Ce bicicletă să alegi copilului

Vine un moment când părinții încep să se gândească când este potrivit să cumpere prima bicicletă pentru copii și cum să-l învețe să meargă pe ea. Ați observat că copilul dumneavoastră este interesat de bicicleta băiatului vecin? Atunci acesta este cel mai potrivit moment să vă gândiți la alegerea unei biciclete pentru copii!

În acest articol vă descriem modul de a alege corect o bicicletă pentru copii și cum să vă învățați copilul să conducă bicicleta. Cel mai important – nu vă grăbiți și pas cu pas ajutați-vă copilul să se obișnuiască cu o astfel de tehnică complexă de ciclism.

Bicicletă pentru copii cu roți ajutătoare
Bicicletă pentru copii cu roți ajutătoare

În cazul în care copilul dumneavoastră merge cu încredere pe picioare, atunci este deja posibil să fie familiarizat cu un nou mijloc de transport – bicicleta. Dar dacă observați că copilul până când nu este pregătit pentru acest lucru, nu-l grăbiți. Dacă copilul este obligat cu forța să urce pe bicicletă, acest fapt l-ar putea speria și îi poate provoca teama pentru noi mijloace de deplasare.

În nici un caz nu vă comparați copilul cu alți copii de vârsta lui, care se deplasează încrezător pe bicicletă. Rețineți faptul că copilul dumneavoastră este o personalitate individuală și să-l înveți ceva nou este posibil doar atunci când el are încredere în forțele proprii și simte sprijinul părinților săi.

Dacă va-și hotărât să mergeți să cumpărați o bicicletă pentru copii, numaidecât luați cu dumneavoastră copilul. Atunci când copilul este așezat pe bicicletă, el ar trebui să stea pe paleta bicicletei cu toată talpa, în caz contrar îi va fi dificil să ajungă la pedale și cu trecerea timpului să le poată roti la timp.

Cea mai bună bicicletă pentru copii este cea pe care o va alege însuși copilul după culoare și alte caracteristici importante după opinia lui. Atunci el va învăța cu mare plăcere să meargă pe bicicletă.

Cum să alegi corect o bicicletă pentru copii

  • Roțile bicicletei pentru copii trebuie să fie confecționate din cauciuc, și nu din plastic, deoarece acestea sunt mai durabile și nu atât de zgomotoase.
  • Panoul de jocuri. Copilul poate parcurge mai ușor și mai vesel distanțele mari dacă bicicleta este echipată cu un panou de jocuri.
  • Mânerul. Alegeți biciclete pentru copii cu mânere, cu ajutorul cărora părinții pot controla bicicleta. Ar fi bine să cumpărați o bicicletă pentru copii cu mâner detașabil.
  • Copertină ajustabilă protejează copilul de soare.
  • Paleta. Este de dorit ca paleta să fie sub forma unui suport compact pentru picioare. O paletă prea mare poate interfera în obișnuirea copilului de a roti pedalele.
  • Coș pentru jucării. În el puteți pune găleți, mașinuțe, lopățele și alte lucruri necesare pentru plimbarea cu copilul.
Vezi și  Cum să acționezi când bicicleta derapează?

Cum să înveți copilul să meargă pe bicicletă

După ce ați cumpărat bicicleta nu încercați imediat să începeți să învățați copilul să rotească pedalele. Permiteți-i copilului să se obișnuiască cu bicicleta sa. Pentru început plimbați-l puțin pe bicicletă împingându-l înaintea dumneavoastră cu ajutorul unui mâner special care există la toate modelele de biciclete pentru copii. Apasă aici pentru a afla mai multe despre cum să înveți copilul să meargă pe bicicletă.

Copilul trebuie să se obișnuiască și să primească plăcere de la o astfel de plimbare. Atunci când copilul învață să meargă individual, mânerul poate fi scos.

Familiarizarea copilului  de a merge pe bicicletă este de dorit să o faceți acasă – cu mișcări simple pentru picioare.  Acestea trebuie de efectuat printr-un joc distractiv. De exemplu, așezați-vă pe spate și mișcați din picioare ca și cum ați roti din pedale.  În acest caz putem să mai spunem ceva de genul ,,mergeau urșii pe bicicletă’’.

Numaidecât explicați copilului dumneavoastră după care principiu se deplasează bicicleta. Și numaidecât spuneți-i despre toate mișcările. La început încercați să mergeți pe lângă casă. Lăsați copilul să pedaleze. Dacă observați că această activitate începe să plictisească, treceți la altceva.

Copil cu cască invață să meagă pe bicicletă
Copil cu cască învață să meargă pe bicicletă

Cu o dispoziție bună luați bicicleta și duceți-vă la plimbare. Rețineți faptul că este necesar să alegeți corect timpul pentru antrenamente: cel mai bine este dimineața, după dejun sau după somnul de amiază. Pentru primul antrenament alegeți un teren cu o suprafață bună și plană fără mașini, cu îngrădire (de exemplu, un stadion sau curtea școlii).

Dar nu vă așteptați ca copilul imediat să urce și să meargă, el are nevoie de ceva timp pentru a înțelege cum lucrează acest mecanism și cum poate fi condus. Puteți să vă ajutați copilul în mod alternativ, apăsând ușor pe genunchii săi. La început o să-i fie foarte greu, dar după câteva antrenamente el va însuși principiul de echitație pe bicicletă și își va ,,încăleca calul său de fier și no să-l mai puteți prinde din urmă’’.

Atunci când copilul va însuși conducerea bicicletei și va merge cu încredere și rapid pe trotuare, curte, locuri pentru joacă, urmăriți-l cu mare atenție și nu-l pierdeți din ochi. Rețineți faptul că este necesar în orice moment după posibilitate să opriți bicicleta (de exemplu, la apariția unui câine străin sau a unei mașini). Nu uitați și de mijloacele de protecție.

Vezi și  Cum să alegi corect o bicicletă electrică?

Dacă copilul dumneavoastră cade la pământ și se rănește, la el poate apărea frica de a mai merge cu bicicleta, care în viitor va fi dificil de depășit. În timpul perioadei de vară, este mai bine să îmbrăcați copilul cu scuturi speciale de protecție pe coate și genunchi, precum și casca de protecție.

Copilul trebuie să simtă că îl susțineți și în orice moment o să-l ajutați. Cu ajutorul dumneavoastră, în cel mai scurt timp copilul va învăța să conducă bicicleta. Puteți fi sigur, micul dumneavoastră biciclist îți va pregăti în viitor mult mai multe surprize!

Comentarii
Puteți folosi:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>