Cum să faceți dintr-o bicicletă un aparat de fitness

Din păcate,  plimbările pe bicicletă pe timp de iarnă nu se potrivesc pentru toți, iar exercițiile fizice sunt necesare pe tot parcursul anului. În prezent sunt disponibile pe scară largă aparatele de fitness pe care se poate de șezut. Dar aceste aparate nu-mi sunt deloc pe placul meu – exersarea pe o bicicletă fitness este mult mai plăcută.

aparat de fitness
Facem dintr-o bicicletă un aparat de fitness

Dar o bună bicicletă fitness costă destul de scump, deci am decis să confecționez cu propriile mâini o bicicletă fitness. Pe internet am găsit instrucțiuni cu privire la reformarea unei biciclete fitness de casă prin modificarea substanțială a acesteia, în special în ceea ce privește abordarea în fabricarea rolelor rotative.

Și, deși, bicicleta fitness de casă nu se dovedește a fi atractiv, dar totuși este mult mai funcțional. Iar cel mai important lucru este faptul că acesta m-a costat doar 50 de dolari – pentru așa bani este imposibil de cumpărat o bicicletă fitness bună!

În locul tuburilor de trei inch eu am utilizat tuburi de doi inch, deoarece în modelele profesionale ale bicicletelor fitness sunt utilizate tuburi anume cu această dimensiune. Nu știu dacă o astfel de schimbare a îmbunătățit caracteristicile aparatului de fitness, dar acesta funcționează împreună absolut normal.

Vreau să vă avertizez că este mult mai greu să mergeți pe o astfel de bicicletă fitness decât pe o bicicletă obișnuită – este nevoie de mai multe eforturi pentru menținerea echilibrului. Îmi place foarte mult bicicleta mea fitness de casă, dar pentru a începe să merg pe ea, a fost necesar de a exersa mai mult.

De regulă exersarea pe astfel de biciclete fitness poate fi văzută în video pe internet. Senzația de echitație pe o astfel de bicicletă fitness este mult mai bună decât pe un aparat de fitness obișnuit de podea – acest lucru amintește o plimbare pe bicicletă și necesită mai multă concentrare.

Etapa 1: Confecționarea cilindrilor rotativi pentru bicicleta fitness

Cilindri
Crearea cilindrilor

Deci pentru confecționarea dopurilor din lemn pentru cilindrii rotativi a fost nevoie de un traforaj, și pentru că eu nu-l aveam, am hotărât să le confecționez din PVC. Am cumpărat tuburi de 2 inch de PVC 40 li le-am scurtat până la 24 inch.

Pentru confecționarea dopurilor am avut nevoie de rulmenți de la un skateboard (se vând în magazinele de skateboard-uri aproximativ cu 2 dolari), șuruburi hex de dimensiune 4″ x 5/6″ (aproximativ corespunde diametrului interior al rulmentului — 8 mm), piulițe hex dimensiune 5/6″, capac sanitar de doi inch și cuplaj cu filet interior.

Rulmenții pot fi găsiți aici.

Rulmenți
Rulmenți

Cu ajutorul unei mașini de găurit cu dimensiunea de 7/8″ eu am extins interiorul capacului sanitar astfel încât în el să poată fi introdus rulmentul cu diametrul exterior de 22 mm. Acest lucru de asemenea a ajutat la instalarea burghiului în dop în centru, deoarece este dificil de instalat burghiul în găurile patrate ale capacului. După care, eu am forat în dopuri găuri pentru șuruburi și piulițe hexagonale.

Vezi și  Istoria primei biciclete

Montați rulmentul în interiorul găurii pătrate ale dopului și turnați reșină epoxidică, distribuind cu atenție în jurul rulmentului și pereții capacului. Asigurați-vă că rășina nu a a nimerit pe rulment, capul șurubului sau piuliță – acestea trebuie să se rotească liber.

Dacă totuși rășina a nimerit pe acele zone unde nu ar trebui să fie, atunci după uscare, excesul acesteia poate fi pur și simplu răzuit, dar mai mult mai ușor este să preveniți căderea acesteia în aceste zone.

making-caps-tubes-homemade-exercise-bicyclePentru întărirea completă a rășinei sunt necesare 24 de ore. Apoi, instalați șurubul din partea interioară și strângeți puternic piulița din exterior. Pentru a strânge complet șurubul cu cheia fixă, a trebuit să introduc șurubelnița în spațiul liber dintre piuliță și capacul de plastic.

caps-homemade-exercise-bicycleDe asemenea, aplicați clei pentru conexiunile cu șuruburi, pentru ca piulițele din partea dreaptă a bicicletei fitness să nu se deșurubeze singure sub influiența cuplului motor.

tubes-homemade-exercise-bicycleDupă instalarea șurubului, înșurubați ansamblul în cuplaj și lipiți-l la tub de la fiecare capăt. În continuare, este necesar să lipiți la ambreiaj un capac de plastic sau să faceți ca mine – să utilizați un șurub de fixare (vedeți fotografia).

installing-tubes-frame-exercise-bicycleÎn caz contrar, capacul din partea dreaptă a bicicletei fitness poate să se deșurubeze sub influența cuplului motor. Eu am ales o modalitate cu șuruburile de reglare, deoarece în cazul apariției unor anumite probleme cu rulmentele, tubul va trebui să fie demontat.

Etapa 2: Confecționarea carcasului bicicletei fitness

Eu am confecționat carcasul bicicletei fitness din lemn, deoarece a fost cel mai ieftin. Distanța dintre axele bicicletei mele de șosea conține 39,5″. Eu am mai adăugat câțiva inch suplimentari și în total s-a primit  41″, ceea ce corespunde distanței dintre cilindrul frontal și mijlocului între cei doi cilindri din spate, care sunt la distanță unul de altul de  46,5″.

Având în vedere faptul că lungimea tubului este de 24 de inch, au fost confecționate două transversale cu dimensiunea de 2″ x 4″ x 29″ fiecare. Lungimea carcasului eu special nu am măsurat-o.

Tăiați barele și forați în acestea găuri pentru trei cilindri rotativi. Pentru ca găurile în barele să corespundă între ele, înainte de perforare găurilor, eu am combinat cele două barele împreună. Perforați găurile la o distanță de aproximativ un inch din partea de sus a barelor pentru ca cilindrii să nu ajungă la pământ și pentru ca să rămână puțin peste suprafața carcasei.

Vezi și  25 motive să te urci pe bicicletă (să faci ciclism)

Etapa 3: Instalarea centurii.

installing-belt-homemade-exercise-bicycleCentura este necesară pentru ca cilindrul central să poată roti cilindrul frontal, care și va conduce la rotirea cilindrului frontal. Din acest motiv, veți putea menține echilibrul pe bicicletă. Eu am cumpărat o centură din materie de 4 dolari. Burghiul cu clichet nu este necesar – centura este montată direct din tub. Eu am măsurat lungimea necesară și cu scopul creării unei tensiuni eu am scurtat centura cu circa 0,25″.

Nu este necesară o tensiunea prea puternică, deoarece cilindrii trebuie să se rotească liber, dar și fără tensiune nu se poate face față. În scopul păstrării flexibilității centurii, eu am cusut centura la mașina de cusut cu câteva cusături simple, și nu cu o singură cusătură mare.

joints-belt-exercise-bicyclePentru a atinge o tensiune normală nu este atât de ușor. Mai întâi eu am întins prea mult centura, dar eu pur și simplu am extins deschiderea axei frontale, pentru ca axa să fie mutată în spate cu circa 0,25″. Până când totul funcționează bine.

Noi sperăm că veți putea elabora cu succes o bicicletă fitness de casă! De asemenea acordați atenție la proiectul de creare a unui generator de pedale de casă care produce energie electrică.

Comentarii
Puteți folosi:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>