Cum să acționezi când bicicleta derapează?

Există o definiție științifică a termenului “drift”, care respectiv nu este înțeleasă din prima dată. Derapare se numește procesul când mișcarea unei roți sau a ambelor roți a bicicletei nu coincide cu direcția lor de laminare. Există două tipuri de derapare – negestionată și gestionată.

Deraparea bicicletei
Deraparea bicicletei

Cu derapările gestionate nu trebuie să lupți. De ele nu trebuie să-ți fie frică.

Dar iată derapările negestionate vă pot duce ușor  la o cădere, care de asemenea este de două tipuri – derapare prin frânare din cauza blocării roților(roatei) și din cauza altor motive cum ar fi: un viraj abrupt, un drum alunecos și nedrept, pante și dealuri, un strat subțire de nisip și praf pe o suprafață dură, și așa mai departe.

În principiu pentru că bicicleta nu merge într-o linie dreaptă , ea poate derapa în orice moment. Nu toate derapările sunt la fel de periculoase.

Deraparea roții din față este mult mai fatală decât deraparea celei din spate, și în cazul când nu se iau măsuri atunci duce garantat la cădere.

Cum ieșim dintr-un derapaj:

  • Deblocăm roata(roțile), reducând presiunea asupra mânerului de frână;
  • Rotim puternic ghidonul în direcția derapajului;

Este recomandabil ca ambele acțiuni să se facă repede și simultan.

Comentarii
Puteți folosi:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>