Alergare sau ciclism: ce este mai bine?

Para quemar más calorías: ¿correr o bicicleta?

Dacă trebuie să crești volumul bătăilor inimii, să mărești arderea grăsimilor, să promovezi sănătatea și să îmbunătățești condiția fizică, efectele alergării și ale ciclismului sunt greu de învins în ceea ce privește accesibilitatea. Pentru aceste antrenamente, tot ce ai nevoie este un drum, o cale sau un trotuar pe care poți apăsa (literalmente la figurat) suficient de mult pentru ca să obții o transpirație bună.

Dar ce este mai eficient pentru arderea caloriilor, îmbunătățirea funcționării sistemului cardiovascular, promovarea sănătății sau îmbunătățirea sănătății?

Ce este mai bine pentru oase și articulații: o bicicletă sau o tură de alergare?

Dacă ai deja probleme cu articulațiile, atunci ciclismul este un câștigător fără echivoc, deoarece articulațiile sunt mai puțin încărcate de la cele două activități în cauză.

Cu toate acestea, alergarea câștigă în ceea ce privește întărirea densității osoase.

Este foarte important să mărești treptat distanța alergării, astfel încât întărirea oaselor să nu se datoreze deteriorării articulațiilor.

Sănătatea cardiovasculară

Atât alergarea, cât și ciclismul sunt incredibil de utile pentru sistemul cardiovascular, deoarece îmbunătățesc funcționarea plămânilor, a inimii și a vaselor de sânge care furnizează oxigen mușchilor care lucrează. Este destul de greu să alegi ceva ce sunt la fel de utile. Rezultatele unor studii indică faptul că, în timpul alergării, inima funcționează mai intens, ceea ce înseamnă că este mult mai utilă, dar, în general, ambele tipuri de activitate fizică sunt aproape identice.

Arderea caloriilor

Fiecare organism este unic, astfel încât numărul de calorii arse în timpul oricărei activități depinde de anumiți factori cum ar fi: vârsta, compoziția corporală, forma sportivă, ereditatea, să nu mai vorbim de intensitatea și durata antrenamentului. Dar, în general, mai multe calorii sunt arse în timpul cursei, comparativ cu ciclismul.

Bicicletele care cântăresc 68 de kilograme ard 714 calorii în 24 de kilometri pe oră. O persoană slabă arde 786 de calorii la o viteză de 11 km / h.

Diferența de 72 de calorii pare modestă. Dar săptămânile sau lunile acumulate de etică și plenitudine te pot ajuta să slăbești un kilogram sau două, cu condiția să nu compensezi acest lucru cu alimente (mai multe despre asta mai jos).

E bine să alergi în fiecare zi? | Secretele Caloriilor

Construirea masei musculare

În comparație cu puterea de mini-alergare de antrenament, mersul pe bicicletă, nu va ajuta la construirea masei musculare. Motivul este că aceste sporturi au fibre musculare de tip 1 orientate spre rezistența la sarcină. Acestea au un potențial de creștere mic în comparație cu fibrele de tip 2 care funcționează în timpul executării forței de muncă. Ceea ce ne conduce la o altă concluzie importantă.

Vezi și  Ce trebuie să știi despre deplasarea pe bicicletă prin oraș

“Pentru prevenirea rănilor în timpul alergării și a ciclismului, este util să se combine cu formarea de forță”, consideră Holly Perkins, antrenor de maraton și triatlon din Los Angeles, autorul Lift to Get Lean.

Rezultatele cercetării arată că includerea în planul săptămânal de antrenament cu mai multe antrenamente de forță ajută la creșterea vitezei și puterii de ieșire, rezistență și chiar putere aerobă.

Este posibil să pierzi din greutate cu alergare și ciclism?

Da, dar progresele vor fi mai modeste în comparație cu o combinație a oricărei activități și cu o alimentația corectă. Deși este important să îți exercitezi în mod regulat alimentația,iar dieta corectă este principalul motor al pierderii în greutate.

„Caloriile arse în timpul exercițiilor fizice reprezintă doar o fracțiune din echilibrul energetic total zilnic. Când trebuie să alegi un sport, fă ceea ce îți place – crește garanția duratei regimului de antrenament și asigură un antrenament regulat – cel mai important factor în atingerea oricărui obiectiv de fitness. ”

Costul

Când vine vorba de cost, cel mai mare câștigător este evident – alergând. Sunt necesare foarte puține instrumente doar o pereche de ghete și îmbrăcăminte sportivă bună.

O bicicletă va costa câteva mii, dacă adăugați costul alteia la un antrenament eficient și sigur. Pe de altă parte, dacă îți place mai mult bicicleta, banii cheltuiți îți vor oferi o rentabilitate, astfel încât să nu faci mișcare regulată.

Beneficiu pentru sănătate

Bicicleta

Alergat vs. mersul cu bicicleta: care sport e mai bun

O bicicletă antrenează inima și plămânii. Întărește mușchii picioarelor. Promovează un metabolism mai bun și ajută, de asemenea, să facă față depresiei.

Alergarea

Alergare pentru începători

De asemenea, ca o bicicletă, alergatul antrenează perfect mușchiul inimii și plămânii. Îmbunătățește metabolismul, antrenează mușchii picioarelor, fese, și abdomenul. În timpul alergării, precum și în timpul călătoriei, corpul eliberează așa-numitul hormon al fericirii – dopamina, care ajută să facă față stresului psihologic.

Ce este mai interesant

O bicicletă are un avantaj față de alergare – poate merge mult mai departe și mai repede. Acesta este ceea ce atrage mulți entuziaști în aer liber. A merge cu bicicleta pentru odihnă este foarte ușor. Dar nu vei putea fugi pentru o odihnă.

Disponibilitate

Bicicleta pierde pe acest criteriu. Pentru o alergare nu ai nevoie de altceva decât de adidași sau dacă doriți acasă și de un echipament cât posibil de simplu. Încălțămintea nu trebuie fixată pentru a merge la magazin, nu trebuie reparată și este mult mai ieftină decât o bicicletă. Cei mai buni adidași de alergare se compară ca valoare unei biciclete de cea mai mică calitate.

Alergarea este accesibilă tuturor celor care vor să facă mișcare. Ai nevoie doar de dorința de a merge mai departe pentru a obține rezultate.

Vezi și  Tipuri de frâne pentru biciclete

Dependența de vreme

Iarna, bicicliștii sunt practic invizibili. Și pe bună dreptate. Vrei să te îmbraci în zece pulovere și să-ți fie teamă de alunecare și cădere? Este mai bine să alergi pe vreme rece. Acesta este un sport mai intens, așa că te vei încălzi rapid. Oportunitatea de a cădea nu a dispărut, lovirea unei biciclete este mai dureroasă și periculoasă decât o stațiune.

Arderea caloriilor

Alergatul și ciclismul sunt ambele antrenamente aerobice. Aceasta înseamnă că aceste tipuri de sporturi pot fi folosite ca mijloc de slăbit.
În acest sens, alergarea este mult mai eficientă decât o bicicletă. Pierderea în greutate atunci când alergi este de două ori mai rapidă decât atunci când călătorești. De exemplu, a recurs la o viteză de 8 km / h.  Timp de două ore în jur de 1500 kcal, iar cu bicicleta – aproximativ 720 kcal la o viteză de 15 km/h.

Atletism – este cel mai bun mod de a reduce rapid greutatea. Și împreună cu o dietă echilibrată, mușchii vor crește ca drojdia. Mersul pe jos în afara competiției. Există un număr mare de mușchi implicați, ceea ce înseamnă că caloriile sunt consumate chiar mai repede decât atunci când alergați sau călătoriți cu bicicleta.

Alergarea are o intensitate mai mare decât bicicleta și, de asemenea, implică mai multe grupuri musculare. De exemplu, mușchii abdominali și spinali sunt instruiți, care practic nu sunt implicați în conducere. Este deosebit de util în același timp cu alergarea să faci diferite exerciții cu mâinile și trunchiul.

Dar este mai ușor să conduci o distanță mai mare pe bicicletă și să-ți petreci mai mult timp decât atunci când alergi. La urma urmei, este frumos să conduci 4-6 ore, iar să fugi atât de mult timp, puțini oameni sunt capabili.

Ce înseamnă să visezi că vrei să alergi și nu poți

Concluzie

Fie că ai ales o bicicletă sau o alergare, totul se reduce la preferințele tale. Exercițiile fizice aduc beneficii extraordinare arderii de calorii, pierderii în greutate, sănătății cardiovasculare și bunăstării generale. Alegeți un sport pe care îl faci din ce în ce mai regulat și acesta va deveni parte din viața ta.

Comentarii
Puteți folosi:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>