Ce să faci dacă bicicleta merge greu

Bicicleta merge greu
Bicicleta merge greu

Uneori, vă urcați pe bicicletă și simțiți că vă este greu să mergeți: aceasta înseamnă fie probleme de sănătate, fie probleme cu bicicleta… Ce ar putea fi?

Nu trebuie  să vă gîndiți deodată la nenorociri sau la o bruscă slăbire a puterilor.  Problema poate fi cea mai banală. Mai întîi opriți-vă și pur și simplu cercetați căluțul dumneavoastră din fier.

Umflarea slabă a roții

Sunt câteva motive principale care reduc calitatea mersului la bicicletă. Cea mai banală este – o slabă umflare a roților. Mersul pe roți slab umflate este predestinat nu numai cicliștilor care înainte de a se porni la drum nu au verificat starea anvelopelor, dar și celor mai atenți cicliști.

Cel mai probabil este că s-a format o mica defalcare în anvelopă sau prin niplu a început a trece aer. Pe roti slab umflate este întotdeauna greu de mers.

Montarea roții

Roata din spate a bicicletei
Roata din spate

Un alt motiv, atunci cînd o bicicletă încetează brusc să se rotească este – o problemă cu montarea roții. La majoritatea bicicletelor moderne se folosesc pentru acestă cauză excentricele. Este foarte comod: ați pus roata, ați centrat-o și apoi cu o mișcare ați fixat-o.

Dacă ați făcut această procedură de mîntuială atunci pot exista două probleme: atingerea plăcuțelor de frână de jantă și tragerea forțată a roții. Și una și altă împiedică mersul bicicletei.

Încărcătura

A treia problemă care împiedică ciclistului să ”zboare „ pe bicicleta sa este la fel legată de roți. Atunci cînd ați luat în excursie o geantă portbagaj uriașă, de multe ori puteți să nu observați apariția unui mic opt pe roata din spate.

Dar e destul să fie doar un opt minor ca roata să intre în contact cu plăcuța și să vă împiedice mișcarea.

Starea bicicletei

Al patrulea motiv este prea prozaic. Acesta este legat cu întreținerea tehnică a bicicletei. Să facem un mic indiciu: lanțul bicicletei trebuie bine lubrifiant și șters cu grijă.

Mersul pe bicicletă cu un lanț nelubrifiat se permite numai în cazul în care depășiți o mlaștină. Este clar că nu are sens să aducem lanțul în ordine în mijlocul potecii cu apă – situația nu se va îmbunătăți prin asta. Un articol interesant despre excursiile prin Londra, 10 atracții care trebuie văzute in Londra obligatoriu de cei care ajung pe acolo.

Sănătatea

Dar nu numai bicicleta poate să vă dezamăgească… dar și sănătatea. Vă poate afecta o banală supra-obosire, sau chiar și primele simptome a unei boli. Dar cel mai probabil este că pur și simplu vă este foame! Pentru acest caz păstrați mereu o bomboană cu voi. Ea vă va ajuta să înăbușiți sentimentul de foame și să ajungeți la un popas.

Comentarii
Puteți folosi:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>