj7nEcUC-U

Principalul este să nu vă lăsați de antrenamente și atunci cu timpul (care pentru fiecare este individual: pentru cineva este suficient 3 zile, iar pentru altcineva și trei luni nu este de ajuns) o să obțineți rezultatul dorit. Bucurați-vă de plimbări și surprindeții pe cei din jur!

Comentarii
Puteți folosi:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>