10 sfaturi pentru bicicliștii începători

Sfaturi actuale pentru bicicliștii începători
Zece sfaturi actuale pentru bicicliștii începători

Zece sfaturi actuale pentru bicicliștii începători:

 1. Nu este recomandabilă conducerea bicicletei în timpul nopții sau seara, chiar și dacă dispuneți de o bicicletă bună cu reflectoare de lumină și fare calitative frontale și în spate — pe timp de noapte, șoferii merg foarte repede, chiar și în oraș și nu pornesc faza scurtă special pentru bicicliști, și nici nu mai vorbesc de pietonii apăruți din arbuști și tranversând strada oriunde doresc.
 2. Nu economisiți pentru o  bicicletă de turism și accesorii, în special pentru cască și un bun velofar cu LED-uri! La urma urmei, o bicicletă bună și de înaltă calitate vă va salva de la milioanele de situații neplăcute, și eventual, vă va salva viața, pentru că dacă în timpul unei coborâri în viteză de pe munte,  bicicleta începe să se descompună în părți, și  leziunile vă sunt garantate.În nici într-un caz nu economiți la astfel de detalii vitale precum ar fi, lacăte, tije șa, frâne, ghidon și manete. De asemenea, veți putea economisi surse financiare pentru reparația bicicletei de munte, deoarece o bicicletă ieftină și de calitate scăzută – reprezintă o gaură fără fund a portofelului dumneavoastră.
 3. Se recomandă să vă odihniți mai des – adică, în afara opririlor obișnuite pentru a vă așeza să vorbiți sau să beți apă – este de dorit din când în când pur și simplu să mergeți pe jos alături de bicicletă – acest lucru vă va ajuta să întindeți mușchii obosiți de la conducere.
 4. Nu luați cu dumneavoastră în rucsacuri mult bagaj — deja peste 30 de minute după plecare de acasă acest lucru va complica foarte mult deplasarea dumneavastră.
 5. În timpul coborârilor rapide din munți nu uitați de mașinile care pot merge jos – este important să mergeți pe partea dreaptă și să nu vă grabiți, deoarece drumurile în munți sunt înguste și cu o mașină la viteză no sa vă puteți deplasa (mai ales cu camioanele care în munți sunt foarte multe)!
 6. Verificați întotdeauna  traseul expediției dumneavoastră cu localnicii dacă cunoașteți rău drumul – acest lucru va economsi timpul dumneavoastră și nu o să vă rătăciți spre seară.
 7. Nu este recomandabil pe timp de arșiță să mergeți în excursii la distanțe lungi – este un lucru foarte dificil pentru organism. În timpul verii, este mai bine de condus sau dimineața spre prânz, sau seara – de la ora 18.00 și până la 21.00 Se recomandă să vă deplasați pe un timp noros sau răcoros – vor fi mai multe puteri pentru condus, și nu pentru a lupta pentru deshidratare. Este foarte important să aveți suficientă apă cu dumneavoastră – chiar și în zilele noroase este de dorit consumarea multă de apă.
 8. Înainte de începerea deplasării, la sfârșitul și chiar în timpul procesului de conducere, verificați frecvent:
  • Dacă sunt umflate bine roțile;
  • Dacă nu a nimerit murdărie sau pietricele pe lanț, comutatoarele din față și din spate;
  • Dacă sunt bune frânele, în special înaintea coborârilor în viteză.
Vezi și  Husă pentru bicicletă fără de a scoate roțile

 

Comentarii
Puteți folosi:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>