Bicicleta de echilibru- balance bike – primul transport perfect pentru un copil

Când un copil crește și se ridică în picioare, de nicăieri, are o forță remarcabilă și un aport excesiv de energie. Sarcina părinților este de a analiza toate acestea într-un mod pașnic și de a-și ține copilul ocupat cu un fel de activitate mobilă. Acei adulți care au cumpărat deja o bicicleta și optează pentru ca copilul lor să aibă o activitate sănătoasă spun că se descurcă perfect cu situația: poartă copilul mult timp, eliberează mâinile părinților și îl ajută pe bebeluș să antreneze mușchii.

Ce este o bicicletă de echilibru?

Acesta este tipul de bicicletă modernă care nu are deloc transmisie și pedale. Pentru prima dată, acest tip de bicicletă a apărut în 1817 sub numele de Dandy Horse. Și nu era deloc bicicleta unui copil. Era o variantă a unei biciclete practic culcate, la care după ceva timp, și anume în 1860, pedalele și un sistem de stele erau atașate la roata din față. De atunci, Dandy Horse nu a mai fost amintit.

Dar odată cu trecerea timpului în anii 1920, deja ca o expoziție a muzeului, această bicicletă a început să pâlpâie în tot felul de filme, toate în aceeași formă și versiune pentru adulți. Dar versiunile moderne ale bicicletelor de echilibru pentru copii au început să apară deja în anii 2000. Compania americană de tip familial Strider Sports International, care a fost fondată în 2007, este considerată pe bună dreptate a fi pionierii în această afacere. Dar cea mai mare popularitate a bicicletelor de echilibru a început să câștige din 2010, când compania Strider devenise deja destul de populară, iar în rețea au apărut informații mai utile cu avantajele acestui tip de biciclete, precum și recenzii ale părinților.

Ce este o plimbare cu bicicleta de echilibru?

Pistele de biciclete sunt hibrizi de bicicletă și scuter. Forma seamănă cu o bicicletă, dar nu este nevoie să răsuciți pedalele, ci doar împingeți de la sol cu ​​picioarele. Sunt cu două, trei și chiar patru roți. Modelele high-end au adesea pedale detașabile și o frână de mână pentru o siguranță sporită. Scaunul este realizat din diferite materiale: metal, plastic, lemn.

Bicicletă de echilibru din lemn - SuperBike Red Kiddimoto | Natural Care  Shop

A învăța să mergi cu bicicleta de echilibru este mult mai ușor decât să înveți să mergi cu bicicleta, pentru că nu trebuie să-ți antrenezi simțul echilibrului atât de mult timp. Pe astfel de vehicule, copiii pot accelera, pot circula pe drumuri denivelate și nu pot cădea niciodată. Picioarele lor sunt întotdeauna aproape de pământ și asigură siguranța în denivelări.

Un avantaj suplimentar este ușurința mersului pe bicicletă; nu va fi dificil pentru copii să le poarte independent, chiar și pe trepte. În ultimii ani, unele țări au adoptat în mod activ moda europeană pentru bicicletele fără pedale (al doilea nume). Din ce în ce mai mult, copiii sunt văzuți pe străzi. Ei nu numai că se cunosc între ei de dragul călătoriilor comune, ci și compară: cine are o plimbare mai frumoasă cu bicicleta.

Producătorii încearcă să mulțumească pe toată lumea și să producă modele inimaginabile. Acest lucru poate fi confuz pentru părinți atunci când cumpără. Dar trebuie să vă amintiți regula principală: la fel ca o bicicletă, un astfel de transport este ales în funcție de înălțimea copilului.

Vezi și  Beneficiile ciclismului. 35 de motive utile pentru a practica mersul pe bicicletă.

Cum să alegi?

Conform experienței părinților, pentru copiii mici cu vârsta cuprinsă între 1,5 și 2 ani, este mai bine să cumpărați o bicicleta din plastic cu roți largi cu jante din spumă pentru un sezon. Este mai ușor și mai stabil decât versiunea metalică pe roțile gonflabile. Roțile groase din cauciuc spumos au o rulare mai slabă, deci nu vor permite să accelereze la viteză mare și să cadă. Deși unii copii chiar și la 2 ani fac o treabă excelentă cu o cursă de biciclete metalice și cu o viteză destul de mare.

Dacă fiul sau fiica dvs. are deja 2,5-3 ani, atunci este mai bine să luați imediat o modificare metalică cu roți gonflabile cu diametrul de 12 inci. Roțile cu camere au cea mai bună rulare și, cel mai important, funcționează ca un amortizor, eliminând sarcinile de șoc și vibrații din bazin, coloană vertebrală și brațe.

Bicicletă fără Pedale Run Ride 10'' 500 Portocaliu Copii BTWIN -  Decathlon.ro

Dacă alegeți dintre rame din aluminiu, crom-molibden și oțel, dați preferință primei opțiuni și chiar mai bine celei de-a doua, astfel de rame sunt mai ușoare decât cele din oțel. Cromo-molibdenul câștigă, deoarece are capacitatea de a amortiza micro-vibrațiile, dar aluminiu este, de asemenea, o opțiune bună, deși nu amortizează vibrațiile, în cazul nostru, roțile de cameră servesc ca amortizor.

Pentru o amortizare suplimentară, alegeți un model cu o furcă de oțel dacă bicicleta de echilibru va fi folosită pentru mers pe jos. Această opțiune funcționează bine pentru majoritatea copiilor. Dar, dacă fiul tău are tendința de a schia extrem și va sări adesea pe borduri și scări, atunci este necesară o furcă specială pentru absorbția șocurilor și de înaltă calitate și costisitoare – de exemplu, un tip de aer.

Este foarte important să alegeți modelul potrivit în funcție de înălțime. Este important aici ca bebelușul, așezat în șa, să poată odihni complet talpa pe pământ, în timp ce genunchii să fie ușor îndoiți. Dacă cumpărați prin internet și nu vă puteți încadra copilul în șa, trebuie să vă concentrați pe înălțimea minimă a șeii. Pentru a afla care este înălțimea minimă a șeii pentru bebelușul dvs., trebuie să măsurați lungimea piciorului său interior, de la picioare până la călcâi. Este necesar să se scadă 2-3 cm din lungimea măsurată, rezultatul obținut va corespunde înălțimii șeii, la care bebelușul va fi confortabil să călărească.

De exemplu, lungimea piciorului interior este de 35 cm, ceea ce înseamnă că o plimbare cu bicicleta cu o înălțime minimă a scaunului de 32-33 cm este bună.

Pentru multe modele, înălțimea șeii poate fi mărită, de obicei cu 10 cm. Adică, transportul va crește odată cu copilul în termen de doi ani, iar copiii cresc foarte repede! Nu vă recomandăm să cumpărați un scuter, pe care imediat după cumpărare trebuie să ridicați scaunul cu 5-10 cm, deoarece această opțiune va deveni foarte mică.

După over-clocking, copilul trebuie să-și pună picioarele undeva, pentru aceasta este oferit un suport special pentru picioare, acordați atenție faptului că acesta este disponibil în opțiunea pe care ați ales-o. Este, de asemenea, frumos să ai o etapă de parcare.

După 3 ani, este de dorit să aveți o frână de mână, dar nu este deloc necesar, copilul va mai avea timp să învețe cum să frâneze cu frâna de mână mai târziu pe bicicletă.

O altă caracteristică importantă este greutatea dispozitivului. Pentru copiii cu vârsta sub doi ani este potrivită o plimbare cu bicicleta de până la 3 kg. Pentru copiii de la 2 ani, poate fi mărit la 4,5 kilograme. De la 3 ani și peste, greutatea poate să fie mai mare.

Vezi și  Puterea ciclismului indoor vs ciclismul outdoor

De ce o bicicletă de echilibru este mai bună decât o bicicletă pentru un copil?

Amintindu-vă cum fiecare dintre noi a învățat să stăpânească o bicicletă pentru prima dată, încetul cu încetul, începeți să vă înțelegeți propriul copil, pentru care a fost cumpărată o bicicletă scumpă de mult timp, dar chestiunea nu a avansat mai mult decât mersul în jurul lui. Și aceasta nu este deloc vina unei calități proaste sau a unei biciclete greșite. Doar că copiilor la vârsta de 2, 3, 4 ani le este destul de greu să înțeleagă cum să controleze toate aceste lucruri: volan, pedale, frâne.

Bicicletă pentru echilibru din lemn, Albastru

Și, de asemenea, bicicleta cade constant și, dintr-un anumit motiv, nu merge nicăieri. Adăugați la acest stimul extern, cum ar fi sunete puternice sau elemente luminoase undeva în apropiere, și veți realiza imediat că este pur și simplu foarte dificil pentru un copil să se concentreze și să înțeleagă totul. Există o mulțime de lucruri care distrag atenția copilului și îl împiedică să se lase pe deplin cu bicicleta.

Avantajele unei biciclete de alergat față de bicicletă:

  • greutate redusă în comparație cu o bicicletă obișnuită;
  • cadrul cel mai mic posibil, care asigură siguranța completă a copilului;
  • numărul minim de controale care pot distrage atenția;
  • copilul nu trebuie să se gândească la pedalare și la menținerea echilibrului.

Astfel, înțelegem că o bicicletă de echilibru este mult mai ușor de învățat pentru un copil. Nu are nevoie să se gândească simultan la pedalare, controlul direcției de deplasare, menținerea echilibrului și frânarea. Picioarele bebelușului sunt responsabile pentru accelerare și oprire, care sunt în contact cu solul tot timpul. Copilul ghicește intuitiv despre rotația volanului.

Cum are loc procesul de învățare pentru a menține echilibrul?

La începutul alergării pe bicicleta de echilibru, copilul poate pur și simplu să meargă, deplasându-se cu viteză mică cu bicicleta de echilibru între picioare. Când bebelușul se obișnuiește și câștigă o oarecare încredere în susținerea celui de-al cincilea punct de către scaun, el va începe în mod independent să crească viteza și, datorită inerției, să meargă lin.

6 motive de ce copilul tău ar trebui să aibă o bicicletă fără pedale. |  Giftify
Procesul de învățare

Procesul de învățare este mult mai ușor decât mersul pe bicicletă, durează mai puțin timp și este mai puțin traumatic. Datorită bicicletei de echilibru, după un timp copilul poate fi transferat în siguranță la o bicicletă cu drepturi depline (cu roți de 20 ”) fără a fi nevoie să folosească roți de antrenament.

La ce ajută bicicleta de echilibru?

În primul rând, pentru dezvoltarea și sănătatea copilului dumneavoastră. A crescut puțin și chiar aleargă. Este timpul să cumpărați o plimbare cu bicicleta, care vă va pregăti treptat copilul pentru a merge cu bicicleta, deoarece antrenează mușchii picioarelor, spatelui, brațelor și abdomenului și, de asemenea, dezvoltă un sentiment de echilibru.

Principiul de a merge pe o bicicletă de echilibru este că copilul stă în șa și, împingând pământul cu picioarele, se plimbă, fără a fi nevoie să pedaleze.

Comentarii
Puteți folosi:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>