Transportarea bicicletei în transportul public

Iubitorii de biciclete, odată și odată se întâlnesc cu așa problemă – sunt nevoiți să transporte bicicleta în transportul public, mai ales că fiecare tip de transport are nuanțele sale. Un variant ideal ar fi ca dvs să aveți transport personal, pentru ca să transportați bicicleta pe automobil care îl aveți la îndemână. Soluția perfectă pentru transportarea bicicletei – să o transportați cu mașina.

Cu bicicleta în metrou
Cu bicicleta în metrou

Pentru a nu întâmpina greutăți în transportul public, fiecare ciclist trebuie să dețină câteva reguli pentru transportarea bicicletei sale. Despre asta și vom discuta în acest articol.

Metrou

Dacă ați ales sa mergeți cu bicicleta în metrou, după regulamentul utilizării metroului, transportarea bicicletei este interzisă, cu excepția celor pliabile și pentru copii. Aceasta se explică prin faptul că mărimile ei nu corespund normelor pentru bagajul de cală.

Pentru fiecare rigoare se poate de găsit o ieșire. De exemplu dacă să scoatem roata din urmă sau de înainte, atunci ne putem încadra în criteriile date. Drept că veți fi nevoiți să achitați pentru bicicletă, însă atunci nimeni nu va putea zice că încălcați regulamentul.

Aceste reguli sunt atât de absurde, încât nu este sens de a le respecta. Analizați desinestătător, nu este mai logic și mai sigur să transporți o bicicletă cu ambele roți, decât  să o cari pe-o roată , și încă să ții undeva a doua roată?

Practic la fiecare model de bicicletă nu presupune o problemă să scoți o roată, de aceea nu vă va aduce incomodități. Chiar ați putea încerca să asamblați roata înapoi după verificarea la turnichet. Însă mereu fiți gata ca paznicul de serviciu să vă oprească și să nu vă permită să treceți la stație.

Metroul nu este cea mai comodă variantă pentru transportarea bicicletei, doar de în cazuri excepționale. Mai ales în orele e vârf, nu veți putea deplasa bicicleta prin mulțimea de oameni, de aceea alegeți dimineața devreme sau orele târzii. Ați putea primi și o amendă pentru rulări prin stație. Deci, înainte de a face, gândiți-vă, nu mai bine ați parcurge aceeași distanță la aer curat, aducând un plus sănătății, decât să vă chinuiți într-un metrou înăbușitor.

Trenurile de distanțe lungi

Dacă ați decis să transportați o bicicletă în alt oraș, încercați prin intermediul trenului, fiindcă este destul de ușor, dar veți avea nevoie de o pregătire suplimentară. În tren se permite ca bagajul să nu depășească masa de 36 kg, deci, putem transforma bicicleta în bagaj de cale, dezmembrând-o. Pentru început o husă pentru bicicletă sau o puteți realiza manual din materie practică. Luați în drum setul minim de instrumente necesare pentru bicicletă, de asemenea și câteva frânghii puternice.

Vezi și  Tipuri de transportare a pacientului
Bicicleta în tren
Bicicleta în tren, împachetată cu celofan

Pentru ca bicicleta să corespundă rigorilor propuse de acest tip de transport, este nevoie de:

  1. Să scoateți detaliile mici ca reflectoarele sau claxoanele;
  2. Roata de înainte de asemenea să o scoateți și să o legați de ramă pentru siguranța întrerupătorului;
  3. Să întoarceți volanul sub unghi de 90 grade;
  4. Să dați în jos țeava care ține șaua;
  5. Să scoateți pedalele prin intermediul deșurubării;
  6. Să strângeți toate detaliile și bicicleta în husă.

Astfel, însoțitorul de vagon nu va avea dreptul să nu vă permită să intrați cu așa tip de bagaj.

Trenurile cu locuri rezervate au și a treia poliță, acesta fiind un avantaj pentru posesorii de biciclete.

Tramvaiul

Bicicleta în tramvaiCu bicicleta în tramvai merg mulți cicliști, este o aparență destul de normală. Aici condițiile pentru posesorii bicicletelor sunt cele mai favorabile, fiindcă interzicerea transportării acestora nu este predestinată de regulament. Unica piedică este că veți fi nevoiți să procurați un alt bilet pentru bicicleta dvs.

Acest tip de transport nu este atât de spațios, de aceea bicicletele le puteți pune în fața primelor scaune sau între ele, cu condiția că mereu veți fi precauți de opinia celor din jur, în unele situații bagajul dvs ar putea să-i încurce.

În marchiză nu este sigur să o lăsați, doar în cazul că veți sta tot drumul alături sau dacă veți folosi lăcate împotriva furtului bicicletei, care însă, de asemenea nu va garanta siguranța la maxim a bicicletei.

Avionul

Cum să transportați bicicleta în avion?
Cum să transportați bicicleta în avion?

Transportarea bicicletei în avion, este cel mai dificil caz. Așa cum fiecare companie aeriană își impune regulile sale în privința bagajului pe care îl puteți transporta. Mai bine ar fi ca să vă consultați cu un reprezentant al companiei pe care ați ales-o.

Conform regulamentului, bicicleta trebuie să fie ambalată într-o husă specială sau cel puțin în celofan și legată cu o frânghie practică. Ar trebui să vă pregătiți din timp, deoarece în aeroport veți fi nevoiți să achitați aproximativ 30 dolari pentru acest serviciu.

Împachetați detaliile fragile într-o materie moale, iar în interiorul husei puneți carton gofrat. Nu uitați că acesta este un bagaj non-normativ, de aceea are regulile sale de transportare. La aterizare, va trebui să treceți către transportatorul special cu banda avansată pe care veți amplasa bagajul dat, pe care mai apoi îl veți primi în secția ,,oversize luggage ’’.

Vezi și  Metode de transportare a copiilor pe bicicletă

Autobusul

Cu bicicleta în autobus
Cu bicicleta în autobus

Dacă este vorba de transportarea bicicletei în autobus suburban, atunci criteriile nu se vor deosebi de cele descrise în compartimentul “Bicicleta cu trenul”. Mărimea pentru secțiunea de bagaj este potrivită, dar din timp trebuie de vorbit cu șoferul pentru a preveni conflictele nedorite.

Ce ține de un autobus cu pasageri sau troleu, transportarea bicicletei este strict interzisă conform regulamentului, deoarece încalcă toate normele. Îl veți putea transporta doar în cazul că veți fi unicul pasager, cu condiția să achitați bagajul la intrare.

Corabia

Transportarea bicicletei pe corabie
Transportarea bicicletei pe corabie

În timpul transportării bicicletei cu corabia, de asemenea nu veți întâmpina greutăți. Se cere doar să împachetați bicicleta într-o husă și să o anexați în așa fel ca să reziste valurile. Dacă vă veți putea face asta, veți putea lua bicicleta în interiorul corăbiei, acest serviciu nu va depăși costul biletului.

Toți posesorii de biciclete din țara noastră sunt într-un impas ce ține de transportarea acestora, fiindcă regulamentul este sau prea strict, sau absurd. De aceea, mai bine ar fi ca să vă parcurgeți destinația prin intermediul prietenului dvs cu două roți, astfel veți economisi și plăcerea vă este garantată.

Comentarii
Puteți folosi:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>