Prima bicicletă cu cadrul din lemn

În ce an a fost inventată prima bicicletă pe două roţi din lemn?
Bicicleta din lemn este primul prototip a bicicletei moderne, cu care suntem obişnuiţi. Prima bicicleta din lemn pentru deplasări a fost inventată în 1111.

Bicicleta Jan GunnewegBicicleta — una din cele mai preferate vehicule inventate vreodată de om. Este greu să găsești un copil care nu a avut în copilărie acest minunat și, aparent, un transport simplu. Cu toate acestea, istoria acestui vehicul este destul de diversă. Despre istoria primei biciclete citiți aici.

De fapt, crearea bicicletei moderne datează din 1817. Anume pe atunci baronul german  Karl von Dresen a dezvoltat un simplu scuter cu două roți, care a fost făcut din lemn și a fost numit “Mașină pentru plimbări”.

Istoria bicicletei de lemn

Oamenii cunosc un număr foarte mare de teorii, care necesită crearea acestei “mașină-miracol” de către diferiţi oameni de știință și ingineri. Potrivit unei legende, creatorul bicicletei este considerat Leonardo da Vinci, în timp ce alţii susţin că creatorul este serbul Artamonov care în schimbul libertății familiei sale a creat prima bicicletă cu două roți. Dar toate aceste teorii sau considerat improbabile sau prea fabuloase.

Bicicletă din lemn RenovoChiar prima mențiune a “maşinei” pe două roți este asociată cu aşa-numita “duzină”, numită în cinstea creatorului său – baronul Dresen. În mod oficial, creatorul şi-a patentat invenția sa în 1818, iar acest lucru a devenit începutul bicicletei moderne.

În acele timpuri această invenție a părut foarte interesantă pentru oameni. Acesta fiind motivul pentru care sa bucurat de o astfel de popularitate incredibilă. Cu toate că designul bicicletei nu sa schimbat timp de douăzeci de ani, până când un cunoscut fierar scoţian Kirkpatrick Macmillan a adăugat în construcţia bicicletei pedalele şi scaunul. La acel moment mecanismul de transport avea un sistem de tije care transmitea forța de la om la roata din față (un sistem care amintește de mecanismul clasic al mașinii de cusut).

Deja un prototip mai modern a fost creat în 1863, în orașul Nancy. Anume prin acele părți a trăit inventatorul căruciorului pentru copii – Pierre Lalman, care a îndrăznit să fixeze pedala la bicicleta senzaţională.

Bicicletă din lemn RenovoÎntreaga structură a fost montată pe puntea din față. Modelul a fost demonstrat în capitala statului francez – Paris și a atras imediat o mulțime de atenție. O altă etapă a bicicletei din lemn au fost roţile gonflabile, care au fost inventate în 1845 de către Thompson (om de știință britanic).

Vezi și  Mini-biciclete pliabile pentru bărbaţi şi femei

Bicicleta: dezvoltarea în masă

Invenţia prezentată la Paris, a stârnit interesul fraților Olivier, împreună cu Pierre Michaud (cunoscutul inginer francez) şi aşa a început producția în masă a acestor velo-mașini.

Bicicleta electrică din lemn
Bicicleta electrică din lemn

Bineînțeles că au existat schimbări uriașe în versiunea originală a bicicletei, principala fiind înlocuirea ramei din lemn pe una mai trainică şi anume cea din fier. Cu toate acestea, brevetul pentru invenție, Pierre a reușit să-l obțină doar în anul 1866. Această dată a fost considerată de referință în producția de masă a bicicletelor.

De la lansarea producției de mostre bicicletele de lemn sunt complet uitate, deoarece acestea sunt în mod semnificativ inferioare omologiilor de fier. Cu toate acestea, unii meșteșugari continuă să creeze biciclete din lemn, pentru a participa la concursuri și expoziții de design care au loc în întreaga lume. Multe dintre mostre au devenit obiecte de colecție și bucură vizitatorii muzeelor.

Video – Construim bicicleta din lemn pentru copii desinestătător

Comentarii
Puteți folosi:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>