25 motive să te urci pe bicicletă (să faci ciclism)

Continuăm opinia noastră la modalități inteligente de utilizare a bicicletelor ca transport pentru fiecare zi. Fie că este vorba de a arăta mai frumos, de a îmbunătăți sănătatea, sau de alegere unui mod de transport ecologic, ar trebui sa alegi bicicleta.

Nu v-am convins? Sau daca doriți să aflați Cât de utilă este bicicleta? Mai jos sunt 25 beneficii care oferă ciclismul, relatate la îmbunătățirea sănătății, fericire și relații. Pentru a afla care sunt beneficiile alergării, navigați aici.

Îmbunătățirea bunăstării

Somn înbunătățit datorită ciclismului
Somnul dumneavoastră va fi mai sănătos
 • Somn îmbunătățit. O primblare dimineața devreme cu bicicleta o să vă poată ajuta să vă treziți mai repede. Iar datorită exercițiilor fizice regulate pe bicicletă, somnul dumneavoastră va fi mai sănătos, ceea ce înseamnă că vă veți trezi odihnit. Primblările regulate cu bicicleta, scoate din organism hormonii de stres – cortizol, care la stres frecvent împiedică somnul. Astfel ciclismul vă poate ajuta să scăpați de insomnie.
 • Digestie îmbunătățită. Ciclismul îmbunătățește metabolismul. Sporind astfel pofta de mîncare și înbunătățește digestia. Amintiți-vă cât de foame vă este după o primblare cu bicicleta? Apariția poftei de mîncare este un semn a unui metabolism activ.
 • Creșterea rezistentă. Prin excursii regulate cu bicicleta, va crește rezistența generală, vă veți simțiți mai energic, mai activ și mai puternic, mai ușor veți suporta greutatea în timpul zilei de lucru, iar starea emoțională va fi stabilizată.
Mai jos sunt prezentate câteva moment forte de ce ar trebui să faci ciclism?
Beneficiile ciclismului
Care sunt beneficiile ciclismului

Îmbunătățirea aspectului

 • Reducerea în greutate. Bicicleta este foarte utilă pentru cei care doresc să piardă în greutate. În timpul deplăsării cu bicicleta se ard o sumedenie de calorii, se reduc grăsimele nedorite din șolduri. Deasemenea, în corpul dumneavoastră se ard grăsimile nu numai în timpul deplăsării dar și după cîteva ore. Iar cei care conduc rapid pe distanțe scurte, ard mai multe grăsimi de câteva ori, în comparație cu cei care conduc mai mult timp, dar mai lent.
 • Îmbunătățirea stării pielii. Ciclismul regulat ajută la încetinirea îmbătrânirii pielii. Aceste lucruri se întîmplă din cauza că se mărește circulația sângelui, care la rândul său aduce oxigen și substanțe nutritive la celulele pielii mai eficient, în același timp eliminând toxinele dăunătoare. Ciclismul de asemenea creează, condiții ideale pentru generarea de colagen, care la rândul său, ajută la reducerea apariției ridurilor.
 • Creșterea tonusului muscular. Ciclismul regulat vă ajută să antrenați mușchii de la picioare, piept, spate, brațe. Datorită acestui fapt se îmbunătățește formele mușchilor, și se mărește rezistența musculară.

Îmbunătățirea stării psihologice

Reducerea stresului
Reducerea stresului datorită primblărilor cu bicicleta
 • Reducerea stresului. Ciclismul – este cel mai simplu și cel mai rapid mod de a obține o doză de hormoni de fericire. Ciclismul, precum și alte alte sporturi ciclice este o modalitate foarte bună de a scăpa de gândurile neplăcute. Încercați să conduceți cel puțin câțiva kilometri – toate gândurile neplăcute vor pleca imediat. Mișcările monotone, respirația sănătoasă – toate acestea în mod automat aduc în ordine gîndurile și sentimentele.
 • Întărirea sistemului nervos. Ciclismul are un efect benefic asupra stării emoționale generale, contribuie la întărirea sistemului nervos – îmbunătățește starea de spirit și starea generală, iar dumnevoastră veți primi o doza foarte mare de vivacitate. Bicicleta – este cel mai bun mod de a “da drumul la aburi” după o zi de lecru.
 • Îmbunătățirea abilității mentale. Ciclismul mărește fluxul de sânge și oxigen la creier, ce activează și regenerează efectul receptorilor, creează celule noi ale creierului în hipotolamus – o zonă care este responsabilă pentru memorie. În plus, scriitorii, muzicienii, artiștii, managerii și mulți alții profisioniști folosesc bicicleta pentru a schimba și a stimula gîndirea creativă. Căci datorită unui flux de oxigen mare la creier sunt activate activitățile neuronale.
Vezi și  Cum să faci propria bicicletă stationară pentru antrenament

Întărirea sănătății

 • Întărirea sistemului cardiovascular. Cardio, care permite mersul cu bicicleta, ajută la întărirea inimii, creșterea tonusului vascular, reduce nivelul colesterolului “rău”, dar creștere nivelul colesterolului “bun”. Acest lucru reduce semnificativ riscul de boli ale inimii.

 • Îmbogățirea celulilor cu oxigen. În timpul deplăsării cu bicicleta sângele intensiv se îmbogățește cu oxigen, care împreună cu alte elemente nutritive sunt livrate la celulele din creier și alte organe vitale ale corpului. Datorită ciclismului (mersul cu bicicleta) se îmbunătățește circulația sângelui în organele pelvine, fapt ce este foarte important pentru bărbați, ajută la prevenirea unei astfel de boli cum ar fi adenomul de prostată.

  Copil pe bicicleta
  Cum să înveți copilul să meargă pe bicicletă
 • Îmbunătățirea circulației sangvine. Bicicleta în general, face ca circulația sangvină să devină mai rațională și eficientă. Frecvența cardiacă normală a unei persoane sănătoase este de 60-100 de bătăi pe minut. La oamenii care regulat se ocupă cu ciclismul, această frecvență scade cu 8-10 bătăi pe minut – inima trece într-un mod mai rezonabil de funcționare, astfel protejează “viața” inimii, prevenind “uzura” premătură și scade riscul de apariție a diferitor boli ale inimii.
 • Prevenirea varicelor. Persoanelor care au o predespoziție genetică la varice, le este recomandat să rotească pedalele. La momentul mișcărilor de rotație ale picioarelor sângele începe să circule în mod activ prin vasele sangvine, și nicăieri nu se oprește. Deasemenea în timpul deplăsării pe bicicletă nu este sarcină grea la genunchi, ceea ce este folositor pentru articulații.
 • Îmbunătățirea funcției pulmonare. În timpul deplăsării cu bicicleta plămînii funcționează cu mult mai activ decât de obicei – mai ales când priblmarea este de cel puțin o oră, mersul cu bicicleta face ca plămânii să lucreze la putere maximă. Datorită funcției de ventilare a plămînilor, ei mai repede se eliberează de substanțe toxice, care sunt în abundență aproape în orice oraș. De aici rezultă că ar trebui să încercați să faceți traseul mai aproape de natură și mai departe de drumurile aglomerate.
 • Îmbunătățirea vederei. Ciclismul este foarte util pentru antrenarea vederei. Judecați singuri: oriunde va fi traseul dumneavoastră – pe trasee forestiere sau trotuare – trebuie să concentrați vederea pe drum. Privirea dumneavoastră este concentrată și se schimbă de la un obiect la altul. Astfel de antrenare a mușchilor oculari reduce riscul de miopie și îmbunătățește vederea.
 • Întărirea imunității. Cei care permanent petrec timpul său liber mergînd cu bicicleta, în mod semnificativ ridică capacitatea organismului de a lupta împotriva infecțiilor (sistemul imunitar), datorită căruia, cu mult mai rar se infectează de boli sezoniere – gripa, răceala, etc.
 • Dezvoltarea aparatului vestibular. Ciclismul este foarete minunat pentru aparatul vestibular și coordonarea mișcărilor.

Economisirea banilor și timpului

Ceas - bicicletă
Economisirea timpului datorită bicicletei
 • Economisirea timpului pe drum. Bicicletele – cu siguranță sunt mai rapide decât mersul pe jos. Dacă să o comparați cu mașina, atunci nu stați în ambuteiaj, din cauza cărui mai mult stăm decât mergem. Bicicleta permite desinestătător să alegeți traseul, și să nu depindeți de programul transportului public sau de ambuteiaje.
 • Lipsa problemelor cu parcarea. Bicicleta trece prin locurile, pe unde nar putea trece nici o mașină. Bicicleta este foarte ușor de parcat – ea ocupă mult mai puțin spațiu decât o mașină. Dar fiți atenți unde parcați bicicleta, și cum să protejați bicicleta de hoți.
 • Economisirea de bani. Prețurile pentru o bicicletă sunt foarte democratice și mentenanța bicicletei este mai ieftină, ca regulă decât a unei mașini. Dacă dumneavoastră ați procurat o bicicletă, nu va trebui zilnic de încărcat cu petrol, nu trebuie plătite impozite și asigurări, dacă la bicicletă ceva se va strică – reparația nu necesită o mulțime de bani.

Dezvoltarea copiilor

 • Dezvoltarea copiilor mici. Copilul care merge pe bicicletă are toate beneficiile enumerate mai sus, ca și adulții. Bicicleta pune bazele pentru sănătatea copilului în viitor.
 • Un exemplu pozitiv. În plus, merită să ne amintim că copiii sunt influențați de părinții săi. Dacă copiii dumneavastră văd, că regulat vă primblați cu bicicleta, ei vor dori în curînd să urmeze exemplul dat.

Consolidarea relațiilor

 • Consolidarea relațiilor. Ciclismul comun ajută la secreția hormonilor ce răspund de dispoziția dumneavostră, astfel încît toate conflictele minore dispar fără urmă. Excursiile de asemenea sunt o bună posibilitate de a discuta într-o atmosferă romantică.
 • Timpul petrecut cu familia. Ciclismul este un mare divertisment familiar, unde fiecare va găsi ceva interesant pentru sine. Cel mai mic copil poate fi așezat pe un scaun pentru bicicletă sau fotliu special și să alăture la călătorie pe bicicletă cu familia.

 • Prieteni noi. În afara sănătații bune, bicicleta are un bun efect pozitiv și pentru partea socială a vieții. Ciclismul este o modalitate foarte bună pentru a întîlni persoane care cu mare probabilitate pot fi prietenii dumneavoastră – pentru că aveți interese comune.
Comentarii (4)
 1. […] mulți mersul cu bicicleta nu este altceva decât un mijloc de transport. Ei îl folosesc pentru a se deplasa la muncă, […]

 2. […] doreau să se distreze își petreceau timpul afară. În timp ce în prezent lumea alege să se plimbe cu bicicleta, să călătorească sau să iasă în oraș, lucrurile nu au stat mereu […]

Comentarii
Puteți folosi:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>