Downhill – coborâre extremă cu bicicleta

Downhill (din l. engleză Down — în jos,și hill — munte) — reprezintă o cursă pe bicicletele de munte de pe munți, cea mai frapantă formă extremă de ciclism.

Poză de la o competiție de downhill

În competiția de downhill este câștigător cel care cât mai rapid posibil coboară de pe munte. Dar să finisezi traseul nu este atât de ușor după cum pare la prima vedere. Traseele moderne pentru downhill sunt foarte periculoase și dificile. Acestea sunt abundate de trambuline amplasate printre copaci, grămezi de pietre, arii de pământ sinuoase, coborâșuri abrupte. Pentru downhill este necesar un antrenament sportiv serios.

Cel mai important lucru este ca  tehnica de manevră a bicicletei să fie la înălțime, deși nu trebuie de uitat și de pregătirea fizică, deoarece după 5 minute de downhill majoritatea sportivilor pur și simplu cad din picioare. Viteza medie a deplasării la competiția de downhill – 36 km/h, maximă – 60 km/h. Căderea verticală pe traseu constituie aproximativ 80 de metri.

Protecția obligatorie pentru downhill: cască și scuturi din plastic

Cască pentru bicicletă
Casca – măsură de protecție

Cantitatea de plăcere primită de la downhill și siguranța sportivului depinde atât de bicicletă, cât și de echipamentul pentru downhill. Protecția ideală pentru downhill constă din scuturi din plastic, atașate cu materiale reticulare de mâini, picioare și peste tot corpul.

Pentru a proteja capul cumpărați în mod obligatoriu cască pentru downhill. Casca downhill – constituie un element obligatoriu care protejează capul în situații neprevăzute. Aceasta protejează în mod fiabil împotriva diferitor leziuni periculoase, apărute în cazul unei căderi la o viteză mare.

Bicicliștii downhill profesionali recomandă în mod obligatoriu de purtat cască atât în timpul deplasării pe străzile orașului, cât și în timpul călătoriilor pe poteci forestiere.

Cât de periculos este downhill?

Destul de periculos! La mulți bicicliști, aproape după fiecare cursă le rămân pe corp vânătăi, entorse, lovituri, iar uneori chiar ajung și la fracturi. Dar fără să obții răni nu ar mai fi fost așa o plăcere de la downhill.

La urma urmei aceasta și este esența – ca să finalizați cât mai rapid posibil segmentul complex al traseului, fără să pierdeți controlul bicicletei și să nu permiți căderea.

Ce bicicletă este potrivită pentru dowhill?

Prețul pentru bicicleta de downhill poate varia între 1000 $ și 5000$ și chiar mai mult. Totul depinde de capacitățile acestuia.

Vezi și  Tipuri de transportare a pacientului

Cel mai important lucru la bicicletele de downhill – constituie cursul de suspendare înalt și fiabilitate ridicată, deoarece orice deficiență tehnică poate duce la consecințe imprevizibile, din acest motiv o atenție deosebită trebuie acordată rezistenței construcției.

Bicicleta de munte obișnuită nu trebuie utilizată pentru downhill. Pentru downhill sunt necesare cele mai rezistente biciclete, completate cu cele mai rezistente și puternice echipamente.

Cum să vă antrenați în downhill?

Pentru a începe să vă antrenați în downhill este necesar să dispuneți de o bicicletă de munte și de inspirație. Să aflați cine se ocupă cu downhill în orașul tău și să negociați cu cicliștii locali de downhill pentru ca să aflați cânt aceștia se vor aduna pe traseu.

Noi dorim doar succese sportivilor noștri tineri și cel mai important, fără traume!

Comentarii (1)
  1. […] în timp ce la celalalt capăt al spectrului, bicicletele de munte de coborâre (downhill) vezi aici, sunt create ca să facă faţă unor pante incredibil de abrupte şi unor obstacole uriaşe, fiind […]

Comentarii
Puteți folosi:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>